Follow Us @seri.mahani

Oct 23, 2017

Kurus Tanpa Control Makan?

SAYA TAK KUAT NAK KURUS DENGAN KAWAL SELERA MAKAN
Bacalah kisah benar dari Kak Hafiza nih;

Highlight ko kemain kan. Sebelum ni belum sebulan dah tampil anggun menawan.

Hehehe nie nak lunch dah nie, tu tetiba keluar idea gitu. Tadi g kedai sebelah tengok lauk apa yanh diorang masak, macam warden kan sibuk melawat kawasan.

Hah sekali ternampak ikan keli goreng garing, selera sangat. Tu yang terus kata TAK KUAT KAWAL SELERA MAKAN.

Pada yang kuat mama is salute korang la, moga istiqamah. Pada yang tak kuat jom buat macam mama. Pakai waist nipper jer insyAllah mampu kawal kuantiti makan kita.

Boleh la makan, tapi kawal. Kata nak kurus tapi tak kawal makan dah kenapa. Kalau tak kawal awak kunyah PB pun tetap gak tak kurus.

Bila pakai WAIST NIPPER nie dia  macam PENANDA ARAH atau dia macam stopper. So korang rasa cepat kenyang, takde la makan ikut sedap tekak.

Lepas tu amalkan minum min kaffe dengan garlic tablets, confirm meletup kebabom.

Ok now mama terbayang ikan keli garing tadi, lapaq perut sungguh.



Kat Malaysia memang hazab la weh nak control makan. Semua kemain sedap. Semua jenis masakan ada. Tuh belum kalau pergi makan kat kedai yang ada 1001 jenis lauk, rasa cam nak makan semua kan.

Mak setuju dengan cakap kak Hafiza nih. Nak turunkan berat, rule no.1 is control food intake. Boleh makan tapi jaga portion. And YES, PB memang sangat membantu bahagian ni. Sebab once korang dah sarung ke badan, korang hanya boleh makan ikut keperluan badan ye bukan kehendak tekak!

Kalau korang follow rule nih..memang proses nak dapat body voluptuous tuh tak amik masa lama pn kalau korang jadikan habit amik makanan dalam kuantiti yang sedikit dan konsisten pakai PB 8jam sehari dalam tempoh 6bln.

Ehhh jangan percaya dululaaaa..try dulu ok👌🏼