Follow Us @seri.mahani

Oct 3, 2017

Roaming termurah di oversea!

Setiap kali nak travel kan, apa yang mak selalu buat adalah check rate roaming untuk satu2 tempat tuh. Zaman sekarang best jek sebab banyak pilihan dan paling penting rate pn semakin lama semakin murah.

Ade sesetengah tempat tuh, just roaming jek. Sebab lagi murah. Macam mak guna DIGI, masa pergi Gold Coast hrtu mak just roaming saja. Sebab Digi ade pakej bundle roaming namanya utk 3hari just RM25. Murah kan.

Ada jugak yang suka beli sim kad oversea. So bila touch down je kt airport leh dptkan terus kt kaunter yang diorg bukak. Selalunya murah jugakla. Tapi mak tak pernah beli lg sebab malas nak tukar sim kad dkt iphone. Cam leceh..hukhuk. Kalau travel dgn travel agent, boleh beli je dr diorang. Senang.

Tapi sekarang lg senang tau. Tak perlu sampai ke tempat yang kita nak pergi tuh pn kita dh boleh beli siap2 sim kad oversea. Contohnya macam apa yang 
Travel Recommends nih offer. Baru je lagi nih mak rasa. Korang boleh check it out kt website ataupun fb diorang.



Tapi masa mak pergi Italy dengan Jepun haritu mak sewa travel wifi tau. Mmg berdesup laju n sangatlah convenient. Rate pn oklah tak murah n tak mahal. Sebabnya boleh kongsi2 dgn roomate or group kita. Selalunya satu router tu leh share up to 5-6 orang. So mmg jimat sangat.



Cuma bila nak travel tuh korang kena book siap2 sbb takut habis n pick up je kt airport. Diorg ada bukak booth kt level departure tuh. Kena bayar deposit sket then ok done. For me, kalu travel in group better guna travel wifi nih sebab cheaper!!



Kalau RM15 sehari camnih, unlimited lak tuh. Mmg sangat2 berbaloi kot. Korang leh check negara mana korang nak pergi tuh dengan rate yang diorang offer. Boleh compare dulu mana yang lebih berbaloi. Jadilah pengguna yang bijok gituhhh!!



Haaa nih cam best offer jek. Those yang plan nak pergi Jepun n Korea, leh kongsi2 ngan member. Diorang ade buat offer murah giler kot! RM7.50 jek. Haaa nak live 24jam pn dah tak jadi hal.

So far mak mmg recommend travel recommends nih sbb sangat membantu if ada masalah2 berbangkit. Siap boleh wasap2 jek. No hidden charges!!

Buat pilihan yang bijak ok..jangan membazir kekdahnya..💋