Jul 25, 2012

Kenapa saya??Kenapa kami??

Kenapa Saya??
PS memilih biz nih bukan sebab siapa2.Tiada seorg pn yg approach into this biz. PS mula2 hanya pengguna tegar jek, after 3 months pakai n PS confident this produk boleh dijual kerana kualiti dan keberkesannanya. PS pn tak suka nak aproach org nih. Ye lah takkan nak pi redah jek suruh orang beli PB nih tak pasal-pasal atau ajak jumpa semata2 nak ckp psl biz.

Sebelum jumpa syida, PS dh buat research dulu. Perkara pertama yang PS tertarik untuk join biz nih adalah dgn cara media social marketing. Maksudnya pemasaran hanya menggunakan internet. Tak perlu nak interprem dpn rumah orang ataupun direct approach atau by referral.

Tak kisah siapapn, tak pandai IT ke, tak pandai biz ke, or wherever u comes from semuanya diajar dr A-Z. Persoalannya sekarang nak dengan taknak shj. Jika nak jawapanya, Insyallah ada jalan. Relakan diri dipimpin. Itu sahaja kerana bukti ada di depan mata.

"Kalau betul2 inginkan sesuatu, hentikan memberi alasan & menyalahkan keadaan dan pastikan setiap langkah kita lakukan adalah menuju untuk mencapainya."~IK

Kenapa Kami?
cikcida n naakamaruddin

Dua insan inilah leader/mentor/sahabat PS dalam biz nih. Kedua-duanya sgt komited. Tak pernah lokek memberi tunjuk ajar walaupun mereka berdua jauh lebih muda dr PS. Dalam tempoh setahun naa berjaya mendapat pangkat tertinggi dlm biz nih dan memiliki sebuah BMW. Dan kedua-duanya sudah memiliki income 5angka setiap bulan.
cikcida n hanis during FREE trip to Guangzhou,China
Dan tulang belakang kami semua adalah Hanis Haizi. The Online Pioneer Premium Beautiful. Hanis telah mereformasikan biz nih ke dlm internet. Setelah hampir 4thn dia berjaya buktikan yang pemasaran internet tiada sempadan. Dari seorang surirumah yang tidak ramai kawan dan pemalu, she create demand n interest tru media social to get network.

Get inspired from her entry..enjoy reading!

--------------------copy from hanishaizi.com-----------------

It was just started with a DREAM. The DREAM Turned into REALITY!! Because WE MAKE IT HAPPEN! 


Alhamdullilah berkat usaha berterusan dan consistent tuntut ilmu daripada leaders hasilnya terciptalah GLG Team hari ini.


After 2 years Hanis berkecimpung dalam business Premium Beautiful, maka tertubuhlah Green Leaders Group, ketika itu pencapaian Green Leader Group pertama kali dalam sejarah bawa 2 bas ke Hong Kong pada June 2011.

Click this entry


Dalam banyak-banyak CDM di Malaysia, our team is the YOUNGEST TEAM but yet the FASTEST TEAM untuk bawa BUS melancong.


Tak cukup pencapaian itu, seterusnya semasa pergi ke Holland we are the ONLY team yang bawa BUS!! Congratzz to ALL Green Leaders Group to be apart of this success!!



Seterusnya pergi ke Vietnam hampir Satu Flight!! Lebih kurang 3 bus! Seronok tak terkata. Dan baru- baru ni balik dari Guangzhou, kami bawak lebih dari 1 flight. Dan total number of bus is 5!!



The bigger the BETTER!

2 flights!!!

Green Leaders Group lead by young generation, all ideas are fresh and unique! We like to step forward and move fast! 


We are the NO. 1 ONLINE PIONEER, coz back in 2009 masa tu Premium Beautiful tidak dikenali lagi. And starting from me, the founder of Premium Beautiful *Top Agent and Green Leaders Group maka terciptalah Revolusi Premium Beautiful Online! 


Dan yang dapat tempias ialah rakan-rakan kongsi!! :) To all my GLG Team we have special topic on social media marketing, how important internet in our life. Kalau kita tak step forward kita akan ketinggalan. And the best part, everybody the "workable method", including other group too! :)


The best part if you GOOGLE Premium Beautiful, boleh kata 98% adalah from Green Leaders Group!! 



Common keyword! My name also dah jadi Keyword for Premium Beautiful... kata legend kan? :P



Now Green Leaders has their own Academy, specially for team members, hands on training on Motivational talk, Technical part on Premium Beautiful corset, Setting Efficient, and Goal Setting.

And Social media marketing also part of the knowledge that we share. Especially on blogging and Facebook. Most of our team members banyak back ground IT, maka mereka juga contribute kepada semua ilmu-ilmu ini. 

masa ni buat POWER UP session

Gerak Gempur mengikut Zon jugak dilakukan untuk rakan-rakan kongsi yang luar dari KL untuk serap aura leader!  Thank you to all CDMs from GLG group yang sama-sama menjayakan program GLG Gerak Gempur Seminar!

Zon Selatan

Zon Pantai Timur

Be part of our TEAM today!! 
Be in the Right Group! 
Choose GLAM!!
We will guide you to Succeed!

-------end--------

'A true leader has the confidence to stand alone, the courage to make tough decisions and the compassion to listen to the needs of others. She doesn't set out to be a leader, but becomes one by the quality of his actions and the integrity of his intent. In the end, leaders are much like eagles... they do not flock; you find them one at a time."

Time n tide wait for no men!!
Call me now n join us into this Beautiful Biz!

0163223094



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...