Follow Us @seri.mahani

Oct 4, 2012

My Special Emran

Today dah hari ketiga duduk kt wad..by the time PS tulis entry nih,emran sedang enak dibuai mimpi..nyenyak dia tido mlm ni..mungkin kesan ubat tido yg diorg bg masa nk mri pg td..tpaksa kejut nak breasfeed sebelum kul 4am..sbb dia kena puasa after that!





Bila dilihat emran seperti baby lain..Alhamdulillah tuhan bg dia kesihatan yg optimum..tak pernah demam walaupun sekali..jarang sekali meragam..

Namun sakit yang tidak nampak ini lebih menyakitkan..

Kisah sedih bermula apabila makngah (my eldest sister) call tny psl emran..dahla masa tuh time kerja..rasa nak luruh jantung bila ada org lain notice psl apa yang PS fikirkan selama ini..sebagai mak,am always deny perkara2 yg terlintas di difikiran walaupun jauh di sudut hati asyik bertanya2..

Namun,PS kuatkan hati utk further check up psl development emran..dlm tgh risau memikirkan emran,elman pulak demam tiba2..lama pulak tuh!mungkin dia tahu ade yg tak kena kt emran..los makngah call suruh bawak emran rujuk pakar,PS terus call DEMC sbb nak buat appointment dgn paed emran since lahir hrtu..

Dan bermulalah kisah baru dalam hidup PS sekeluarga..after check up dgn dr fadilah,dia terus refer kami kpd dr sufiah ali,paed neurologist sdmc..ya Allah apa yang tak kena nih dlm hati ni dah berperang dgn mcm2 andaian..

The date (28 sept) tuh pg2 dh kluar rumah sbb nak dpt early turn jumpa dr sufiah..pnyla ramai patient dia..n lama btol tunggu..dari pukul 9pg and giliran kami dekat pukul 2.30ptg..

Dr sufiah ckp patient dia bukan demam or selesema..so setiap patient plg sekejap pn take half an hour..

After physically check up,soal itu ini...phewwww then dr ckp emran ........n masa tu PS takleh dgr even single word dari dia..everything seems blurr..air mata ni dh begenang cuba bertahan tp tak mampu..dan ianya gugur jugak tanpa henti..

Kebetulan dr sufiah ade emergency call from operation room,so agak kelam kabut sket after that utk dia explain details..so PS take this time utk tenangkan diri n cakap dgn nurse yang kami nak jumpa dr sufiah semula after operation done.

Kami sanggup tunggu dlm sejam lebih utk dapatkn clear picture what really happen kt emran..so this time PS dah boleh kawal emosi..dr sufiah bg penerangan lebih jelas lagi..n the words masih berlegar2 di fikiran!

HYPOTONIA..yup thats the word..hypotonia or low muscle tone syndrome..

Grieving n indescribable feeling..

Marah sedih tertekan semua ada..n PS keep blaming myself for not properly taking care of him during my pregnancy!!





Emran sayang,mami akan sentiasa dgn emran ok..promise!

- Posted using BlogPress from puanseri iPhone