Follow Us @seri.mahani

Aug 27, 2015

PB vs Cancer?

1:08 AM 0 Comments

Mencegah lebih baik dari mengubati. Selalu dengar tapi tak semua yang ambil peduli sehinggalah dah kena baru beringat dan berubat. Manusia begitulah sikapnya. 

Jadi wanita itu istimewa. Setiap segala yang ada ditubuhnya adalah ciptaan Allah yang terindah untuk kita jaga dan pelihara. Dan setiap sakit dan sembuhnya itu juga dari Dia...dan segala yang Allah takdirkan itu adalah yang terbaik.

Redha. Seperti gen yang mengalir dalam tubuh PS. Arwah mak kembali ke rahmatullah setelah bertarung melawan penyakit ini yang lama dirahsiakan. Takkan nak marah?? Ingat sihat sebelum sakit. Syukur Allah beri peringatan siap siap supaya berwaspada. 2004 juga PS diberi tanda-tanda awal dengan kehadiran lump. Nak tak nak kena buang. Since then, apa saja makanan dan nasihat yang baik untuk mencegah kanser amat PS pandang serius. 

PB adalah satu-satunya pakaian dalam yang bantu masalah PS kesan daripada parut pembedahan lump. Parut yang dulunya hodoh dan membesar semakin elok rupanya. Parut yang kerapkali gatal bila berpeluh dapat juga diselamatkan.

Untuk agent PB mcm PS nampak cliche kan. But you have to read this..please for your own good or may be for your loved ones!!



.................

 

Testimoni dari Puan Soraya Nashir


July 2015


July 2010


Sharing 2 pics as I receive more news of a beloved relative and a friend facing breast cancer. Isn't it an insidious disease and just rears it's ugly head from nowhere!


But every cloud has a silver lining, as they say. Alhamdulillah 5 years on, I am thriving and super blessed to have seen my eldest two graduate and start wonderful careers and the younger two off school into uni. Some of the things I have done to get better include putting on this amazing Far-Infra-Red (FIR) lined corset for at least 8 hours a day.

No I am not saying it's THE CURE, but honest to god, it has helped my healing. Why?

1.       After 8 rounds of toxic chemo, 35 debilitating radiotherapy sessions, my breast area skin was dry, sore n almost a burnt hue. After putting on the PB corset for 6 months the radiologist at my follow up mammogram commented how clean n soft my scar tissue n skin had healed. No doubt in part due to the FIR concentrated area on the PB brassiere cup. FYI after rads, we are discouraged from applying lotions to these raw areas.

2.   As cancer cells love cold bodies, wearing the FIR corset helps to regulate my body temperature and keeps me warm. We can't fathom living without our air-conditioner offices, bedrooms and cars, but cold environments serve more harm than good. So wearing the PB corset is an antidote as the FIR regulates my body temp and keeps me warm. Yes, zap those cells!

3.      Cancer cells also thrive in oxygen-free environments. So I even put on the corset when I run or exercise. Besides the support it provides; double whammy as the FIR promotes blood circulation and enhances oxygen levels. Cancer cells hate this! 

Of course my healing has been enhanced by many other methods. Will share more. But have faith, do everything in your power to create a healthy, meaningful, stress-free lifestyle.
Not impossible, just do it, insyaAllah. 




You can read how FIR works in PB here!

Semoga segala yang baik dikongsikan dapat kita manfaatkan sama-sama. PS juga doakan semoga Puan Soraya terus kekal sihat dan memberi semangat kepada wanita lain.

post signature

Aug 25, 2015

See you in Osaka!

6:50 PM 0 Comments

Get ready for our next incentive trip to Osaka - a breathtakingly beautiful city in Japan that will leave you mesmerised and in awe!

Qualifying period: 1 Aug - 30 Nov 2015

Be sure to qualify for the trip and find yourself embarking on an amazing trip of fun, laughter and wonderful memories!





post signature

Bagaimana FIR dalam Premium Beautiful bekerja?

12:11 AM 0 Comments

Apa sebenarnya FIR (Far Infrared Rays)?

FIR adalah spektrum cahaya yang diserap oleh badan kita dari sinaran cahaya matahari. Ia banyak terdapat pada matahari pagi dan petang.

FIR adalah gelombang tenaga yang totally invisible pd mata kasar kita, tetapi boleh menembusi ke dalam tubuh manusia, di mana ianya akan perlahan-lahan menaikkan suhu permukaan badan dan mengaktifkan fungsi utama badan.


Bagaimana corset Premium Beautiful dapat mengeluarkan gelombag FIR?

Jawapannya adalah melalui Bio-Seramik. Bio-Seramik adalah sejenis seramik yang emits/reflect FIR. Bio-Seramik ini diperbuat daripada formula tertentu dalam bentuk raw/mentah dan kemudiannya dijadikan serbuk. Serbuk ini kemudiannya diubah menjadi campuran cecair yang kemudian extruded ke dalam gentian. Bio-Seramik fabrik ditenun dan kemudian dicampurkan dengan oksida galian seperti Silica Oxide (SiO2) dan Dioksida Aluminium (Al2O3).

Campuran ini juga termasuk zarah nano fotokatalis bersaiz FIR. Zarah-zarah ini bertindak untuk memancarkan FIR pada suhu yang bersesuaian dengan badan manusia. Nano bersaiz FIR dan zarah fotokatalis bercampur bersama dengan fiber raw material semasa proses penghasilannya. Gentian menjadi lebih hidrofilik dan selesa pada kulit.

Itulah sebabnya mengapa bio-ceramic coated inside space shuttle to duplicate energy of sunlight. Dan pakaian yang dipakai oleh angkasawan juga dilapisi dengan bio-ceramic. Kini teknologi yang sama boleh anda pakai tanpa menjadi angkasawan!


Adakah FIR memberikan kesan sampingan?

Sememangnya tiada kesan sampingan untuk Bio seramik dan FIR kerana ianya adalah semulajadi dan diperlukan oleh badan manusia. Bayi pramatang yang lahir pn perlu disimpan dalam ruang FIR serta-merta selepas bersalin, jadi fikirlah betapa pentingnya FIR dalam kehidupan kita.

Sesetengah pengguna yang memakai PB akan merasa panas dan sedikit tidak selesa dalam bebrapa hari pertama. This is normal and we called it healing process. Ia menunjukkan bahawa FIR telah mula bertindak di dalam badan kita. Minum air yang mencukupi jika mula rasa tidak selesa untuk mengelakkan dehidrasi. Teruskan pemakaian minimum 8jam sehari secara konsisten setiap hari untuk mendapatkan hasil yang optimum. Basuh PB dgn cara yang betul (gunakan PB wash atau soft detergent) supaya ianya tahan lama dan tidak rosak.


Kelebihan FIR dalam corset Premium Beautiful.
  1. Membersihkan darah drpd toksik dan menukar darah berasid kpd darah beralkali rendah.
  2. Merangsang sel-sel yang lemah atau tidak aktif untuk meningkatkan kadar metabolisma.
  3. Memperbaiki dan memulihkan ketidakseimbangan sistem saraf anatomi serta menstabilkan fungsi organ-organ dalam darah.
  4. Membantu melambatkan proses penuaan.
  5. Meningkatkan daya tahan melawan penyakit. 
Semua ini berlaku bergantung kepada kesihatan dan tahap toksin dalam badan seseorang.



Tahukah Anda?

Badan kita juga boleh menghasilkan FIR melalui bio sinar genetik. Keamatan FIR yang dihasilkan oleh manusia adalah berbeza-beza dari seorang ke seorang. Walau bagaimanapun, apabila ia mula merosot, badan manusia mudah mendapat serangan penyakit dan proses penuaan akan berlaku dengan cepat. Semakin tua seseorang, sinaran FIR dari badan manusia akan berada berhampiran dengan sifar.


post signature

Aug 23, 2015

Sanggup Rugi RM2juta.

3:31 PM 0 Comments


KLANG: Over 800 distributors of Sahajidah Hai-O Marketing (SHOM) had to cancel their leisure trip to Bangkok following the recent explosion at the Erawan Shrine there.

Its general manager, Tham Yoke Lon, said the company decided to call off the holiday in Bangkok because the safety of its distributors was important.

He said the company sent their distributors for two trips annually as an incentive for their efforts throughout the year.

“We took up to five months to plan this leisure trip to Bangkok and it was supposed to be for four days and three nights starting Aug 21. The company spent RM2mil for this, and since we chose to cancel it at the last minute, we were not able to get any refund,” he said at Wawasan Hai-O here.



He added that he would rather spend another RM2mil to send his distributors to another location for their holiday instead of making them risk their lives by going to Bangkok now.

“Maybe if the perpetrators were caught we could have gone ahead with the plan, but that has not happened. Considering the situation, our distributors would probably have been restless and apprehensive throughout the trip, which defeats the purpose of the holiday,” he said, adding that losing money was nothing compared to risking the lives of staff and the relationships established over the last 23 years.

Tham added that he was in the midst of making arrangements for a replacement trip.

Source: The Star Online 21st Aug 15


................................


Alhamdulillah..it was officially cancel. Syukur kejadian berlaku sebelum keberangkatan kami ke sana. Terima kasih SHOM yang sanggup kerugian RM2juta demi keselamatan kesemua delegasi dan sanggup menggantikan dengan trip yang baru.


Betapa bertuahnya kami dapat bernaung di bawah syarikat yang begitu prihatin dan mengambil berat tentang keselamatan dan keselesaan kami sepanjang percutian yang ditaja.


Tak sabar company announce trip baru dan pastinya Osaka sedang menanti!!!!!!


post signature

Aug 2, 2015

Percutian PERCUMA ke OSAKA!

9:05 PM 0 Comments


Its officially announce..percutian PERCUMA destinasi berikutnya adalah Osaka, Japan. Macam tak caya je berpeluang pergi..PERCUMA pulak tuh..haishh kenapa nak tolak bila peluang tu tergolek depan mata.

Apa yang menarik sangat kt Osaka nih yang PS excited sangat nak pergi nih???



PS nih tak pernah pn jejak mana-mana universal studio nih. Tapi bila buka je tiket ke Osaka nih, tempat pertama yang CONFIRM dibawa utk menghabiskan masa adalah Universal Studios Japan yang mana salah satu tarikannya adalah The Wizarding World of Harry Potter. 


The wizarding world of Harry Potter, a magnificent area reproducing the world from the Harry Potter stories and overwhelming attention to detail. Before the towering Hogwarts castle spreads Hogsmade, a village where wizards reside, as well as ride attractions and many shops.


The Hogwarts Castle.

See Hogwarts™ castle recreated on a grand scale with meticulous attention to detail. Travel through the massive castle gates and enter Hogwarts™ School of Witchcraft and Wizardry. Explore Dumbledore’s office, the Gryffindor™ common room and the Defence Against the Dark Arts classroom before departing on a thrilling journey on Harry Potter and the Forbidden Journey™ in 4K3D, ‘the world’s best attraction’* which uses state-of-the-art 4K technology and is now in 3D for the first time in the world. Soar across the vast sky above Hogwarts™ at high speeds and experience the intensity of the thrilling immersive realism as the Golden Snitch™ races by as if within arm’s reach. This unrivaled awe-inspiring attraction and its magical journey full of thrills and excitement is sure to be unforgettable.

Lets join PS to check out this amazing land together.













Ok. I feel like going NOW!!!!!!!bye.

post signature