Follow Us @seri.mahani

Jan 29, 2015

Dulu lain sekarang dah lain.


Jangan terkejut tengok gambar-gambar yang akan ai paparkan di bawah nih ye..huhu..duk belek belek gambar lama memang banyak mengundang nostalgia giteww ecewahhh dan juga motivasi diri.


Dari zaman sekolah dulu memang sejenis yang kurus kering..haa nampak tuhh sekeping papan lapis..dan sahabat-sahabat sepompom girl kembang jugak ke idokkk??? :p


Nih gambar masa dah nak habis study..umur baru 23thn..ngehh..still maintain lagi kan kan kan?
Takdele kurus sesangat..ok nak size ni balik seriously!!!!!!


Yang nih setahun sebelum kahwin..umur dah 27thn..so 23 ngan 27thn tak byk beza kan..yelahh tak kawin lagi memangle...anak dara mesti jaga badan!!LOL


Masa anak sorang rasanya pengembangan tu takdelah seteruk mana. Masih boleh dikawal..ngehhhh..tp yelah banyak faktor penyebab dengan perubahan hormonnya urat putus segala bagai, badan mesti jugak berubah.


Tapi paling hebat masa mengandungkan Emran..Fuhhhhhhh...memang kalau pregnant perut membesor tak hengat punya. Semua ingat mengandung kembar. Ni baru 7bln kalau tak silap. Bayangkn betapa payahnya weh nak kempiskan balik..huwaaaaaa!!


Selepas pantang Emran. Kebesaran diriku disisi cikcida amatlah terserlah. Masa nih rasa macam makcik makcik nak gi ke pasor pn ado..haihhh mmg masa nih langsung tak confident nak jumpa orang...nak bercakap pn tergagap-gagap. First time datang kelas untuk mulakan biz nih. Semua orang tak datang terus hebat. Bila tengok gambar nih teringat masa mula-mula jejak kaki dan berkecimpung dalam biz nih.

Selalu ingat,nak bermula yang penting langkah pertama..dan langkah pertama itu adalah bertindak. Kalau dulu PS tak cuba, sampai sekarang kot masih macam ni mungkin lagi teruk!!


Masa nih berat hampir mencecah 90kg rasanya. Duk rumah jaga Emran inilah hasilnya. Ketebalan yang nyata. Semua orang duk ingat pregnant. Ya ampunnnnn lepas je tengok gambar nih memang rasa nak delete je. Tak sanggup nak tengok!!


Selepas dua tahun konsisten pakai Premium Beautiful dan jaga makan..consume BBplus jugak inilah hasilnya..betullah orang selalu cakap bila badan kita berisi kita cepat nampak tua..PS memang bukan jenis yang senang turun berat..weight loss tu memang susah..tp inch loss memang sangat ketara..tu sebab jarang gi timbang berat..buat sakit hati jek..LOL..

Yang PS tahu diri sendiri ni kita yang kena jaga sendiri bukannya orang lain. Kita punya badan kita yang tanggung. Masalah berat badan bukan semata untuk nampak cantik sahaja, tapi lebih kepada kesihatan. Bila badan kita sihat, automatik kita akan nampak segar dan bertenaga serta berkeyakinan.

Tak rugi melabur sekali untuk badan yang nak pakai lama.
Memang sangat berbaloi!!

post signature