Follow Us @seri.mahani

Jan 21, 2014

Jobless.

Pagi ni rasa macam nak tulis entry..tapi kadang idea tuh susah sangat nak datang..duk umah kan,subuh bangun tuh automatik dalam kepala nak buat itu ini itu ini..

Alhamdulillah..dalam tak sedar dah hampir setahun PS amik keputusan taknak bekerja..indecisive at first tp PS yakin rezeki Allah sentiasa ada..

Ingat lagi bulan Oktober 2012,bila doktor mengesahkn emran mengalami masalah perkembangan..masa tu jugak rasanya nak hantar surat resign..tp memikirkan komitmen,gagah juga bersemuka dgn boss bercerita hal sebenar..seorang boss yg sangat memahami,PS dibenarkan bekerja dari rumah.

Kadang kita tak pernah terfikir apa akan terjadi walaupun kadang tak bersedia..namun perancangan Allah adalah sebaik2nya perancangan utk hambanya.

2-3bulan PS bercuti dan bekerja dari rumah..memang prestasi kerja tu dh hilang sama sekali..takleh nak fokus..digemparkan lagi dengan berita syarikat tempat bekerja terpaksa ditutup kerana mengalami masalah kewangan..walaupun terkejut pada mulanya,tapi sebagai pekerja PS kena akur..

This is the right time..just stay at home..jaga anak2..Alhamdulillah Allah kabulkan doa..walaupun dlm cara yg tak disangka..

Lahir dlm keadaan keluarga yg serba sederhana..usaha sendiri dan berdikari mmg dah diterapkn dari kecil..selepas je graduate terus cari kerja sementara..tak bercuti lgsg..jadi bayangkanlah bagaimana rasanya tiba-tiba tidak bekerja..memang kekok pada awalnya.

Bersedia..bila sebenarnya kita bersedia??

Pada 2012,PS dah mula carik side income buat biz..ntah kenapa rasa ingin mencari sesuatu..dipertemukan dengan cikcida mmg adalah jodoh terbaik yg Allah tentukan..mungkin inilah persediaan awal PS..we never know what will happen kan??

February 2013.
Menukar kerjaya..dari seorg used to be QA engineer kpd stay at home mom while doing online biz..wahhh pjg sket pangkat..

Alhamdulillah.setahun berlalu.
Benarlah perancangan Allah adalah sebaik2nya..i really love what am doing right now..jaga anak-anak depan mata ..biz doing well..sabar..the only word that keep me strong until today.

Semoga hari-hari mendatang lebih baik untuk PS dan keluarga dan juga kepada semua..

When youre thinking of changing..just do it..n do it NOW!!because there is always later will be NEVER!!

puanseri
rumah no.1