Follow Us @seri.mahani

May 13, 2019

Komitmen; beban atau peluang?


Dah berbuka ke tuh. Kaka elok je lepas berbuka terus dapat ilham nak kongsi dengan korang ni haaa. Yelah actually ramai je nak jadi agent cuckoo nih tau simce membership for life is FREE. Tapi bila disuruh menjadi pengguna dulu, ramai yang berkira untuk tidak terikat ataupun menambah komitmen. Kenalah jadi pengguna dulu kalau tak macamana kita nak berkongsi tentang produk yang kita nak promot betul tak?? Takkan main agak2 jek nanti apa yang kita buat tuh tak sepenuh hati.

KOMITMEN ATAU PELUANG?

Masing masing punya view. Ada yang nampak ianya satu komitmen yang membebankan. Ada juga nampak ianya satu peluang yang tak boleh dilepaskan.

Yelah dengan hanya bayar serendah RM150.94 sebulan kita berpeluang untuk generate income seberapa banyak pun kita nak. Itu jek modal yang kena keluar. Untuk kegunaan sendiri dan keluarga pulak tuh bukannya stok yang kena jual.

Mari kita buat perbandingan sket;
Kalau kita langgan Astro dah berpuluh tahun pun kan tp sampai sekarang tak dapat income. Dah tu banyak lak gangguan dan masalah teknikal yang kadang kadang kena solve sendiri.

Pastuh langgan postpaid/prepaid hp tak tahu dah berapa lama dah.. pun tak dapat komisyen pn. Kena bayar lebih adalah. Tapi sebab dah jadi keperluan, kita tak kesah pun nak bayar berapapun berapa lama pun takpe. 

YURAN KESETIAAN kekdahnya!! ðŸĪŠ

Tapi bila bab nak buat extra infinity figure income dengan cuckoo terus berkira-kira. Kita fikir
Komitmen tuh sampai takut terima peluang terbuntang depan mata. It’s okay. Itu normal. Sebab kita tak faham lagi. 

Tahu tak.. Terikat 5 tahun dengan bayaran RM100 lebih untuk 2 produk kegunaan rumah sendiri tapi kita dibayar balik berganda-ganda dengan active & passive income selama 5 tahun!! 

YES INILAH PELUANG BUAT INCOME DARI KOMITMEN TADI! Jangan jadikan komitmen tuh beban tapi peluang.

Sebagai agent kita dibayar komisen 100% (active income) dari rental bulan pertama yang kita collect.
Jual 1 unit RM100
Jual 5 unit RM1200
Jual 10 unit RM4000
And lagi banyak terjual lagi besarlah komisen kan? 



Dan kita berpeluang dapat passive income sehingga 60 bulan juga!

Cuba kira.. 1 unit jualan boleh dapat pasif sehingga RM8 sebulan (sehingga 60 bulan) kalau 10 unit jualan kumpulan dapat RM80, kalau 100 unit jualan terkumpul boleh dapat Rm800. Dan compounding setiap bulan. iaitu berlaku increment bila berlaku sales baru setiap bulan.

Dan tak mustahil di bulan ke 12 passive income kita akan beranak dari RM800 jadi RM9600!! 😍

Maksudnya berlaku increment 3 hingga 4 angka setiap bulan. So pada bulan ke12 walaupun takda sales berlaku dalam kumpulan kita tetap dipaksa utk terima RM9600 berterusan sehingga 60 bulan! 

Jarang passive income berhenti compounding, melainkan kita dan team stop berniaga lah. Selalunya passive income kita akan berterusan jadi snow ball. Tahu apa tu snow ball? Makin lama rolling makin besar jadinya!

Sama juga bila Bergelar usahawan Cuckoo.. lagi lama buat lagi besar passive income. Kita yang tentukan berapa kita nak!! ♥️

So.. Berbaloi tak bayar RM125 untuk servis air dan udara bersih beranak jadi duit raya besar bulan ni?? Untuk 1st step tak perlu buat kerja lebih pun, siapkan Rm4000 bonus raya dengan 5 Combo customer je, jom! 😉

#UsahawanCuckooo
#PINEmpire

No comments:

Post a Comment