Follow Us @seri.mahani

Mar 23, 2016

Tips menambah FOLLOWER di facebook!


Assalamualaikum..

Post harini panjang sikit..harap yang termasuk bacalah sampai habis..mudah rupanya nak tambah follower nih..PERCUMA lak tuh!!

Nak tahu macamana sila teruskan membaca..😉
.
.
.
Haritu saya dh janji kan mcm mana nk popular di FB kan ?? Nk followers ramai kan ?? Ni sesuai untuk semua founder jutawan wannabe .

Jawapannya adalah minta pada Allah dan betulkan niat kita . Kita ni nk ramai followers sebab apa ? Supaya ramai like status kita ?? Atau supaya kita ni sng jual brg laku je ?? Supaya sng cari stokis ?? Salah tu !

Habis copywriting , story telling apa semua dan status bermanfaat tu mempengaruhi ke tak ?? Share tips pula perlu tak ?? Ya 4-4 ni perlu . Tapi dgn syarat ia kerana kita nk berdakwah . Nk ajak org lg dkt dgn Allah . Ini jalan mujahadah kita . Kita nakkan cinta dan redha Allah . Kita kena yakin Allah yg gerakkan hati org untuk follow kita .

Bila kita rasa ikut step 4-4 tu buat followers kita bertambah maka kita salah ! Keyakinan harus pada Allah . Pergi lah belajar dgn sifu mana pun , jika niat salah org tak kan follow anda . Kita ni sama lah mcm org musyrik kata Maulana Saad bila tak letak keyakinan pada Allah . Nanti saya akan terangkan lg apa Maulana Saad cakap .

Bila kita fikir kene banyakkan followers sebab sng kaut duit dan jual barang maka kita salah ! Jatuh musyrik juga ! Redha Allah tak akan ada dalam perniagaan kita . Sbb kita yakin followers beri kita duit padahal Allah beri kita kaya !

Bila kita letak "kaya" sebagai kiblat , itu yg terjadi copy paste status org dan rasa mcm status sendiri . Mentang2 org tu tak kesah status dia dicopy anda senang2 copy . Niat nya ?? Sebab nk org fikir itu ayat anda dan nak kaut untung lah ! Betol ? Jgn tipu . Lg 1 , tiruvasi dan olah status org lain . Dgn niat konon nak sebarkan ilmu baik dkt dgn Allah tpi dalam diam kita simpan niat nak ramai followers supaya sng buat duit . Aduhh ! Ini pun ciri org musyrik .

Bulan lepas followers saya 61,000 , sekarang 92,000 . Dalam masa 3 minggu sahaja . Apa saya buat ?? Anda boleh nampak dan tahu rasanya . Saya ajak anda kepada Allah . Saya betulkan niat supaya semua kena yakin pada Allah .

Adalah satu kerugian jika saya terus dgn kekhilafan lampau . Saya tak dpt manfaatkan followers saya dlm ni untuk saham akhirat saya . Saya gunakan anda untuk kaut pahala sbnrnya . Saya nk betolkan semua pemikiran jutawan wannabe ni.

Jgn sentap!!!
Buang semua yg busuk dalam hati tu .

Share jika anda rasa bermanfaat .
post signature