Follow Us @seri.mahani

Sep 20, 2012

BIOzone Food Purifier ~ Purify and Detox

Pernah tak kita terfikir banyak mana toksin dan kotoran dalam badan kita jika tidak dibuang dari kecil. Toksin dalam badan manusia boleh dibuang melalui proses pencernaan. Jika proses pencernaan tidak berjalan lancar, badan mudah dihinggap penyakit, kulit menjadi kusam dan berjerawat, allergy, sembelit, sakit kepala, imsonia, letih, resdung dan sebagainya.


Faktor utama yang menyebabkan organ dan tubuh menghidap penyakit ialah toksin atau racun dalam badan. Jenis sesuatu penyakit it ditentukan oleh kerosakan yang disebabkan toksin berkenaan. Toksin dalam tubuh manusia terjadi akibat pencemaran di sekeliling kita antaranya pecemaran makanan akibat daripada penggunaan bahan kimia secara berleluasa seperti racun perosak, serangga dan baja kimia.


Kesihatan menjadi lebih parah apabila manusia mengambil makanan yang mengandungi bahan pengawet, perasa tiruan, atau bahan tambahan.

90% punca penyakit adalah disebabkan oleh TOKSIN

Dalam sistem fisiologi tubuh, apabila kita sakit, badan sedang berusaha untuk menyingkirkan sisa buangan, mukus dan toksin yang menghalang fungsi tubuh. Toksin yang berada dalam saluran darah akan dibawa ke pelbagai bahagian organ dan merosakkannya.

Walaupun kita sekarang lebih berhati-hati memilih makanan, namun penggunaan racun serangga dan antibiotik dalam industri pertanian dan makanan tidak dapat dielakkan. Tidak banyak yang mampu kita lakukan untuk menyingkirkan bahan kimia tersebut sebelum dimakan.

Mencuci makanan sebersih-bersihnya dgn menggunakan air garam adalah salah salah satu langkah yang biasa digunakan bagi menyingkirkan bahan tercemar, namun kaedah ini masih belum menjamin makanan tersebut bersih dan selamat.

Apa yang mampu kita lakukan adalah dengan meminimakan kesan-kesan berbahaya melalui proses purifying dan detoxifying sebelum dimasak. Jadi bagaimana kita nak mengurangkan bahan-bahan berbahaya ini,
 

 
 
ta daa memperkenalkan... 
 
 
 

BIOzone Food Purifier


Kenapa pilih BIOzone Food Purifier?
  • selamat digunakan
  • berkesan dalam menyingkirkan bahan-bahan pencemar
  • memelihara nutrien makanan
  • mesra alam
  • menjana ozon secara konsisten


Bagaimana BIOzone Food Purifier bekerja?
  • BIOzone Food Purifier uses a proprietary process integrating ozone-resistant materials to convert oxygen (O2) into ozone (O3). 

  • The ozone that eliminates contaminants will be converted back into oxygen. The medical grade silicone tube will then channel the ozone into the water where the food is immersed. 

  • Bubbling process will take place to purify the food within the pre-determined time frame. 

*demo penggunaan BIOzone food purifier oleh hanishaizi1. Seekor ayam dipotong beberapa pieces dibersihkan dan kemudian dimasukkan ke dalam bekas yang berisi air

2. Selepas beberapa minit, buih2 mula memenuhi ruang atas bekas tersebut

3. Buih2 tersebut seperti lemak yang terkumpul dan mula berbau busuk4. Selepas 30minit, buih2 tersebut telah memenuhi ruang atas bekas tersebut..betapa banyaknya toksin dalam seekor ayam..hmmmm

5. Kemudian buih2 tadi diangkat dan ianya sgt melekit
Untuk gambaran jelas, boleh tengok full demo kat bawah ni!

 


Jadi, mari kita fikirkan semula..
Adakah makanan yang kita makan benar-benar SELAMAT??

Do contact me
to get further info and introduction price!!

...while cash rebates still last!!

puanseri
0163223094


No comments:

Post a Comment