Follow Us @seri.mahani

May 5, 2019

A new chapter begins

Assalamualaikum semua.



Lama kaka tak bersiaran kat blog neh. Dah lama stuck. Nak tulis apa pun tak tahu. Rasanya semua benda dah kaka buh dalam nih.

Saje nak announce yang kaka officially dah jadi agent CUCKOO. 

Bukanlah nak kata Business Cuckoo nih yg paling best, banyak lagi bisnes kat luar sana yang lagi best lagi hebat.

Apapun berbalik pada DIRECTION yang kita carik dalam sesuatu bisnes tuh.

Macam kaka, kaka jumpa direction tuh dalam Cuckoo. Moga Allah tetapkan hati kaka untuk terus berusaha mencari rezeki dengan Cuckoo nih.

Kenapa Cuckoo?
1. Bisnes tanpa modal yang sangat reliable untuk semua orang. Tak ada specific requirement pun. Suri rumah, jobless, yang bekerja, student or sesiapa saja pun boleh buat.

2. Semuanya ONLINE. Takyah nak restok, amik barang kat stokist, sibuk2 pergi COD, hantar barang ke apa. HQ yang uruskan.

3. International and advance. Dahla sign up jadi agent pun FREE. Lepas sign up terus dapat ebrandstore atas nama sendiri. Sangat mudah. Semuanya di hujung jari.

4. Pasif income!! Nih macam duit pencen. Tapi ada compounding effect yang ada increment 4angka setiap bulan. << ini yang kaka carik! Takkan kaka nak buat sales sampai tua kan. Kat cuckoo dah dpt pasif income jangan sebok sgt nak buat sales.

Sebab itu kaka pilih Cuckoo..selain tuh thanks to syida yang tarik tangan sama sama untuk explore jalan baru nih!  

Kadang kadang dah rasa penat sangat buat MLM. Company dan produk tak salah pun. Tapi kudrat tuh dah makin berkurang. Semangat pun dah melayang. Nak bina kumpulan pun dah tak nampak bayang.

Ini adalah pengalaman selepas 6tahun bersama SHOM. Tapi shom ajar banyak kaka untuk terus kuat dan bertahan. Dan kaka masih lagi setia untuk berkongsi produk hebat SHOM nih pada semua.

Ok meh sini kaka cite apa maksudnya Pasif Income?

Maksudnya walaupun Group Tak Buat Sales Baru Sekalipun, kaka ada Income yang akan masuk setiap bulan selagi Customer masih gunapakai produk mereka. Selama mana dia bayar selama itu kita akan dapat! 

Kalau 60bulan, 60bulan lahhh kita dapat.

Apa Bezanya Cuckoo dgn bisnes lain yang diorang claim ada Pasif Income?

Sales di Cuckoo di jana oleh Customer/Agent/Company yg pakai produk. Selagi Mereka dan Keluarga Mereka Masih Minum Air dan Bernafas, selagi itulah mereka akan pakai dan bayar Produk.

Manakala bisnes lain (MLM), kebanyakan sales dijana melalui pakej yang ditetapkan untuk setiap agent baru. Tiada agent baru tiadalah sales. Dan agent lama perlu  “maintain” setiap bulan jika mereka nak dapat bonus pada bulan itu. Yg tak maintain, tak dapatlah. 

Kena jana sales sampai bila bila walaupun dah rank paling tinggi. Setiap bulan kena start from zero tau. Team hancur maka berkecailah sales. 

Nampak tak beza disitu?

So tiada yg BETUL atau SALAH.

Tepuk Dada Tanya Selera Masing Masing..

“FOCUS : Follow One Course Until Successful”

Kaka Cuckoo
mycuckoo.co/seri

No comments:

Post a Comment