Follow Us @seri.mahani

Jun 27, 2019

SBM - SALES BEYOND MEETING


Sales beyong meeting (SBM) nih apa?
SBM nih adalah training class. Semua agent even yang belum jadi agent pun boleh je datang. CUCKOO central (KL) selalunya akan buat SBM nih setiap selasa pada minggu ke 2 dan ke 4 bertempat di Menara Bangkok Bank, KL.

Untuk kali keduanya kaka attend SBM nih memang seriously buka mata betul. Sharing session yang sangat simple tapi padu. On time tuh yang akak suka. Eh kaka memang suka pergi kelas laaa. Sebab bila pergi kelas je mesti banyak idea dapat dan nampak direction bisnes tuh lebih clear.


Jadi untuk kelas kalini kaka berpeluang mendengar dua sharing session dari TOP NE dan TOP NM. Ini laa yang kaka tunggu tunggu sebab kaka ni auditory kind of person. Akak mudah faham dan ingat dengan mendengar. 


Nih first speaker NM Deder (baru promoted as NM). Bulan 3 haritu buat bisnes. Baru berusia 27thn. Selepas buat bermacam2 jenis bisnes, tertarik buat CUCKOO bila nampak PASSIVE INCOME yang ditawarkan. Tak amik masa lama, 3bulan buat terus layak dapat pasif income. Hebat!


Yang ni pulak NM Madi (TOP NM). Orangnya biasa buasa saja. Apa yang membuatkan beliau jadi luar biasa adalah matlamat. Beliau sangat jelas dengan apa yang nak dicapai dan berusaha untuk mencapainya.

SBM nig sekejap je dalam 2jam. Sebelum pukul 12tghari dah bersurai dah. Suka culture kat cuckoo nih yang punctual dan tak bazirkan banyak benda buat benda yang tak perlu.

Oklah nanti kaka share lagi kesah lain ok. 


1 comment: