Follow Us @seri.mahani

Jul 26, 2013

Bio Velocity Sleep Mate Lebih daripada Teman Tidur

8:30 AM 1 Comments
Ramai yang tanya PS pasal pelapik tilam nih kan..baru harini berpeluang nak cerita secara details pasal tilam nih..ok pada yang belum kenal lagi pelapik tilam nih, lets check it out apa yang lebihnya pelapik tilam nih!!


Sebelum tuh, meh self check diri kita:
  • kita perlukan tidur kan??
  • kadang stress tak tentu pasal takpun terlebih atau terkurang kerja, boring routine, jam bla bla bla
  • need a very deep sleep or very good rest
  • ada masalah kesihatan mcm pening2 lalat ke, dari sakit yang biasa2 kepada yang luar biasa
  • not a morning person aka malas nak bangun pagi terutama nak pergi kerja..end up moody!
  • menggunakan peralatan elektronik mcm telefon, gadget, komputer, tv etc etc

Takpun ada yang bermasalah macam nih:
  • susah nak tidur atau tak cukup tidur akibat bebanan kerja
  • tak suka makan ubat bila sakit atau ambil supplement
  • emosi tak stabil..asyik hanginnn jek satu badan, panas baran, sensitif!!
  • asyik berfikiran negatif
  • mengalami gangguan kesihatan seperti gangguan saraf (S.L.E,strok, sakit sendi dan urat)

Bila kita semak, kadang kita nih ada masalah tapi selalu dipandang enteng. Ye lah tak melarat memang buat tak tahu je. Biasalah tu dah kena baru tahu. Selagi tak kena buat tak tahu..wahhh pantun gitu. So make it short and simple, kesedaran tentang pentingnya kesihatan itu bermula dari kita sendiri dan dari sekecil-kecil dan semudah-mudahnya rutin harian kita iaitu tidur. Tanpa tidur yang cukup pastinya segala aktiviti akan tergendala kerana badan kita memerlukan rehat yang secekupnya. Yelah manusia bukannya robot nak buat kerja 24jam. Kalau machine atau robot bolehla shutdown ke takpun overhaul. 



So now lets check it out how Bio Velocity Sleep mate help us while we are sleeping!

 Bio Velocity™ Sleep Mate

 

Anda boleh memulihkan keseimbangan dan kesihatan anda secara mudah dengan kuasa penyembuhan BV Sleep Mate. Pelapik tilam ini khas dibuat untuk memenuhi keperluan individu anda. BV Sleep Mate menolong membetulkan frekuensi yang tidak harmoni, meneutralkan gelombang berbahaya sambil menguatkan gelombang positif yang membentuk aura yang sihat dalam organisma. 

Dengan mempengaruhi pengaliran tenaga, kita boleh menyihatkan badan dengan mencapai tahap kesihatan yang sempurna, mengimbangkan dan meningkatkan keseluruhan aktiviti badan dan minda. Apabila anda bangun daripada tidur, anda berasa lebih cergas dan bertenaga. 

Dalam penggunaan jangka masa panjang, ia memberi manfaat kepada badan di mana ia boleh mengekalkan kesihatan kita, meningkatkan sistem imun dan juga memberi hidup yang berkualiti.

Ujian klinikal menunjukkan bahawa terdapat peningkatan tahap tenaga ke atas subjek yang signifikan selepas menggunakan BV Sleep Mate


Sijil Pengimbasan Radiasi
 
 
Keistimewaan Bio Velocity Sleep Mate:

 1. Meningkatkan metabolism
2. Mengaktifkan fungsi-fungsi sel
3. Menggalakkan peredaran darah
4. Meningkatkan pertahanan badan dan memperbaiki sistem imun
5. Meningkatkan tahap medan tenaga
6. Menstabilkan emosi, mengurangkan tekanan dan desakan
7. Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan
8. Bersemangat dan bertenaga
9. Meningkatkan keupayaan penyembuhan secara semula jadi
10. Mengimbangi dan mengharmonikan fungsi-fungsi fizikal
11. Melegakan kepenatan dan kesakitan
12. Merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf autonomik
13. Menggalakkan fungsi jantung
14. Menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti

Teknologi Produk Bio Velocity Sleep Mate 

 
  • teknologi Bio Velocity ini telah ditemui oleh sekumpulan pakar sains yang membuat kajian lebih dari 20 tahun yang lalu
  • bentuk tenaga tulen semulajadi yang berasal daripada matahari 
  
Medan Tenaga Manusia

Matahari adalah sumber tenaga yang menggerakkan kesemua kehidupan dalam bumi. Benda hidup adalah makhluk yang bertenaga, atom-atom dan elektron-elektron di dalam badan kita menghasilkan satu aliran medan tenaga di mana ia membekalkan tenaga yang mencukupi untuk sel-sel badan bekerja pada tahap yang optima. Dengan kata lain, tenaga adalah daya hidup dan ia adalah sumber kesihatan dan semangat manusia.
 
Keseimbangan tenaga adalah berdasarkan kewujudan corak tenaga di dalam dan di sekeliling badan yang membentuk satu matrik yang digunakan oleh badan untuk mengekalkannya dalam keadaan "sihat". Medan tenaga manusia dibentuk untuk mengekalkan kesihatan badan. Sel-sel badan berkomunikasi di antara satu sama lain melalui gelombang (frekuensi) yang unik kepada setiap orang. Semua tisu seperti kulit, hati, tulang dan organ-organ lain mempunyai tenaga dan beresonan ke atas frekuensi tersendiri. Bioresonans bermakna mengedarkan semua frekuensi yang diperlukan untuk rangsangan dan penyelarasan organisma yang muktamad.

Bagaimanapun, pemodenan kini telah membawa kepada kemerosotan medan tenaga manusia secara mendadak. Gaya hidup yang penuh tekanan, penggunaan alat elektronik yang meluas, pencemaran alam, makanan yang tidak seimbang, gaya hidup yang buruk serta toksin-toksin yang dihisap telah membawa ketidakseimbangan frekuensi elektromagnetik atau medan tenaga. Dengan ini, sekatan tenaga dihasilkan justeru mengganggu pengaliran tenaga utama atau daya hidup. Masalah kesihatan kronik mulai timbul dan menjadikan badan sukar untuk menyembuhkan diri.

Pentingke tidur yang berkualiti nih???

Sebenarnya kita telah menghabiskan 1/3 daripada masa kita untuk tidur. Sebab itu tidur dan rehat yang berkualiti adalah penting untuk kesihatan fizikal dan mental, dan juga bagi mengoptimakan fungsi-fungsi harian kita. 

Jadi, apakah itu tidur yang berkualiti? Tidur yang berkualiti bermakna mempunyai jangka masa rehat yang mencukupi bagi membolehkan seseorang menjadi segar apabila bangun dari tidur dan sepanjang hari. 

Semasa badan kita rehat, semua sel badan akan diperbaharui dan dibebaskan, kerja-kerja pembaikan ke atas kecederaan dan penyakit-penyakit akan dijalankan. Aktiviti-aktiviti otak kita yang mengawal emosi, proses pembuat keputusan dan interaksi sosial juga dihentikan. Tidur seumpama mati yang seketika kerana kita tidak sedar bilakah masa sebenarnya kita terlelap.

 Tidur yang berkualiti mampu menguatkan minda dan kesedaran, membolehkan kita berasa bertenaga dan lebih berjaga secara fizikal. Ia juga meningkatkan daya ingatan dan keupayaan belajar; mengurangkan tekanan, rasa kebimbangan dan kerisauan. Ia juga dapat menjaga kesihatan hati kita dan mengurangkan risiko kemurungan.

Tahukah anda masalah susah tidur atau insomnia??
Insomnia adalah kesukaran untuk tidur atau kerap terjaga di malam hari. Orang-orang yang telah mencapai usia lebih 65 tahun kebiasaanya bangun 25kali sepanjang malam dan kekerapannya meningkat mengikut pertambahan usia. Masalah insomnia kadang datang secara berkala dan boleh mengganggu sehingga 3 minggu dan mungkin berlarutan selamanya (kronik).

 7 Sifat Utama Kuasa Tenaga Semula Jadi 
 (dibuktikan secara saintifik oleh Profesor Edward)
  1. anti bakteria
  2. menguatkan sistem imun
  3. menstabilkan emosi
  4. mengurangkan tekanan
  5. menyeimbangkan pH tubuh badan
  6. membekalkan kandungan oksigen aktif yang lebih tinggi
  7. meningkatkan aura tubuh badan
Fungsi-Fungsi dan Keunikan Bio Velocity Sleep Mate
  1. Menggalakkan peredaran darah & memperkuatkan fungsi jantung
  2. Meningkatkan kadar metabolisma dan sistem imun
  3. Menstabilkan emosi menghilangkan tekanan
  4. Mengurangkan kesan negatif radiasi elektromagnetik

..............................................................................................................


TESTIMONIAL
(a lots of testimonial have been share..just google n you can find it..)

#1 - Sarjan Tarmizi 
  • bekas anggota polis
  • didiagnosis mengalami ketidakupayaan kekal (lumpuh dari pinggang ke bawah akibat kemalangan)
 

#2 Puan Rosnah
  • Ditahan di wad ICU selama sebulan akibat strok (kaki kanan tidak boleh bergerak)

 
#3 Adik Nur Adelia Qysara
  • Mengalami masalah pada otot mata (ptosis) belah kiri sejak lahir (sepet sebelah kanan) 
 
  
Dan banyak lagi testimonial-testimonial yang telah saya kongsikan di dalam akaun instagram saya @pnseri dan juga facebook.Banyak pelanggan yang dapat membantu ibu bapa dalam memberikan kesihatan seperti penurunan level gula dalam darah, sakit-sakit badan dan macam-macam lagi.

Dari saya sendiri, selepas menggunakan tak sampai sebulan Alhamdulillah banyak sangat perubahan pada Emran. Dia dah boleh duduk dengan sendiri, berpaut, memanjat dan berdiri lutut..syukurr sangat dapat lihat sendiri keajaiban depan mata.

Untuk maklumat lanjut dan demo produk boleh hubungi saya terus di 0163223094.


puanseri
smi3780@gmail.com
0163223094.

Jul 19, 2013

Biskut Raya Tersedap di Malaya!

8:00 AM 0 Comments
Mood raya dah datang kot..ramai dah upload gambar kueh raya kan??sekarang lagi senang..dulu nak kena gak pergi kedai beli..sekarang takyah pergi kedai pn boleh dapat kueh raya sampai terus depan pintu..punyala canggih zaman sekarang.

Jadi apa kueh kesukaan korang???

Sebenarnya PS neh takde kueh kesukaan pon. Dulu masa arwah mak ada, dia amik upah buat kueh raya. Bertin-tin orang order. Mak pandai cari peluang berniaga. Time puasa dah sibuk kumpulkan sabut dan alat-alat untuk memasak kueh.

Cakap jek kueh apa, semua ada. Tapi yang tradisional la. Ingat lagi masa tu mak nak belajar buat kueh karas. Sanggup dia pergi belajar kat kampong sebelah naik motor sensorang. Alhamdulillah berkat dia usaha, sejak tuh dia dapat banyak order buat kueh karas.

Nih la kueh karas kalau korang nak tahu.

Selain karas, mak amik upah buat rempeyek. Tak jumpa lagi rempeyek sesedap mak buat. Besar rangup jek. Sebenarnya rempeyek nih banyak version kalau korang nak tahu. Kalau rempeyek intinya kacang tanah, kalau intinya kacang dal dipanggil tumpi..haa cukup jawa tak??

 

Tak lupa juga kueh bahulu. Selepas sahur tu mak dah mula empuk telur dalam tempayan kalau nak masak esoknya. Ketung ketang pepagi dengar dia duk empuk telur sampai kembang. Nak tolong tapi punyala besau tempayan dengan pemukul tuh mahu guna dua tangan nak empuk. Dari menyusahkan dia baik takyah kacau.

Paling seronok tengok mak bakar bahulu esoknya sebab guna sabut dengan tin. Kagum betul dengan idea api atas bawah guna tin jek. Bila dah masak tugas kitorag lak kena cungkil keluar bahulu, sejukkan dulu sebelum masukkan ke dalam bekas. Tapiii bahulu panas-panas la sedappp, rasa nak masuk terus dalam mulut jek. 

Agar-agar kering antara kueh yang susah nak jumpa sekarang. Itu antara kueh wajib yang kena ada kat rumah masa raya. Minggu pertama puasa mak dah buat siap-siap sebab nak jemur kat bumbung bagi kering. So by the time hari raya, agar-agar dah kering elok dah.

 

Banyak lagi lah kueh yang selalu kitorang buat..kueh tiram,putu kacang,kueh sepit...eh banyak lahh..dah lupa nama sebenarnya..hikhik

Tapiii kueh nih confirm tak tinggal punya..ta daaaa kueh siput!PS suka makan kueh siput sebab dia rangup dan pedas-pedas gitu. Ralit jek makan tak sedar. Tapi menggentel memang menguji kesabaran sebab kecil-kecil. Dulu PS suka jadi QA sebab sape buat kueh siput tak comel atau tak jadi mesti PS reject suruh buat lain..mengado!

Oklah sampai sini saja review pasal kueh raya yang tersedap di Malaya mengikut tekak PS..hikkk

Jadi pada sesiapa yang tahu kat mana nak dapatkan kueh tart nanas yang tersedap sekali sila email/sms PS okeh.

puanseri
0163223094
smi3780@gmail.com

*semua gambar adalah ihsan google!

Jul 18, 2013

Gaya ala PuanSeri

8:30 AM 0 Comments
Selalu lepas Sahur memang susah nak lelapkan mata. Setiap pagi ada je nak buat sebelum hero2 Malaya bangun. Kalau diorang bangun jangan harap boleh pegang laptop, jenuh berebut jek nanti. Semua pun nak sibuk tulis blog..hikk

Harini nak cite pasal fesyen. Macamla pandai kan??kuikuikui..haaa nnt korang layan-layan gambar kat bawah mesti nak tergelak punya. PS nih bukanlah jenis reti nak bergaya ke, nak pakai bedak pun malas. Bukan apa bila nak bedak jek, Elman pun nak bedak sama. Kang mommy dia pakai lipstick dia pun nak jugak. Kan payah tu!Jadi selalu pakai bedak bagai nih dalam kereta bila dia takde.

Sebelum buat biz nih, memang amik mudah jek bab-bab bergaya dan berfesyen nih. Kalau keluar dengan husband pakai tshirt, jeans dengan tudung instant. Sarung jek dah siap. Siapa sama macam PS angkat tangan???hikkk ok je kot kadang kita tengok lawa jek bila kena gayanya. Tapi janganlah sampai senget-senget tudung bila dukung anak tuh.
Nih masa awal-awal buat biz..pffftt..macam nak pergi pasor..haha..kelabu asap!


Yang nih masa nak pergi kenduri rumah kawan kat Ipoh..ketebalan melampau!





Ok time nih pergi Chanel Party by HanisHaizi. Tak ikut tema langsung kan???asalkan warna hitam putih kira ok dah tu..nasibla bila sampai takde la rasa sorang-sorang pelik sebab ramai gak yang tak ikut tema..kalau tak mesti dah menang best dress!:P
Opppssss masa nih dah start menipis..tak sanggup tengok masa ketebalan tuh..keberatan ya amat!
dan PS jugak dah start amik collagen bbplus masa nih..you can look the different!

NO filter 
NO camera 360 
NO perfect 365







Sorry gambar semua dari camera phone!
Dan semua gambar kebanyakkan dengan my dearest cikcida..weee
 

Oklah itu saja kot..nanti kalau lagi advance PS akan update eh..ohhh btw terima kasih Premium Beautiful sebab tolong PS turunkan berat badan secara natural..n also bbplus collagen sbb tolong jagakan kulit PS..muahhhs

xoxo
puanseri

Jul 11, 2013

Outdoor Photoshoot with Hafiz Atan's Team

12:00 PM 0 Comments
Sebenarnya ini adalah kali pertama GLAM menjalankan aktiviti sebigini hasil usaha CDM Raz dan official phtographer GLAM iaitu Saudara Hafiz Atan. Program sebegini dijalankan bagi memberi pendedahan kepada ahli GLAM untuk mengambil gambar yang lebih berkualiti memandangkan betapa pentingnya penggunaan gambar dalam branding our own identity.

Kelas bermula seawal jam 9pagi dimulakan dengan pendaftaran. Alhamdulillah sambutan agak menggalakkan hampir 60 peserta kesemuanya termasuklah orang luar.

Kelas dimulakan dengan teori asas dalam fotografi oleh saudara Hafiz Atan sendiri dengan topik 'Art Of Seeing'. Kemudian disambung dengan cara penggunaan kamera yang disampaikan oleh Cikgu Haziq dan yang terakhir adalah sejarah fortografi oleh saudara Lokman Hakim. Barulah PS tahu susah jugak nak tangkap gambar nih, tak ingat pn apa diorg cakap..pfftt 

 


 
Selepas break dan makan tengahari kelas bersambung dengan praktikal outdoor photoshoot di Kiara Park.
Walaupun cuaca sangat panas terik tapi its fun!



Kami dibahagikan 4 kumpulan mengikut photographer masing-masing. Setiap group akan dipecahkan berpasangan mengikut task yang diberikan. Task yang diberikan adalah mempraktikkan apa yang telah diajar di dalam kelas. PS hanya ingat beberapa je..hikk (RO3,pattern,available light dan framing).



PS partner dengan Irda dalam task nih. Thank God, she is good in phototaking. Lucky me ehh..hikkk

 
Enjoy loads of piccas here. Mind to share any comments to improve my skills. Thank you!
 



Dapat task untuk rule of third (RO3). Kat atas nih kami mencari tempat-tempat yang sesuai bagi mendapatkan shot yang betul.
 


Yang nih dalam usaha mencari available light dalam hutan. 

 Picture taken by Hafiz Atan. Macam iklan tudung..ahaha

Antara tenaga pengajar. Yang tengah-tengah tu adalah peserta.

 Ada gaya jadi photographer ke??kuikuikui..so during this photoshoot am wearing Premium Beautiful all day. Sebab ada customer tanya panas tak pakai PB kalau buat kerja outdoor atau kerja kat site. 

Honestly PB help me a lot during this time. Tak berpeluh sangat sebab dia bantu tolong serap peluh dan sangat selesa dipakai walaupun dalam keadaan panas terik. 
 
PLUS you will look confident in every pose..so tak perlu cakap kat photographer "bagi nampak kurus"..heheh.


OVERALL its FUN and as a NEWBIE in phototaking like me, so much things I learn.
Hope will improve my skills in posting pictures in this blog.

XOXO
puanseri
0163223094

DUIT KOPI?

8:00 AM 0 Comments
Percaya atau tidak hanya dengan menjual kopi anda layak untuk terbang ke Gold Coast Australia secara percuma bersama pasangan dan mendapat bonus yang tinggi sehingga RM8k ++.


KENAPA KOPI??

Antara sebab kenapa mineral kopi HaiO mendapat tempat di hati pengguna adalah:

  • Aroma istimewanya berasal daripada bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. Hai-O Mineral Coffee bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi. 
  • Garam buluh adalah sangat bagus untuk kesihatan malah pengamal kesihatan lebih gemar mengambil garam buluh secara berasingan bagi meningkatkan kesihatan. Namun mungkin sukar bagi sesetengah individu mengambil garam buluh sahaja kerana bau dan rasanya yang kurang digemari. Tetapi apabila dicampur dengan kopi, rasa dan bau garam buluh hilang sama sekali malah kopi tadi menjadi lebih sedap.
  • Garam buluh juga bersifat alkali. Pengambilannya akan meneutralkan asid yang berlebihan dalam badan. Ianya juga boleh mengawal dari gastrik dan pedih perut terutama semasa berpuasa. Selain itu ia juga mampu mencegah kita daripada terkena cirit birit ataupun keracunan makanan. Juga sangat membantu dalam proses perkumuhan. Bagi saya sendiri, setiap kali minum mineral kopi kesannya adalah serta merta.
  • MengOPTIMUMkan fungsi sel2 badan dalam keadaan beralkali. Banyak testimonial menunjukkan pengambilan mineral kopi secara konsisten mampu menurunkan sugar level dari 11 ke 7 (kebanyakan pesakit diabetes adalah dilarang sama sekali untuk meminum sebarang kopi segera atau 3in1 kerana kandungan gulanya agak tinggi).
  • Asid yang berlebihan dalam badan juga boleh menyebabkan bisa-bisa pada bahagian sendi terutama tumit dan lutut. Pengambilan mineral kopi yang bersifat alkali ini berfungsi meneutralkan semula lebihan asid dan secara tidak langsung menghilangkan sengal-sengal atau bisa pada bahagian tersebut.
  • Kaya dengan unsur anti-pengoksidaan. Setiap individu itu mempunyai tahap toksin dalam badan berlainan. Namun kita disaran untuk minum air 3L sehari bagi mencuci segala kekotoran dalam badan. Namun ramai yang enggan atau sukar mengambil air yang mencukupi setiap hari menyebabkan proses retention berlaku dimana toksin2 dalam badan berkumpul dan mengakibatkan kulit kusam,rambut rosak,bisul,jerawat dan sebagainya. Malah bagi yang menggunakan krim BIO EVER, kesan lebih cepat ketara apabila timbulnya ruam-ruam dan gatal-gatal pada kulit dan itu menunjukkan toksin dalam badan anda adalah tinggi. Sebagai alternatif, anda boleh mengambil mineral kopi bagi menyahkan toksin dalam badan dengan mudah. 

PELUANG PENDAPATAN

Kami di Green Leaders Academy Malaysia telah merangka biz plan bagi tujuan membuka peluang perniagaan kepada orang luar bagi memperolehi pendapatan sementara atau tetap hanya dengan menjadi agent kopi. 

Strategi pemasaran secara online juga telah siap dirangka dan digunakan dan ianya telah terbukti berkesan. GLAM adalah sangat sinonim dengan pelan pemasarannya secara ONLINE. Tanpa perlukan tapak perniagaan, sewa kedai dan sebagainya. Anda hanya perlukan smartphones sahaja.

Apa yang perlu anda lakukan hanyalah dengan menghubungi saya bagi mendapatkan keterangan lebih lanjut.

PELAN PERNIAGAAN

Antara pelan agent kopi yang kami sediakan adalah seperti dibawah:

PLAN A ~ Lowest capital
Return up to RM90++ per order

PLAN B ~ Initial
Return up to RM280 per order

PLAN C ~  Average
Return up to RM1400 per order

PLAN D ~ Recommended
Return up to RM3000 per order

PLAN E ~ Big Biz
Return up to RM5000++ per order
Chances to get FREE holiday to GOLD COAST,AUSTRALIA is HIGH
BIG BONUS before RAYA up to RM8000 with 2orders within one month


Cepat hubungi saya sekarang sebelum terlambat!

puanseri
0163223094
smi3780@gmail.com