Follow Us @seri.mahani

Nov 7, 2014

Penginapan PERCUMA di Surfers Paradise.


 Setelah penat seharian eh hampir dua hari since perjalanan dari KLIA - Singapore - Queensbay Airport - Paradise Country Farm..and finally going to our temporary crib in Gold Coast. Tak sabarnya nak merebahkan badan (mandi juga :P).


Sepanjang 4hari 3malam di sana kami menginap di Outrigger Surfers Paradise Hotel. Memang 1st class treatment. Hotel betul-betul mengadap pantai. Rasa macam VVIP pn ada, takyah nak fikir apa. Semua dah tersedia. Jalan makan tidur..huhu

Masuk bilik, bukak je tingkap boleh nampak pantai. Saujana kebiruan mata memandang. Apatah lagi di negara orang. Feeling awesomeness...penat letih semua pn boleh hilang.


Meet my new ROOMATE for 3nights!!ahaksss


Lepas refresh semua..haha jangan harapla nak bergolek golek..rugila dah sampai tempat orang tapi nak duk dalam bilik je kan..ngeeeee. Hotel tuh memang strategik betul. Just walking distance je nak pergi mana-mana. Petang tu sebelum pergi makan malam, kitorang amik angin petang dulu. Lain rupanya rasa angin kay negara orang ni..haha LOL. 



Yang pasti, memang sangat bersih. Tak nampak pun sebarang sampah sarap. Traffic pun ok je. Lagipun kat sana diorang habis keje awal dan tutup kedai awal juga huhu. Kul 5pm tuh dah hampir semua kedai tutup. Tinggal kedai-kedai tepi jalan je yang buka.




Lepas je dinner (company sediakan..halalan toyyiban!!) terus sambung berjalan. HUH diorang ni memang sangatlah adventure. Singgah kat kedai cinema 7D. Ingatkan kedai wayang ke hapa..I is tak pernah pn tahu wujudnya benda ni. Nak merasa pny pasal join jugakla kan. Was actually a bit pricey almost 15AUD each person. Dahla diorang amik yang paling best katanya. hamikkkkkkk tobat wehhh nak masuk lagi..perghhhh ketor urat lutut semua...nak nangis pn ada..huwaaaaaa!!



Selepas diorang amik mood katanya sebelum nak pergi theme park esok, kitorang sambung berjalan. Gold Coast bukanlah tempat shopping pn. Kebanyakan kedai kat kawasan hotel tuh kebanyakkan jual barang-barang sports dan surfing macam Quicksilver, Roxy, Hurley n etc. Tapi kedai kat tepi-tepi jalan je..hiksss
Were heading to Surfers Paradise!!



Sampai je kat pantai memang sangat best ok. Pasir dia halus sangat. Ni bergambar dulu sebelum semua lupa diri berlarian kat pantai tuh. Kejar burung la melompat bintang bagai. Dan setiap malam sepanjang berada di Gold Coast ni kitorang pergi night walk berjalan jalan kat tepi pantai. First night ni tak adala shopping apapn lagi sebab banyak hari lagi. Cuci cuci mata jek dulu.




Surfers paradise beach.
 The three-kilometer strip of golden sand between Surfers Paradise and the Pacific Ocean is Australia's iconic beach, a postcard-perfect locale that conjures up 'paradise' to millions. 

Cantik kan??



Kat bawah ni antara kedai-kedai yang kitorang pergi. Sebenarnya banyak lagi. Tapi yang nih antara yang menarik untuk dipergi..ekekekke

The best churros ever. Before this dah try makan kt Malaysia tapi memang rasa sangat lain. Yang nih memang oil-free dan sangat yummeh. Masa beli tuh rasa macam banyak je tapi sekali makan memang tak cukup.



Makanan yang korang kena cuba bila pergi Gold Coast tadaaaa ni haaaa kebab. PS memang tak pernah teringin pn nak makan kebab kat Malaysia. Tapi since diorang cakap shud try kebab, cuba jek lah kan. Memang superb delicious juicy semua lahhhh.


 

Antara kedai yang kena pergi kalau berada di Australia ialah kedai Pandora. Sebelum ni tak amik tahu pn pasal accessories pandora ni. Bila dah sampai sini baru tahu memang sangat murah dari Malaysia (am taking orders too). Kedai pn haha macam kedai-kedai tepi jalan jek kalau tak pasan takde pn special kedai untuk pandora. Kami je lah yang memenuhi dalam tuh pergi borong pandora.


Kedai lain yang kena pergi macam biasala Hard Rock. Souvenir kan. Tapi masa ni tak banyak choice sangat tapi yang penting dapat special diskaun..hikkk



Semua kedai kedai ni dekat tepi hotel je. Last kedai yang kitorang pergi temankan mak kita ni haaa shopping LV. Harga murah jugakla compare to Malaysia sebab dapat tax semua kan.


Oklah nanti kita sambung lagi dengan taman taman tema yang kitorang pergi sepanjang kat Gold Coast. 

Nanti jumpa lagi ok..ta daaaa!

post signature