Follow Us @seri.mahani

May 15, 2019

Nu Rung Ji

Terima kasih pada Pieja yang berkongsi kesah Nu Rung Ji nih. Almaklumlah kaka baru jek berjinak2 nak jadi k-popers nih. Haha

Ok harini nak cerita pasang periuk no.1 pilihan rakyat korea. Tak lain tak bukan Multicooker Red M10. Bayangkan periuk nih terjual setiap min okay. Memang laku betul tengok je gambar bawah ni, tuh dalam cerita HEALER tetiba dia interframe.



Sekarang kaka nak cerita salah satu cooking mode pada periuk tuh. Namanya Nu Rung Ji.
Korang tau Nu Rung Ji tu apa? Bahasa Melayu "Kerak Nasi", Nu Rung Ji tu Bahasa Korea.

Kalau korang selalu tengok drama dan program Korea, tau la Kerak Nasi ni memang  makanan favourite diorang. Satu perangai orang Korea ni yang kita kena salute habis semua benda diaorang makan. Kalau sayur dari akar sampai ker pucuk diorang sebat.

Sama la macam keraj nasi ni, kita kalu kerak ni selalu kasi burung or ayam makan. Diorang idak buang, siap buat bubur lagi pehtu makan macam lazat sangat 😑. Kalu kita mandang pun idak yer.

So sebab kerak nasi ni amat popular kat Korea, maka wujud lah periuk untuk buat Kerak nasi. Periuk Cuckoo salah satunya tuh sebab dia adalah paling pofular di Korea, tak tau la kalu brand lain ado.

So korang yang tak nak guna left over nasi untuk jadikan Kerak, bleh jer buat kerak nasi immediately. Sebab multi cooker M10 nih memang ade sesiap setting untuk buat Kerak Nasi/Nu Rung Ji.

Bolehla korang fefeeling ala ala black pink gituhhhh!!

Haaa apa tunggu lagi RM70 je sebulan tau. Stok pun makin menipis. Jangan tunggu sama macam RC1010 sudah nanti melepas dah takleh dikenang lagi.

Apa2 pertanyaan boleh tanya kaka ok click je link nih;
yhttp://cuckoosini.wasap.my/



1 comment:

  1. wowww baru tahu nih! kerak nasi ye? kita kalau kat Malaysia ni.. kerak nasi ni orang gelar 'tak pandai masak nasi' hahaha.

    ReplyDelete