Follow Us @seri.mahani

Apr 18, 2016

Kesan ANTIBIOTIK semasa menyusukan anak!

1:40 PM 0 Comments
Masalah yang kerap berlaku kepada ibu yang menyusukan anak adalah ketika demam dan juga selesema. Ramai juga yang keliru dan risau anak yang disusukan akan berjangkit. Pengambilan ubat yang disarankan oleh doktor adalah digalakkan kerana ianya tidak memberi kesan kepada penyusuan.

Yang menjadi persoalan, apabila ibu2 ini diberikan antibiotik semasa demam mahupun selesema!
  • Antibiotik: Secara umumnya, antibiotik mempunyai potensi untuk mengubah kandungan flora dalam usus bayi dan mungkin boleh menyebabkan cirit-birit dan jangkitan kulat. Antibiotik dalam kumpulan penicillin, cephalosporin dan macrolide adalah dianggap selamat untuk ibu menyusu dan bayi. 

Untuk ibu2 yang risau tentang kesihatan anak tetapi dalam masa yang sama mengalami masalah kesihatan, disini mak kongsikan bagaimana untuk mendapatakn ANTIBIOTIK SEMULAJADI supaya mempercepatkan proses pemulihan serta tidak mengganggu anak yang menyusu!


................

Mesti ibu2 kat sini sangat familiar dengan BAWANG PUTIH. Bawang putih atau garlic bukan sahaja enak mnjadi bahan asas dalam masakan tetapi ia merupakan satu-satunya ANTIBIOTIK yang dapat membunuh bakteria secara semulajadi. Padanlah pada zaman dahulu banyak petua menggunakan bawang putih bagi merawat banyak masalah kesihatan antaranya seperti kembung perut dan digunakan juga sebagai minyak urut. Selain itu, bawang putih dapat juga dapat melindungi daripada racun yang menyebabkan jangkitan.

Pengambilan  bawang putih segar ketika hamil dapat dapat mengurangkan risiko PRA-EKLAMPSIA iaitu kenaikan tekan darah dan kadar protein dalam urin. Tapi siapa la yang sanggup telan bawang putih mentah-mentah, kalau  pengemar bawang putih tu boleh mungkin. Tapi dengan adanya GARLIC HAI-O nih, anda boleh makan tanpa perlu risau rasa pahit dan mulut berbau.

Selain dari itu, bawang putih juga menjadi satu cara untuk menyembuhkan ibu menyusu yang terkena selsema. Caranya hanya dengan mengambil pil garlic 2x sehari bersama air suam. Melalui  cara ini, ibu2  tidak perlu lagi risau untuk mengambil antibiotik dah!

Untuk  pengetahuan semua, bawang  putih merupakan ANTIBIOTIK SEMULAJADI dan selamat untuk ibu hamil atau pun ibu menyusu.

...............

BAGAIMANA GARLIC/BAWANG PUTIH MEMBANTU IBU HAMIL DAN IBU MENYUSU
  • ANTIBIOTIK YANG SELAMAT DAN SEMULAJADI - selamat untuk kegunaan jangka masa panjang untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit dari berjangkit seperti selsema,kulat,kuman,virus dan yis candida.
  • MENGHALANG ALERGI - meningkatkan  sistem imun badan seperti hidung yang sensitif, sinus, alergi, asma, selsema, hepatitis
  • MEMPERTINGKATKAN SISTEM PENGHADAMAN - formula uniknya mampu mempertingkatkan masalah berkaitan penghadaman seperti  kembung perut, gastrik dan ketidakhadaman
  • MERENDAHKAN TEKANAN DARAH TINGGI - kajian menunjukkan pengambilan 2-4 biji akan menurunkan darah tinggi dengan 8 point
  • DETOKSIFIKASI - bawang putih mampu mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium iaitu logam toksik dari tubuh dengan pantas.
  • MENURUNKAN KOLESREROL - menurunkan kolesterol,LDL,trigliserid,dan kelikatan darah,mengurangkan bekuan darah,meningkatkan HDL,melindungi jantung dan menghalang strok serta penyakit koronari
  • MENCEGAH KANSER - membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetus kejadian kanser iaitu NITROSAMINE
  • MENSTABILKAN GLUKOS - menolong  menstabilkan glukos di dalam tubuh kita
  • ARTHRITIS - membantu mengurangkan bengkak-bengkak pada sendi serta sakit berkaitan akibat bengkak-bengkak tersebut.
  • MENGANDUNGI SPEARMINT - mempertingkatkan sistem penghadaman dan fungsi jantung

Kalau masih lagi was-was dengan pil GARLIC HAI-O ini bolehlah rujuk kepada doktor pakar kesihatan anda.

Diharap  dengan penerangan ini dapat membantu anda fungsi dan kebaikan tentang GARLIC HAI-O UNTUK IBU MENGANDUNG DAN MENYUSU.

Ibu2 juga boleh dapatkan pil ini dari agent2 HaiO yang SAH sahaja dengan harga RM44 (80biji) sebotol!!😍
post signature

Apr 15, 2016

Doktor pun SAKIT SLIP DISC.

1:00 PM 0 Comments

Doktor pun manusia juga. Sama macam kita. Takkanlah doktor terkecuali kan?

Oklah harini mak kongsikan kisah seorang DOKTOR yang diuji dengan masalah slip disc..those yang bermasalah yang sama, sakit belakang mahupun simptom2 awal severe backpain, do check it out..

Bila kita diuji dengan sakit.
betapa berharganya nikmat sihat.
Bila kita sihat, kita bantu orang lain untuk sihat juga..


........................................................

Hari ni menerima berita yg kurang enak untuk diri sendiri..
Berdilema sekejap..
Terjawablah persoalan..
18 bulan menderita sakit belakang.
Bermula sejak mengandung haritu.


Yes i had history of falling down during my pregnancy. 

Was that the cause? Yes or no. If yes, what structure is affected?
What treatment should i get?

I know there must be something causing the pain, but i am not sure what. Even all the doctors who have been seeing me so far plus the physiotherapists are not fully sure of what i am suffering of....


2 kali inject steroid + the painkillers.
Yet the pain never goes away.
Spine is really a complex structure.

We need MRI.
The MRI report came out today.
Oh masya Allah.

Diam, termenung, berfikir kat diri.
Ujian Allah datang dalam pelbagai cara kan?
Orang lain macamtu, kita macamni.
In sya Allah kita redha, sabar, usaha dan doa.

Bila direnungkan semula, la tahzan.
Sepatutnya, cukup bersyukur dah dengan apa yg Allah dah kurniakan selama ni.
Dulu nak angkat anak sendiri pun sakit, tak mampu.
Bayangkanlah anak menangis kita tak boleh angkat..

Only back pain sufferers will really understand.
Sebelum ni fully dependent pada pain killer & berjalan dengan antalgic gait ataupun tempang.
Sehingga ada beberapa orang speciallist yg tanya
"Kenapa you jalan macam ni? Are you in pain?"

Dah rasa sendiri berapa banyak painkiller yg kena makan dulu.
Alhamdulillah, sekarang boleh berfungsi dengan lebih baik.

When do i start seeing hope?
Kesakitan shuli, much much improve lepas shuli pakai Premium Beautiful pada siang hari.
Dan kemudian tidur di atas pelapik tilam BVSM malamnya.
Subhaanallah.
Sakit itu ibarat ditarik pergi sehingga kita boleh tidur lena.
Alhamdulillah.

Very good combination untuk relief kan sakit siang&malam.
In sya Allah akan terus istiqamah dengan produk kesihatan ni.
Cukuplah with the painkillers.
Shuli ikhtiar dengan cara ni, setakat mana yg boleh.
Mudah-mudahan everything will improve more and more.
To all back pain sufferers out there, i feel you. Don't lose hope.
Teruskan berusaha dan berdoa.

Yes i'm a doctor, but doctor is not God.
Doktor is a human being, who will have pain & disease like other human being.
And the painkiller is not cure.
The cure is out there, you have to look for it. With DOA.
And this, is the way i found.
Alhamdulillah.
post signature

Apr 4, 2016

CYST yang menghantui wanita!!

2:05 PM 0 Comments

[kisah benar ini mak ambil dari seorang customer yang mak perlu rahsiankan namanya]

Semalam dapat 1 stranger call from my blog reader. Dia bertanyakan PB. Dia bercerita sesuatu perkara yang buat mak rasa nak meletup!



........




"Kawan baik saya kak, dia baru buang cyst dia dalam rahim dia.. cyst dia sebesar kepala budak, perut membuncit mcm 7bulan! mmg takut tgk perut dia! memang kene buang secara pembedahanlah.

Selepas pembedahan dia nak sembuh cepat & nak cari sesuatu yg boleh stopkan pemberanakkan cyst2 tuh. Lagipun doktor dah pesan..mungkin cyst yg lain possible membesar semula ditakuti pembedahan lagi & lagi & lagi yg tak berkesudahan.

Jadi dia telah disarankan untuk guna PB sebagai healing & preventive action, dia terus pakai PB walaupun lps operation."

MasyaAllah!
Nak tahu apa yg berlaku selepas dia mengamalkan pemakaian PB secara konsisten????

Subhanallah!!!

* Luka pembedahan cepat sembuh, kulit2 bercantum rapi cepat dari kebiasaan, mmg 1 keajaiban.
* Kengiluan akibat pembedahan cepat hilang.
* Tiada sebarang pembesaran cyst berlaku.
* Cyst yg kecil2 completely mengecut! yg baru nak menjadi terus lenyap.
* Alhamdulillah sihat sampai sekarang, mmg xpercaya tgk perut sgt kemas.
* Kerisauan ttg cyst dah takde!

Alhamdullillah!!

Ini yg saya dengar dgn telinga sendiri. Seronok sangat jika kita dapat bantu org, add value to other people.

Allah Maha Penyembuh..yg penting ikhtiar!!

post signature