Follow Us @seri.mahani

Apr 18, 2016

Kesan ANTIBIOTIK semasa menyusukan anak!

Masalah yang kerap berlaku kepada ibu yang menyusukan anak adalah ketika demam dan juga selesema. Ramai juga yang keliru dan risau anak yang disusukan akan berjangkit. Pengambilan ubat yang disarankan oleh doktor adalah digalakkan kerana ianya tidak memberi kesan kepada penyusuan.

Yang menjadi persoalan, apabila ibu2 ini diberikan antibiotik semasa demam mahupun selesema!
 • Antibiotik: Secara umumnya, antibiotik mempunyai potensi untuk mengubah kandungan flora dalam usus bayi dan mungkin boleh menyebabkan cirit-birit dan jangkitan kulat. Antibiotik dalam kumpulan penicillin, cephalosporin dan macrolide adalah dianggap selamat untuk ibu menyusu dan bayi. 

Untuk ibu2 yang risau tentang kesihatan anak tetapi dalam masa yang sama mengalami masalah kesihatan, disini mak kongsikan bagaimana untuk mendapatakn ANTIBIOTIK SEMULAJADI supaya mempercepatkan proses pemulihan serta tidak mengganggu anak yang menyusu!


................

Mesti ibu2 kat sini sangat familiar dengan BAWANG PUTIH. Bawang putih atau garlic bukan sahaja enak mnjadi bahan asas dalam masakan tetapi ia merupakan satu-satunya ANTIBIOTIK yang dapat membunuh bakteria secara semulajadi. Padanlah pada zaman dahulu banyak petua menggunakan bawang putih bagi merawat banyak masalah kesihatan antaranya seperti kembung perut dan digunakan juga sebagai minyak urut. Selain itu, bawang putih dapat juga dapat melindungi daripada racun yang menyebabkan jangkitan.

Pengambilan  bawang putih segar ketika hamil dapat dapat mengurangkan risiko PRA-EKLAMPSIA iaitu kenaikan tekan darah dan kadar protein dalam urin. Tapi siapa la yang sanggup telan bawang putih mentah-mentah, kalau  pengemar bawang putih tu boleh mungkin. Tapi dengan adanya GARLIC HAI-O nih, anda boleh makan tanpa perlu risau rasa pahit dan mulut berbau.

Selain dari itu, bawang putih juga menjadi satu cara untuk menyembuhkan ibu menyusu yang terkena selsema. Caranya hanya dengan mengambil pil garlic 2x sehari bersama air suam. Melalui  cara ini, ibu2  tidak perlu lagi risau untuk mengambil antibiotik dah!

Untuk  pengetahuan semua, bawang  putih merupakan ANTIBIOTIK SEMULAJADI dan selamat untuk ibu hamil atau pun ibu menyusu.

...............

BAGAIMANA GARLIC/BAWANG PUTIH MEMBANTU IBU HAMIL DAN IBU MENYUSU
 • ANTIBIOTIK YANG SELAMAT DAN SEMULAJADI - selamat untuk kegunaan jangka masa panjang untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit dari berjangkit seperti selsema,kulat,kuman,virus dan yis candida.
 • MENGHALANG ALERGI - meningkatkan  sistem imun badan seperti hidung yang sensitif, sinus, alergi, asma, selsema, hepatitis
 • MEMPERTINGKATKAN SISTEM PENGHADAMAN - formula uniknya mampu mempertingkatkan masalah berkaitan penghadaman seperti  kembung perut, gastrik dan ketidakhadaman
 • MERENDAHKAN TEKANAN DARAH TINGGI - kajian menunjukkan pengambilan 2-4 biji akan menurunkan darah tinggi dengan 8 point
 • DETOKSIFIKASI - bawang putih mampu mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium iaitu logam toksik dari tubuh dengan pantas.
 • MENURUNKAN KOLESREROL - menurunkan kolesterol,LDL,trigliserid,dan kelikatan darah,mengurangkan bekuan darah,meningkatkan HDL,melindungi jantung dan menghalang strok serta penyakit koronari
 • MENCEGAH KANSER - membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetus kejadian kanser iaitu NITROSAMINE
 • MENSTABILKAN GLUKOS - menolong  menstabilkan glukos di dalam tubuh kita
 • ARTHRITIS - membantu mengurangkan bengkak-bengkak pada sendi serta sakit berkaitan akibat bengkak-bengkak tersebut.
 • MENGANDUNGI SPEARMINT - mempertingkatkan sistem penghadaman dan fungsi jantung

Kalau masih lagi was-was dengan pil GARLIC HAI-O ini bolehlah rujuk kepada doktor pakar kesihatan anda.

Diharap  dengan penerangan ini dapat membantu anda fungsi dan kebaikan tentang GARLIC HAI-O UNTUK IBU MENGANDUNG DAN MENYUSU.

Ibu2 juga boleh dapatkan pil ini dari agent2 HaiO yang SAH sahaja dengan harga RM44 (80biji) sebotol!!😍
post signature

No comments:

Post a Comment