Follow Us @seri.mahani

Apr 15, 2016

Doktor pun SAKIT SLIP DISC.


Doktor pun manusia juga. Sama macam kita. Takkanlah doktor terkecuali kan?

Oklah harini mak kongsikan kisah seorang DOKTOR yang diuji dengan masalah slip disc..those yang bermasalah yang sama, sakit belakang mahupun simptom2 awal severe backpain, do check it out..

Bila kita diuji dengan sakit.
betapa berharganya nikmat sihat.
Bila kita sihat, kita bantu orang lain untuk sihat juga..


........................................................

Hari ni menerima berita yg kurang enak untuk diri sendiri..
Berdilema sekejap..
Terjawablah persoalan..
18 bulan menderita sakit belakang.
Bermula sejak mengandung haritu.


Yes i had history of falling down during my pregnancy. 

Was that the cause? Yes or no. If yes, what structure is affected?
What treatment should i get?

I know there must be something causing the pain, but i am not sure what. Even all the doctors who have been seeing me so far plus the physiotherapists are not fully sure of what i am suffering of....


2 kali inject steroid + the painkillers.
Yet the pain never goes away.
Spine is really a complex structure.

We need MRI.
The MRI report came out today.
Oh masya Allah.

Diam, termenung, berfikir kat diri.
Ujian Allah datang dalam pelbagai cara kan?
Orang lain macamtu, kita macamni.
In sya Allah kita redha, sabar, usaha dan doa.

Bila direnungkan semula, la tahzan.
Sepatutnya, cukup bersyukur dah dengan apa yg Allah dah kurniakan selama ni.
Dulu nak angkat anak sendiri pun sakit, tak mampu.
Bayangkanlah anak menangis kita tak boleh angkat..

Only back pain sufferers will really understand.
Sebelum ni fully dependent pada pain killer & berjalan dengan antalgic gait ataupun tempang.
Sehingga ada beberapa orang speciallist yg tanya
"Kenapa you jalan macam ni? Are you in pain?"

Dah rasa sendiri berapa banyak painkiller yg kena makan dulu.
Alhamdulillah, sekarang boleh berfungsi dengan lebih baik.

When do i start seeing hope?
Kesakitan shuli, much much improve lepas shuli pakai Premium Beautiful pada siang hari.
Dan kemudian tidur di atas pelapik tilam BVSM malamnya.
Subhaanallah.
Sakit itu ibarat ditarik pergi sehingga kita boleh tidur lena.
Alhamdulillah.

Very good combination untuk relief kan sakit siang&malam.
In sya Allah akan terus istiqamah dengan produk kesihatan ni.
Cukuplah with the painkillers.
Shuli ikhtiar dengan cara ni, setakat mana yg boleh.
Mudah-mudahan everything will improve more and more.
To all back pain sufferers out there, i feel you. Don't lose hope.
Teruskan berusaha dan berdoa.

Yes i'm a doctor, but doctor is not God.
Doktor is a human being, who will have pain & disease like other human being.
And the painkiller is not cure.
The cure is out there, you have to look for it. With DOA.
And this, is the way i found.
Alhamdulillah.
post signature