Follow Us @seri.mahani

Sep 26, 2017

Tiga tahun menanggung derita..

TIGA TAHUN BMI KELAUT DAN MIGRAIN TAHAP HENTAK KEPALA DI DINDING

2014 - BMI memang ke laut. Selalu sangat diserang migrain tahap nak hentak kepala ke dinding. Lepas tu ikat dahi dengan kain ala2 naruto dengan harapan sakit tu hilang. Berat? Xmenentu..kejap 39kg, kejap 36kg, kejap 41kg. Ikut sesuka hati. Perut? Ala2 ada baby dalam tu sedangkan tak kahwin apatah lagi mengandung. Pipi? oh yes, kelihatan dengan jelas.

2017 - 2 tahun berPB. 

Baju yang sama tapi kali ni banyak ruang2 luas dan kain pun ada sedikit longgar.
Pipi? Bolehla. 

Berat? Alhamdulillah maintain 41kg walaupun ada orang kata Cik Anis bela saka sebab makan banyak tapi badan maintain. 

BMI pun dah okay - normal. Migrain pun jarang2 sangat singgah. 

Alhamdulillah. Benar, PB bukan hanya untuk orang gemuk yang mahu kurus, tapi bagus juga untuk orang yang kurus tapi mahu sihat macam Cik Anis. 

Kredit to Cik Anis.