Sep 7, 2012

Raya Part 2 ~ Raya Lagi!!

Oklah sambung balik pasal raya hari berikutnya..Bersambung kisah raya dengan family PS pulak.

Sebahagian dari anak2 sedara daripada 22 orang..ramai btol!!

Raya kali ni, kami sepakat pergi menziarah embah (mak arwah mak dlm bahasa java..hehe) kt Sungai Besar. Kakak arwah mak yang jaga sebab embah dah uzur. Eh xde gambar embah rupanya. Gambar ni pun ihsan dr kamera anak buah. Dah macam naik satu bas, punyala ramai. Itupn ade yang tak join,kalau tak mau macam satu kapal terbang...kuang kuang kuang..

Menu special adalah nasi impit goreng..mabeles!!!

Lepas je makan, budak2 ni sibuk pergi keluar. Siap ade yang bawak mercun. Jadi gegak gempita la kejap. Itu tak termasuk acara mencari sayur2 an utk dibawa pulang. Pucuk geti, ulam raja, daun kunyit, serai semualah diorg rembat..

Kat bawah ni semua gambar2 diorang sakan beraya kt rumah makcik..layan kan je ye!!

Elman, kakak sarah, malek dan kakak ekin.


Abg Bali, kakchik qaisarah,kakngah ijan, malek dan aufiah.

Gambar diorg lagi berlatar belakangkan cikwah dan abg faris yg sebok carik sayur!

Kakak hajar n the gang.

Pakcik n anak buah sama je beso melepak tahap gaban dkt umah org...

Last pit stop beraya haritu makan kt pekan Sungai Besar. Lapar gila, lagipun jalam agak jem juge. Eksiden pun banyak.

Raya tahun ni, bagi PS adalah sangat2 bermakna. Mengunjungi sanak saudara dan keluarga. Pergi rumah adik beradik beramai2. It was awesome!! PS percaya bahawa jika keluarga kita utamakan, insyAllah tuhan akan murahkan rezeki kita. And it was true bcoz right after raya, banyak berita gembira yang PS dapat. Syukurr sgt.

So sampai kt sini je lah kisah raya PS utk tahun ni. Semoga raya tahun hadapan kita akan berjumpa lagi dan lebih baik dari raya tahun ini. InsyAllah.

puanseri
0163223094
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...