Follow Us @seri.mahani

Mar 23, 2016

Tips menambah FOLLOWER di facebook!

10:35 PM 0 Comments

Assalamualaikum..

Post harini panjang sikit..harap yang termasuk bacalah sampai habis..mudah rupanya nak tambah follower nih..PERCUMA lak tuh!!

Nak tahu macamana sila teruskan membaca..๐Ÿ˜‰
.
.
.
Haritu saya dh janji kan mcm mana nk popular di FB kan ?? Nk followers ramai kan ?? Ni sesuai untuk semua founder jutawan wannabe .

Jawapannya adalah minta pada Allah dan betulkan niat kita . Kita ni nk ramai followers sebab apa ? Supaya ramai like status kita ?? Atau supaya kita ni sng jual brg laku je ?? Supaya sng cari stokis ?? Salah tu !

Habis copywriting , story telling apa semua dan status bermanfaat tu mempengaruhi ke tak ?? Share tips pula perlu tak ?? Ya 4-4 ni perlu . Tapi dgn syarat ia kerana kita nk berdakwah . Nk ajak org lg dkt dgn Allah . Ini jalan mujahadah kita . Kita nakkan cinta dan redha Allah . Kita kena yakin Allah yg gerakkan hati org untuk follow kita .

Bila kita rasa ikut step 4-4 tu buat followers kita bertambah maka kita salah ! Keyakinan harus pada Allah . Pergi lah belajar dgn sifu mana pun , jika niat salah org tak kan follow anda . Kita ni sama lah mcm org musyrik kata Maulana Saad bila tak letak keyakinan pada Allah . Nanti saya akan terangkan lg apa Maulana Saad cakap .

Bila kita fikir kene banyakkan followers sebab sng kaut duit dan jual barang maka kita salah ! Jatuh musyrik juga ! Redha Allah tak akan ada dalam perniagaan kita . Sbb kita yakin followers beri kita duit padahal Allah beri kita kaya !

Bila kita letak "kaya" sebagai kiblat , itu yg terjadi copy paste status org dan rasa mcm status sendiri . Mentang2 org tu tak kesah status dia dicopy anda senang2 copy . Niat nya ?? Sebab nk org fikir itu ayat anda dan nak kaut untung lah ! Betol ? Jgn tipu . Lg 1 , tiruvasi dan olah status org lain . Dgn niat konon nak sebarkan ilmu baik dkt dgn Allah tpi dalam diam kita simpan niat nak ramai followers supaya sng buat duit . Aduhh ! Ini pun ciri org musyrik .

Bulan lepas followers saya 61,000 , sekarang 92,000 . Dalam masa 3 minggu sahaja . Apa saya buat ?? Anda boleh nampak dan tahu rasanya . Saya ajak anda kepada Allah . Saya betulkan niat supaya semua kena yakin pada Allah .

Adalah satu kerugian jika saya terus dgn kekhilafan lampau . Saya tak dpt manfaatkan followers saya dlm ni untuk saham akhirat saya . Saya gunakan anda untuk kaut pahala sbnrnya . Saya nk betolkan semua pemikiran jutawan wannabe ni.

Jgn sentap!!!
Buang semua yg busuk dalam hati tu .

Share jika anda rasa bermanfaat .
post signature

Mar 22, 2016

Doa untuk memperbaiki kehidupan di dunia dan akhirat.

6:51 PM 0 Comments

Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha penyayang!!


ูŠุงَ ุญَูŠُّ ูŠุงَ ู‚َูŠُّูˆْู…ُ

Wahai Tuhan Yang Maha Hidup, wahai Tuhan Yang Maha Berdiri Sendiri

ุจِุฑَุญْู…َุชِูƒَ ุฃَุณْุชَุบِูŠْุซُ

Dengan rahmatMU aku memohon pertolongan

ุฃَุตْู„ِุญْ ู„ِูŠْ ุดَุฃْู†ِูŠْ ูƒُู„َّู‡ُ

Perbaikilah untukku urusanku semuanya

 ูˆَู„ุงَ ุชَูƒِู„ْู†ِูŠْ ุงِู„ู‰َ ู†َูْุณِูŠْ ุทَุฑْูَุฉَ ุนَูŠْู†ٍ

Dan jangan Engkau ya Allah biarkan hidupku ditentukan oleh diriku walau kadar sekelip mata.

post signature

Siapa MUNAFIK sebenarnya?

1:31 PM 0 Comments

Kutipan tayangan mencecah hampir 16juta buat mak tertanya2 apa yang istimewanya cerita hantu nih yang ramai duk sebok nak pergi tengok. Mak nih jarang layan cerita seram2 tipikal nih cam lawak ntah pape pn ada, tapi kalini mak sangatlah beria dan teruja sangat nak pergi. Walaupun dalam hati ya Allah mampu ke tengok nih kang serammmm sangat cemana kan?

Seelok je habis appointment terus ajak kawan mak yang kebetulan ada kat area tuh untuk tengok sama-sama. Kurang-kuramg kalau takut sangat ada gak kawan. Kebetulan pulak hari bekerja terus beratur kat kaunter terus jek masuk wayang, takyah nak tunggu lama-lama. Sempat lagi tanya adik popcorn tuh seram ke idok???hahhaha nampak naw berani sangat!!

Apalahhhhhh yang best sangat cerita nih pn..mood suspend sbb masuk je wayang lengang tak ramai orang. Tengok time orang kerja memangla. Dengan skrin besar dan gelap phewwwwww memang boleh put into consideration mood keseraman tuh terus menjelma.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ntah dr mana dtgnya kekuatan berjaya tgk tanpa tangan di muka dan popcorn berterbangan..mungkin minda sudah bersedia barangkali..

Dr awal carik apa isi cerita..tp rupanya cerita ini pasal diri kita..buat diri berfikir sejauh mana kita beriman dgn rukun yg 6..sejauh mana kita menjaga iman dgn beramal 5 rukun itu.

Ntah byk sgt ayat2 sentap..balik je terus muhasabah diri..sampai ke saat ini rupanya banyak sangat ciri-ciri munafik itu ada dalam diri kita..kita pendosa yg sering membiarkan syaitan bermaharajalela memperdaya dgn bisikan halus..sikap was-was, pendendam, pemarah, buruk sangka, dengki, busuk hati, leka dengan dunia......๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ

Bukan nak bg review,

tp kalau tgh buntu boleh tgk!!
kalau sedang carik jalan keluar dari kemelut diri pergilah tengok!!
kalau rasa diri sudah cukup baik dan hebat dari orang lain pergilah tengok!!

Sebab bila tgk sebenarnya tgh tgk diri kita yg berlakon..serammmm memikirkan untuk mengadap padaNya tanpa bersedia apa-apa!!

Bersediakah kita???


ALLAHU AKBAR...

post signature

Mar 18, 2016

9tips membina MINDA yang sihat.

12:33 PM 0 Comments

Salam Jumaat semua..harini mak nak apply tips no.3 yang mak kongsi pada post sblm nih..KONGSI BENDA BAIK..dapat je benda baik kongsikan pada orang lain..semoga kita dapat manfaatkan bersama!!


Cara-cara untuk membina MINDA yang sihat.


TIPS #1


 
 
TIPS #2
 
 
 
TIPS #3
 

 
TIPS #4
 
 
 
TIPS #5
 
 
 
TIPS #6
 
 
 
TIPS #7
 

 
TIPS #8
 
 
TIPS #9
 
 
post signature


Bagaimana menguatkan AURA?

10:20 AM 0 Comments

Semalam mak dah kongsikan apa itu aura dan bagaimana nak merawat aura dengan warna. Harini mak kongsikan macamana nak kuatkan aura yang dah kita bentuk tuh supaya menjadi magnet rezeki yang besar!!


Bagaimana cara utk kuatkan AURA tubuh kita dan besarkan MAGNET REZEKI?

1) Banyakkan beri salam pada orang or greet/wish pada orang. Orang barat sgt terkenal dgn budaya ini. Kalau keluar dr kedai dia mesti sebut "thank you, have a nice day". Rasa seronok je dgr. Mulut sentiasa ckp "tahniah" "well done" "proud of you" "thank you" dan paling penting doa kan orang selalu. Mulut kita kluarkan gelombang yg baik mmbentuk badan kita penuh dgn gelombang yg baik. Yang dah buat akan rasa lain dlm dirinya.


2) Kurang cerita aib/buruk or psl kejahatan orang. Perkara ini mmg effect pd aura badan. Ibarat pokok disembur racun. Sbb tu kita jual apa pun orang tak nak beli. Sifu kata "dalam byk sampah, orang boleh hidu bau busuk"


3) Suka kongsi perkara baik. Dapat je info yang baik suka SHARE kepada orang sekeliling. Bila Aura Kuat, susah nk jumpe penolakan. Jumpa je closing. Kekadang dpt rezeki terpijak. Entah siapa sms/whatsapp kita nk beli barang.  Best kan cmtu?


Mesti ramai yang cari TIPS nih kan tu sebab boleh baca sampai habis..๐Ÿ˜๐Ÿ˜ apakata kita terus apply jek semua tips nih..tak susah pn kan???


Mak doakan agar anda kaya dan berjaya..semoga bermanfaat!๐Ÿ’‹

post signature

Mar 17, 2016

Membentuk AURA hidup luar biasa.

5:38 PM 0 Comments

Kaitan AURA Dalam Pembentukan HIDUP LUAR BIASA.

Aura adalah MEDAN TENAGA ELEKTROMAGNETIK yang berputar mengelilingi badan kita. Medan tenaga ini mempunyai 7pintu tenaga, diwakili oleh warna-warna pelangi yang berada di badan kita dan lebih dikenali sebagai CHAKRA. 7 pintu chakra ini menerima segala tenaga-tenaga positif di sekeliling kita dan membantu kita membentuk keperibadian, rohani dan kehidupan kita.

Sekiranya pintu-pintu chakra ini tersumbat atau tertutup, kemungkinan kita mudah terjebak di dalam konflik atau masalah yang menjejaskan perkembangan kehidupan luar biasa. Sebab itu ramai mereka di luar sana berfikiran negatif, pemalas, hilang semangat, rezeki payah, stress dan pelbagai gangguan emosi, mental dan jiwa.


Bagaimana ingin merawat AURA?

  • Dengan mengamalkan amalan spiritual dalam checklist ini.
  • Pemakaian warna aura harian



Semoga bermanfaat!!!

Rujukan:
Checklist 30 hari pembersihan kolam jiwa.

post signature

SHOM Raikan Wanita!!

12:41 PM 0 Comments

Good day to everyone. Kindly remind our big day, SM/SSM  Recognition will be held on this Saturday, 19 March at IDCC, Shah Alam.

It's our (SHOM)  honored to handover 1000 roses to all beautiful women. This is the way we want to express our love and appreciation to all of our women entrepreneurs. At here, it's our pleasure to share you some beautiful quotes for you all to begin your day!

Hai-O, My choice for LIFE!!!

 
 


__________________

A gentle reminder from company. Our first award recognition for the year 2016 at new place!!!

Plus SHOM is giving away 1,000 roses for all the qualifiers!!!!!Mak is so excitedddddddddd!!


Thank You SHOM for the appreciation...





 
post signature