Dec 9, 2014

Yang Sebenarnya.


Salam and hai everybody!

Ok bukan lagu yuna..yang sebenarnya nak cerita pasal diri PS nih yang sebenarnya tak banyak sangat cerita. Harini nak cerita pasal jadi seseorang yang tak pernah korang imaginasikan..perghh gitu ayat mantop! kadang kita ni sebenarnya tak tahu pn kebolehan diri bila tak digilap dan ditonjolkan. Kadang orang lain boleh nampak apa yang diri sendiri tak nampak.

Teringat dulu first time syida bgtahu suruh bersedia jadi emcee..it was few minutes left just before class started..ohmyyyyyyyy nak ke tak nak..kalau taknak rugila kan peluang nih..even dah menggeletar satu badan dah..being me tak pernah pn wehhh nak jadi emcee bagai seumur hidup..


 Fuhhh kalau gambar bisa berbicara mesti dia bagitahu duk menggeletar pegang kertas nih..bercakap pun tunggang terbalik..tak tahu la masa tuh audience faham ke tak..pfffftttt..yang penting setiap cabaran perlu disahut dan setiap cabaran itu adalah peluang yang tak perlu dilepaskan.


Dan selepas beberapa bulan purnama...diberi tanggungjawab lagi yg lebih berat okeh..jadi speaker explain kat kelas secara teknikal (kesan FIR pada kesihatan) pada Premium Bautiful..okes kali ni sehari lebih awal. Yang sebenarnya memang PS sukakan cabaran, jadi boleh ke tak boleh belakang cerita. Yang penting cuba dulu baru tahu, tak cuba tak tahu kan kan kan??? Alhamdulillah much more better..improve sket sebab PS sendiri faham apa yang sendiri cakap..takde lintang pukang dah..walaupun ada gak tershashul sikit sikit tuh.


Sebenarnya limitation itu hanyalah dalam minda. Cuba cabar diri untuk buang segala limitation itu barulah kita tahu potensi sebenar diri kita. Alhamdulillah setelah beberapa percubaan, ianya semakin baik walaupun belum sempurna. Walaupun tanpa teks mahupun di saat2 akhir, bercakap dari pengalaman itu lebih mudah..dan bercakap dari hati itu nampak jujur. 


Keberanian itu yang utama. Kalau tak cuba dulu tak tahu pn boleh sampai ke tahap ini. Kepuasan diri itu  yang penting. Biz ni bukan sekadar mengajar berniaga..banyakkk yang PS belajar..pembinaan modal insan yup HUMAN CAPITAL is a core in this biz..you can be a HERO from ZERO!

Percayalahhhh yang sebenarnya diri kita adalah jauhhh lebih baik..

You have to believe before you can achieve!
post signature
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...