Follow Us @seri.mahani

Jan 13, 2015

Peluang Perniagaan Untuk Menambah Pendapatan Sampingan

TAHUKAH ANDA??
Seramai 17.7juta pengguna internet di Malaysia. Satu angka yang cukup tinggi yang kita tidak boleh abaikan sebagai sasaran apa jua perniagaan yang kita jalankan.
Dengan hanya menggunakan BLOG, FACEBOOK, YOUTUBE, TWITTER, INSTAGRAM dan mana2 social media kita boleh  mencapai pasaran yang amat besar pada kos yang sangat rendah.
Sekarang PS lihat ramai yang telah memulakan apa jua bisnes dengan menggunakan internet terutama kaum wanita bagi menambahkan pendapatan. Kerana untuk mengabaikan pasaran yang sebegitu besar seperti ini adalah amat merugikan.
Namun pasaran yang sebegini besarpun jika kita tidak pandai untuk mecari punca sasaran atau semborono dalam mempromosikan produk juga boleh mengundang kekecewaan. Hakikatnya kita perlu belajar bagaimana mengOPTIMUMkan penggunaan social media sebagai marketing tools dengan betul.
Di HBO (hebat berniaga online0 kami dilatih dan diajar untuk menggunakan kesemua social media terutama BLOG dan FACEBOOK dengan betul. Dari aspek pemasaran produk sehinggalah kepada peluang perniagaan ianya diajar satu persatu oleh pakar-pakar IT yang terlatih (dr pengalaman dan keberkesanan). Dan kesemuanya diajar secara PERCUMA.


Namun hakikatnya, tiada perniagaan bermula tanpa modal walaupun menjual pisang goreng sekalipun. Perniagaan dan modal adalah sinonim dan tidak boleh dipisahkan. Menurut beberapa sumber yang dipercayai kat sini PS senaraikan anggaran modal yang diperlukan untuk memulakan beberapa perniagaan:

kiosk minuman franchise cth seperti coolblog dan chatime ~ RM100k ++
stall burger franchise ~ RM20k ++
Tutti Frutti franchise ~ RM600k ++
carwash  ~ RM40k ++.......................................


Sesetengah orang yang PS jumpa ingin memulakan perniagaan namun menghadapi kekangan dari segi kewangan. Yelah tak semua orang bernasib baik kan??
di sini, kami memulakan bisnes ini dengan modal yang cukup flexible dan pulangannya anda yang tentukan sendiri dan pastinya cukup berbaloi. Kami akan bantu anda bermula dengan modal serendah ini. Yang penting ada kemahuan yang tinggi serta internet access. STUDENT dan SURIRUMAH yang berminat sangat dialu-alukan.


.............................................Semoga kita sentiasa mencari peluang dan mengambil peluang untuk memperbaiki diri dan menambah nilai hidup!!

No comments:

Post a Comment