Mar 22, 2016

Siapa MUNAFIK sebenarnya?


Kutipan tayangan mencecah hampir 16juta buat mak tertanya2 apa yang istimewanya cerita hantu nih yang ramai duk sebok nak pergi tengok. Mak nih jarang layan cerita seram2 tipikal nih cam lawak ntah pape pn ada, tapi kalini mak sangatlah beria dan teruja sangat nak pergi. Walaupun dalam hati ya Allah mampu ke tengok nih kang serammmm sangat cemana kan?

Seelok je habis appointment terus ajak kawan mak yang kebetulan ada kat area tuh untuk tengok sama-sama. Kurang-kuramg kalau takut sangat ada gak kawan. Kebetulan pulak hari bekerja terus beratur kat kaunter terus jek masuk wayang, takyah nak tunggu lama-lama. Sempat lagi tanya adik popcorn tuh seram ke idok???hahhaha nampak naw berani sangat!!

Apalahhhhhh yang best sangat cerita nih pn..mood suspend sbb masuk je wayang lengang tak ramai orang. Tengok time orang kerja memangla. Dengan skrin besar dan gelap phewwwwww memang boleh put into consideration mood keseraman tuh terus menjelma.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ntah dr mana dtgnya kekuatan berjaya tgk tanpa tangan di muka dan popcorn berterbangan..mungkin minda sudah bersedia barangkali..

Dr awal carik apa isi cerita..tp rupanya cerita ini pasal diri kita..buat diri berfikir sejauh mana kita beriman dgn rukun yg 6..sejauh mana kita menjaga iman dgn beramal 5 rukun itu.

Ntah byk sgt ayat2 sentap..balik je terus muhasabah diri..sampai ke saat ini rupanya banyak sangat ciri-ciri munafik itu ada dalam diri kita..kita pendosa yg sering membiarkan syaitan bermaharajalela memperdaya dgn bisikan halus..sikap was-was, pendendam, pemarah, buruk sangka, dengki, busuk hati, leka dengan dunia......😭😭

Bukan nak bg review,

tp kalau tgh buntu boleh tgk!!
kalau sedang carik jalan keluar dari kemelut diri pergilah tengok!!
kalau rasa diri sudah cukup baik dan hebat dari orang lain pergilah tengok!!

Sebab bila tgk sebenarnya tgh tgk diri kita yg berlakon..serammmm memikirkan untuk mengadap padaNya tanpa bersedia apa-apa!!

Bersediakah kita???


ALLAHU AKBAR...

post signature
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...