Follow Us @seri.mahani

Feb 8, 2016

Leaving on a jet plane..


ok 14 hari lagiiiiiii!!can you hear me bebeh....14 days to go.....Allah heksaitednya taktahu nak explain dah..takleh nak imagine yang mak berpeluang untuk jejakkan kaki ke negara Matahari Terbit tuh..Alhamdulillah syukur sangat sangat..mak ni orang kampung yang serba kekurangan tau, nak pergi jenjalan over the sea ni memang takde dalam list kehidupan pun..tapi dilahirkan susah tak bermakna selamanya kita memendam rasa untuk tidak merasa dan melihat sendiri keindahan yang Allah ciptakan untuk kita nikmati. Tidak bagi mak!! Selagi ada kudrat dan tenaga, mak akan kerah untuk kecapi apa sahaja yang mak nak sepanjang hidup ini. Tak larat nak putihkan mata wehhhhhhhh..di zaman-zaman IT ni lagilah mau merembes air mata darah tengok orang travel sana sini.




Last week dah dapat message dari HQ dan lead tour pun dah bagi full details itinerary sepanjang kat sana nanti. Mak of course sangat excited okei bila tengok aktiviti, memang kebabommmm syiok abis. Rupa-rupanya SHOM dah upgrade pakej percutian FREE kitorang nih tauu..bukan ke Osaka jek tapi  akan ke OSAKA, KYOTO dan KOBE... memang bertambah-tambah happy la sebab pergi 3 tempat sekaligus!!!!

Jadi group mak dijadualkan terbang pada 22hb Feb pada pukul 8.30 malam waktu tempatan menaiki Malaysia Airlines..yahoooo takde transit. Antara tempat tempat yang kitorang lawat antaranya:




Located halfway up Otowa Mountain in the eastern part of Kyoto City, Kiyomizu-dera is a historic temple that was established in 778, even before Kyoto became the capital of Japan. Since its foundation, the temple has burned down many times. Most of the current buildings were rebuilt by the third Shogun Tokugawa Iemitsu in the early Edo period (1631 to 1633).



Ada sesiapa nak kirim kimono ke???


 Gion Street


Haaaa yang nih pastinya tempat bergambar paling menarik sekali. Bukan senang nak sampai oiiiiiii haruslah bergambar sampai nak muntah. Kalau boleh di setiap bucu dan penjuru nak diabadikan sebagai kenangan serta sentapan mata korang gitewww!!:P




Yang nih la tempat paling ditunggu tunggu oleh semua orang dewasa..LOL..tunggu jek live update dari mak okeiiii ntah apa la yang mak naik nanti eh kat sana tuh!!wakakkakaaka

Tak sah kalau holiday FREE dengan SHOM nih tak pergi shopping..haaa amik dua hari berturut-turut tuh termasuk aktiviti bebas ikut suka nak beli apa sepanjang hari..


Shinsaibashi




Masa untuk membuat lontaran bertubi tubi secara berjamaah okeiii. Masa nih sorang sorang memang lupa diri. Ehhh kalau korang nak order barang, mak terima ye!!as usual boleh contact mak personally..mak memang suka belikan barang orang..ekekekkekekke

Jadi sepanjang percutian di Osaka - Kyoto - Kobe nih kitorang akan menginap di dua hotel nih..kalau mak pergi sendiri tak kot nak sewa hotel mahal-mahal macam nih kan..Alhamdulillah dapat juga peluang merasa bermalam di hotel hotel mewah secara PERCUMA..ya mak memang spesies jakun. Kan dah cakap tadi tak pernah, bila ada peluang camnih mak memang akan bersungguh untuk pergi jugak. Self reward dengan merehatkan diri dan bercuti-cuti dua kali setahun lak tuh. Am such a happy mompreneur! Thanks SHOM for treating us so well..memang VVIP treatment sungguh lah!


Imperial Hotel, Osaka



 Portopia Hotel, Kobe


Korang dapat rasa tak apa yang mak rasa nih....................haishh haishhhh semoga Allah permudahkan dan berikan kesihatan yang baik untuk menikmati percutian hebat yang ditaja penuh nih!!

Nanti mak sambung entry persiapan lak okehhhh!! 
 
post signature