Follow Us @seri.mahani

Jun 27, 2019

SBM - SALES BEYOND MEETING

8:28 AM 1 Comments

Sales beyong meeting (SBM) nih apa?
SBM nih adalah training class. Semua agent even yang belum jadi agent pun boleh je datang. CUCKOO central (KL) selalunya akan buat SBM nih setiap selasa pada minggu ke 2 dan ke 4 bertempat di Menara Bangkok Bank, KL.

Untuk kali keduanya kaka attend SBM nih memang seriously buka mata betul. Sharing session yang sangat simple tapi padu. On time tuh yang akak suka. Eh kaka memang suka pergi kelas laaa. Sebab bila pergi kelas je mesti banyak idea dapat dan nampak direction bisnes tuh lebih clear.


Jadi untuk kelas kalini kaka berpeluang mendengar dua sharing session dari TOP NE dan TOP NM. Ini laa yang kaka tunggu tunggu sebab kaka ni auditory kind of person. Akak mudah faham dan ingat dengan mendengar. 


Nih first speaker NM Deder (baru promoted as NM). Bulan 3 haritu buat bisnes. Baru berusia 27thn. Selepas buat bermacam2 jenis bisnes, tertarik buat CUCKOO bila nampak PASSIVE INCOME yang ditawarkan. Tak amik masa lama, 3bulan buat terus layak dapat pasif income. Hebat!


Yang ni pulak NM Madi (TOP NM). Orangnya biasa buasa saja. Apa yang membuatkan beliau jadi luar biasa adalah matlamat. Beliau sangat jelas dengan apa yang nak dicapai dan berusaha untuk mencapainya.

SBM nig sekejap je dalam 2jam. Sebelum pukul 12tghari dah bersurai dah. Suka culture kat cuckoo nih yang punctual dan tak bazirkan banyak benda buat benda yang tak perlu.

Oklah nanti kaka share lagi kesah lain ok. 


Jun 23, 2019

PIN BEYOND MEETING

4:57 PM 1 Comments
Sejak berCUCKOO nih memang semunya beyond your imaginary gituhhh. Sampai breakfast discussion pun kami tuko nama jadi beyond jugak. Barulah beyond standards!!

Memang kena ada meeting camnih ke kalau buat CUCKOO?
Ikut team korang la. Macam team kaka (PIN Empire) kami dah biasa buat meet up sebulan sekali at least lebih kepada gerak kerja berkumpulan. Boleh je kalau nak buat sensorang ikut sukalah. Tapi selalunya buat sesama macam nih lagi syiok sebab banyak idea kuar dan kita takdela lemau semsorang diri kelemasan dan kemalasan. Tapi nih ikut justifikasi individu. Takde paksaan.


Lagipun bila jumpa camnih bagi mak mak surirumah, bolehla nampak dunia luor sket kan. Idakle berperap je kat umah buat benda yang sama. Kang taktahu nak hupdate apa. Kata buat bisnes tapi lifeless tak syiok juga!

Tengok kaka nih enjoy jek.  Orang putih cakap easy going. Life motto kaka simple; sedih simpan sorang sorang takyah nak tayang sangat. Enjoy je hidup yang sekali nih. Hadapppp! Tapi serius since kaka buat cuckoo nih rasa cam kaka sangat enjoy and happy. Tuh yang memancor2 kat muka kegembiraanya tuh! 



CONGRATULATIONS NM Mursyida Mohsin

4:35 PM 0 Comments
Sebelum terlambat kaka nak ucap TAHNIAH pada sahabat bisnes kaka yang sentiasa ada bersama kaka dari mula sampaila sekarang. Congrats mommy!!


Selepas dua bulan kami berhujrah ke CUCKOO. She meant what she said. Buat sungguh sungguh sampai dapat apa yang kita nak.

Apa bestnya jadi NATURAL MANAGER di CUCKOO?
Paling bestttt dan yang membuka mata kami adalah pasif income yang cuckoo tawarkan selama 60bulan. 

Pasif income nih macam skim pencen. Duit masuk walaupun tak buat sales. Dan bestnya bila jadi manager di Cuckoo nih, HQ memang train betul2 untuk jadi manager. Bukan sekadar pangkat. Semua orang layak tapi tak semua orang berkelayakan. Those yang komited dan bersungguh saja yang akan lepas.

Jadi doakan kaka pulak tau!

Me is next!!!!!

Jun 14, 2019

Readers Digest Trusted Brand 2019

7:55 AM 0 Comments

Thank you for choosing us!

CUCKOO has been voted as Reader’s Digest Trusted Brand once again, marking our 3rd year as the Gold prize winner in the water purifier category after being established in less than 5 years ago.

This prestigious title reflects our Beyond Standards mission to always be a brand that is conscious about needs and wants of our consumers.

Here's to many more triumphs as a healthy home provider with #CUCKOO.

#ReadersDigestTrustedBrand2019

#CUCKOOMilestone

post signature