Follow Us @seri.mahani

Aug 27, 2012

Sneak Peek Eid 12

10:57 AM 0 Comments
Sambil mencari mood refresh otak pagi2 nih..

Alhamdulillah raya tahun ni sangat awesome..

Sederhana tapi penuh makna!!

Even pertama kali beraya di rumah mertua,
still happening jugak..

enjoy this picca and more to come for next entry!!

my very BIGGG family..itupn lg dua family takde..

XOXO
puanseri

Aug 14, 2012

Top 3 Iklan Raya 2012

1:11 PM 2 Comments
Rayaaaa rayaa rayaaa!!
By this time mood nak buat kerja pn dah takde...
esok lusa semua dh mula bertolak pulang ke destinasi masing2..

Lama dah tak rasa meriahnya raya since mak takde..
Tapi hari raya adalah hari kemenangan..kita kena raikan demi orang yang kita sayang..
Raya adalah masa bersama keluarga, Raya is about traditions and of course FOOD!
(thank God am wearing PB, if not mcm makan utk sebulan..ngeh ngeh ngeh)

And the best part bila musim perayaan nih, we are waiting for the best commercial TV. 
For those yang jarang tengok TV, kt sini PS tolong compile TOP 5 iklan raya yang PS refer dr beberapa blog n you tube.

Anyways, here goes. some of the videos of iklan raya 2012 that I found... enjoy!

#1 Iklan BERNAS (The Journey)

Iklan ni PS tengok melalui facebook lepas sahur..
memang merembes2 air mata duk terbayangkan my sons pulak..



Daripada review yang PS tgk kt facebook dan blog, this is the best iklan raya so far..


#2 Iklan TM (A love Raya Story)

Asri, Mei and Kumar are all grown up and Asri will be going to Australia to further his studies, leaving Mei and Kumar in Malaysia.
Watch their bitter sweet story laced with racial harmony, family values, friendship, forgiveness and the beginning of a love story.

Iklan TM ni mcm sequel..so sapa2 yg follow mcm ada kesinambungan dari iklan raya tahun lepas.
Asri (Adi Iskandar) ni anak kawan husband..kainohkain
ahha liza ai promote anak you!!huhu




#3 Iklan Maxis (Apa itu Puasa?)


Comel arr budak2 nih!!
 So far yang ni je lahh kott..kalau korang ade video besh2 boleh share juga..
Mula nak buat top 5..tp loading pnyla lama utk video..
so PS buat top 3 je lah eh..
puanseri
0163223094

Aug 13, 2012

Screen Test Action!! @GLAM,TTDI

9:00 AM 0 Comments
Last Friday night after class happening btol..
For last class during this Ramadhan, all GLG are preparing video raya wishes and some photo session with Hafiz Atan.

Enjoy this video..credit to Ashraf Naseruddin for this video yg ntah berapa kali shoot to make it happen..ahha


And not to forget, some photo also.
Enjoy the piccas okay!

more to come from pro-photog..
coming soon for next entry!








Love being part of this team!
We're young n professional..

Lets join our team..
U will experience new life..
transforming to be someone better!



puanseri
0163223094

Aug 11, 2012

Suami Saya Tak Bagi!

4:30 PM 0 Comments
Assalam semua..cepatnya masa berlalu kan..harini je dh masuk 22 Ramadhan. Rasanya mcm baru semalam puasa. PS harini duk rumah je..husband g sekolah so SAHM sajalah hrni. Nak g mall pn tak selera sbb confirm padat dgn manusia yg shopping sblm balik raya next week. Anak-anak dh tido, PS akan try amik gak masa utk update blog or else yg berkaitan dgn my biz.

So entry kali ni nak cakap psl permission. Alhamdulillah PS dapat seorang suami yang tak banyak kerenah. Menghalang pn tidak menyuruh pn tidak. Tapi PS sendiri yang nak buat tanpa paksaan dr siapapn. Cuma PS nak dia tahu apa yang PS korbankan semua ni adalah untuk masa depan kita..wahhh touching gituu! Prinsip PS satu je, tidak bergantung harap belas ihsan dari orang lain. Apa saja yg PS nak, akan cuba dapatkan sampai berjaya. Tak semua benda yang kita nak dapat, tetapi sekurang2 nya PS cuba.

Yupp..rata2 isteri yang nak buat biz nih dihalang oleh suami. Kalau nak tahu TOP leader hanishaizi tu pn suaminya menghalang. Setelah 3thn terperuk jadi housewife, akhirnya dia tekad untuk keluar dr kepompong not so comfort zone utk berubah. Alhamdulillah berkat dr usaha dia yg tak pernah jemu, akhirnya dia berjaya buktikan daripada nobody kpd somebody!u can read her blog..very inspired!tanpa dia kami takkan berdiri teguh disini.

Memetik kata2 ashraf naseruddin suami kpd naakamaruddin dalam fbnya:

"izinkan isteri buat biz, tak kiralah biz apapn. niat dia nak bantu kita, buat apa nak halang. isteri skrg tak pandai  mengeluh jika apa yang kita bagi tak cukup. mereka sanggup carik jalan untuk bantu kita. jadi izinkanlah mereka bantu kita." - AS

Dan ayat yang paling terkesan sekali dihati PS apabila kesedaran seorang suami itu mengajar isterinya berdikari bukan utk dirinya tetapi sebagai persediaan masa depan. Menurut ashraf lagi yang bekerja sebagai Engineer di Exxon Mobil, "saya taknak dia hanya bergantung pada saya. apa2 jd padi pada saya, siapa yang dia nak harapkan?".

Bila bercakap psl persediaan, teringat PS pada arwah abang ipar yang meninggal kemalangan di Pulau Pinang. Tanpa sebarang tanda, pergi begitu saja. So kita yang hidup kena teruskan hidup. Nasib kakak bekerja, cukuplah utk menampung hidupnya yang kebetulan belum mendapat anak. 

Lagi satu kisah yang betul2 buat PS sedar adalah jiran PS sendiri. Husbandnya meninggal seminggu sebelum raya 2thn yg lepas akibat kemalangan. memang PS sangat2 terkejut, sbb akak tuh duk sebelah rumah je. anak pulak kecik2 tiga orang. nasiblah rumah yg mereka duduk atas nama suami, jadi dapatlah diorg tinggal kt rumah tu. dan bermulalah episod akak tuh mencari rezeki bagi menampung 4beranak.

PS tak mintak jadi mcm ni. semoga Tuhan jauhkan kita dr segala malapetaka dan bencana. apa yg PS cuba sampaikan adalah kesedaran. Sebab kita tak tahu ketentuan Allah. Bila2 masa je kita diuji samada kita dh bersedia atau tidak.  


Tak semua orang bernasib baik. Bagi PS itu adalah rezeki masing-masing. kadang2 sesetengah orang boleh hidup senang tanpa perlu berusaha keras. ada sesetengah pula perlu berhempas pulas. dunia ni bukannya tidak adil. itu semua ketentuan Allah. kita tak boleh nak salahkan takdir. mungkin diri kita byk kurangnya dan Allah suruh kita perbaiki. kerana setiap yang berlaku itu ada sebabnya!


Bagi PS satu je cara nak bagi suami/pasangan kita percaya, buat betul2..buat sampai dapat..insyAllah kalau niat kita baik, Allah akan permudahkn. yang penting kena buat bersungguh2!


puanseri
0163223094

Aug 10, 2012

Saya Suka Shopping!

9:00 AM 3 Comments
Entry nih bukan utk raya saje..PS mmg suka shopping sejak lahir kott..ahahaa..kalau dulu makan gaji, shopping gak tp duk berkira2 takut poket kempis..itu yg card credit jadi mangsa..dan sekarang tidak lagi!!PS dh potong semua kad kredit..ada duit baru shopping okeh!

Tapi PS takleh nak tahan. Nafsu shopping begitu membuak2. Kalau tak pergi jln2 hjg mgg rasa hangin je satu badan.. Tapi itu dulula, masa tak buat biz. Since buat biz nih, so boleh tune dh otak nih dr asyik nak shopping jek kepada carik duit supaya senang nak shopping..tak giteww..

Mula-mula baca blog hanis sgtla impress cara dia shopping..boleh buat PS meleleh air liur..orang pompuan ni kan takleh dgr perkataan shopping, mmg sinonim sungguh!

Inilah antara kenapa PS perlu buat biz nih!!

Yang bestnya bila buat biz nih, dapat ramai kwn mcm2 peringkat umur dan kebanyakkannya perempuan. Yelah biz korset kot, tentulah org pompuan lebih arif kan??Tapi jangan tak percaya ada jugak kaum adam yg berjaya buktikan diorg mampu jual korset Premium Beautiful nih.

PS suka sgt bila bergaul dpt kenal mcm2 org. Macam-macam kerenah tp yang best takde pn dengki or busuk hati ke eksyen ke. Semua satu kepala. Ngam jek. Takde sebab nak dengki2 kan! we're clean.

One thing yang PS dpt bila buat biz ni adalah keluarkan potensi diri. Day by day mesti nak berubah kpd yang lebih baik. Self improvement n confident! Frankly speaking, bila sarung je magical Premium Beautiful perkataan konfiden tuh terus jek covers all over ur body. Believe me..u shud try!

PS ni background technical. Masa bujang2 dl, selalu travel ke Miri sbb jaga projek kt MCOT (Miri Crude Oil Terminal). Masa tuh kampeni kena pasang 2bijik pressure vessel (PV) utk pisahkan minyak dgn air. Kat sini bukanlah nak cite macamana nk pasang PV tuh..cuma PS nak cakap yang buat biz PB nih 50X lagi senang dr kerja nak pasang PV tuh. Yelah kan, buat biz PB nih tak perlu nak masuk tender bagai, kick off le, commissioning lagi. Sampai sakit otak kalu pk dl hr2 asyik bertekak. Tapi hasil biz PB nih 100x lg berbaloi. Yelah pakaian dalam pembentukan perempuan kan, tiada risiko at all.

Ingat dulu masa PS nak dptkn BOSET (Basic Offshore Safety Emergency Training..lebih kurang arr tak ingat..ekkee), mmg dlm hati itulah kali pertama dan terakhir. Huiss takleh nak bayangkan perasaan masa tuh dahla sorg2 je kaum hawa, mmg tak terjangkau dek pikiran leh lulus. Yang paling mencabar adalah terjun dr ketinggian hampir 10m kott ke dalam air..pehhhh mmg PS lah org terakhir yg terjun slps mengucap panjang beratus kali. Nak terjun kat air separus lutut pn xberani inikan pulak setinggi itu. Itu tak termasuk lg bhgn nk selamatkn diri dr heli yg terhempas dlm air..dkt sebaldi minum air kolam sbb 3x tuh cara2 nak selamatkn diri. Memang pengalaman ngeri sungguh la.
Moral of the story, susah mn pn cabaran tuh kalau kita kena buat mesti kita boleh lakukan sehingga berjaya.

Balik kpd biz PB nih, xdela sampai kena ambil fitness test or watever. Medical check up pn tak perlu. Yang paling penting, ready to fit ourself to success!!thats it..no hidden agenda..everything is straight forward. Semua org kena start from scratch even u ade PHD or manager pn. Semua dilayan adil dan saksama. Takde istilah kroni okeh! siapa buat dia yang dapat.


So everybody out there, no worries!!this biz is really amazing..
we have our academy to teach u start from zero..
Contact me today to know how to generate ur first 4-7k bonus!!

puanseri
0163223094

Aug 9, 2012

Dear Hanis Haizi

1:45 PM 0 Comments
Dear Hanis Haizi,

I love your blog because

...you inspired me with every single word you wrote!

...you tell a story behind your pictures!

I love your blog where I can see your hard work have been paid off!

Thanks for being there for us.


... Please, please let me have the CHANEL surprise gift you mentioned (here)


Truly yours,
puanseri

Aug 8, 2012

Raya raya raya!!

1:04 PM 2 Comments
Semua orang duh update persiapan raya..PS pn nak update gak la..ala kadar mana sempat!
Tapi bila dah ada anak 2 nih, ala kadar pn agak terasa jugak pengaliran duit itu!!

*maaf gambar kecik sbb upload dr iphone jek.


Lacoste utk daddy okeh..dlm paperbag dirahsiakan sbb daddy dh pakai sblm raya..hahahha 


ni mommy pny...wpon blouse tak temasuk dlm raya, tp nak gak beli!!persiapan utk open house..


converse utk elman..besonya kaki, dah size 8..isk isk isk


 
Quiksilver utk Elman dan Emran



Tshirt dr Mothercare - yg kaler merah tu khas dicarik utk sama ngan daddy okeh!



Lagi tshirt dr Zara..



Takde baju kaler oren utk Elman..so beli jeans jek dr Obaibi
Sebab dua-dua anak teruna jadi pilihannya hanya baju tshirt sajalah..
Nasib takde anak pompuan kalau tak, lg meroyan beli baju..

Baju semua dh siap tinggal nak belikn short utk elman dan emran..
Pehtu nak belikan atok dgn wan juge!!


puanseri

- Posted using BlogPress from puanS iPhone

Aug 3, 2012

Dapatkan PB dgn harga serendah RM58 sajokk!!

2:30 PM 0 Comments
Jangan tak percaya okeh..RM58 saja sebulan..
for those yg berminat nak pakai PB tp bajet kurang mengizinkan, kt sini PS tunjukkan macamana nak dptkn PB dgn harga serenda RM58..

Mudah saja caranya dgn RHB easy..

Apa yang perlu anda lakukan hanyalah membawa diri ke cawangan RHB easy bersama mykad..payslip, EA form semua tak diperlukan okeh..


klik sini kalau nk tahu dimana RHB easy berhampiran..


Bila dah sampai RHB easy tuh, pergi kt kiosk yg ade mcm mesin atm dan masukkan mykad..then ikut je arahan yg diberi..masukkan amount pinjaman..
for PB cash buyer, hanya 2k sahaja diperlukan ye tp depends on size but still not so much different.. 


You can pay as lower as RM58 up to 60months..

Kenapa PS sarankan RHB easy??
1. PS tak suka nak kutip2 hutang every month ni!
2. For PB cash buyer, PS akan bg FREE gift.
3. You can get extra rebates, which means less RM100 - RM400 depends on size.

Apa tunggu lagi, just call PS okeh.
PS akan ajar how to get this easily!!
sempat lg nak dapatkn sepasang PB utk hari raya..mesti glam raya thn ni..

puanseri
0163223094

Nak Biz Apa?

1:49 PM 0 Comments

Ramai PS tgk skrg dh start buat part time biz nak cari side income..ye lah xkan dh makan gaji nak makan gaji lagi..mestilah buat biz nak carik side income kan..


Jadi soalan pertama yang selalu PS fikir bila nak biz ialah nak biz apa??
for n foremost PS fikir
1.barang tuh boleh laku ke??
2.sapa nak beli barang tuh~market survey??
3.profit margin~modal,over head,rental
4.logistic wise~courier, tax etc.
5.marketing strategy~online, offline


Kenapa PS pilih Premium Beautiful??
Jawapan utk soalan diatas:
1. Superbrand products ~ no doubt!
2. Selagi ada manusia selagi itu market ada!
3. 4-6figure monthly without overhead, rental fees etc.
4. Senang nak pos kemana2 or self pick up..easy handling.
5. Media social marketing - no boundaries


PS hanya spent extra hours dpn pc/gadget..
Semuanya hanya di hujung jari..


Yang paling best..PS under GLG group which is Pioneer in Social Media Marketing for PB biz..

L to R : Naakamarudin, Hanis Haizi, Salha Zain & Maisarah Ibrahim
FREE mentoring..
Commited Leader n Dedicated Mentor..
n we have our own academy (GLAM) utk melahirkan
well trained agent!!

No hesitation!!
Semuanya dah disediakan..diajar dr A sampailah ke Z.
PS always looking for +ve side,
kalau tak hrni PS berubah bila lagi???

Still looking for part time/full time bz..
Do contact me ok..
Lowest capital with ROI (return of investment) only within 1- 5 months!

puanseri
0163223094

Aug 2, 2012

Probiotik + Prebiotik = Nurich Lacto-Lite

3:10 PM 0 Comments
Kesinambungan dari entry yg lepas mengenai pengambilan Lactolite bersama pemakaian PB, kt sini PS ingin memperkenalkan dengan lebih jelas satu minuman berkhasiat yang menggabungkan yogurt kultur hidup dan inulin iaitu NURICH LACTO-LITE.
Ia merupakan sinbiotik yg menggabungkan kedua2 probiotik (bakteria berguna) dan prebiotik (makanan bakteria berguna - inulin), dan seterusnya meningkatkan keberkesanan bakteria berguna di dalam badan manusia.

Probiotik dan inulin dlm Nurich Lacto-Lite tidak akan dirosakkan oleh asid perut dan garam hempedu. Ia akan terus memasuki dan melekat pada membran lendir usus untuk berfungsi.

Nurich Lacto-Lite kaya dengan serat larut air, mempercepatkan pembiakan bakteria berguna dalam badan, menyekat pertumbuhan sel-sel rosak di dalam saluran usus dan mendirikan sawar biologi dalam saluran usus.

Pengambilannya dapat menggalakkan penyerapan nutrisi, mengekalkan keseimbangan mikrob dalam saluran usus, menjadikan fungsi perut dan usus kekal muda, dan seterusnya meningkatkan daya imunisasi badan.

Diiktiraf oleh FDA sbg GRAS ' generally Recognized as safe'.

KEBERKESANAN
  1. mengurangkan bahan fermentasi beracun dan penghasilan bakteria yang berbahaya
  2. menyekat patogen dan cirit-birit
  3. menyingkirkan najis yang lama terkumpul dalam usus dan mencegah sembelit
  4. meningkatkan daya imunisasi organisma
  5. menggalakkan penghasilan pelbagai nutrisi oleh badan
  6. menggalakkan penyerapan nutrisi dalam saluran usus
TESTIMONIAL


Gambar/testimonial di atas adalah kak ana yg consume lacto-lite dan memakai PB secara konsisten. After only 5months she manage to lose 30kg. Dan sekarang badannya semakin langsing dgn hanya meneruskan pengambilan lactolite setiap hari.

So, apa tunggu lg. Tak cuba kita tak tahu kan??Why not give a try. Tak rugi mencuba dari rugi tak buat apa2. Jagalah kesihatan usus kita bukan hanya untuk tampak cantik tp agar kita sentiasa sihat dengan izinNya. 

Believe me, after you consume at least 2 sachets anda akan rasa perbezaannya!!


No worries!!
It will help u to flush out all the unwanted waste in ur colon naturally..
PB + Lactolite = Ummphhh.

puanseri
0163223094