Jun 21, 2012

My Bag Revolution

Bag pn ada revolusi okeh!!masa zaman2 blajar dulu, tak pandang handbag2 nih..siap bwk beg deuter je gi kelas..takpn pegang je kt tgn..kalau ada bag pn xtau nk isi apa sbb handphone pn xde, laptop apatah lg..yg ade purse yg kecik cinonet n nipis lak tuh!!

Bila dh start keje, still xreti nak melaram2 nih..kalau tingin pn rembat kakak pny..ahahaha..lgpn dulu start keje kt ceruk kan, xde pk masa nak melaram2 nih..pergi keje balik keje..itu je..

My 1st ever handbag adalah sembonia..penat gugel gambar tak jmp..siap ade bunga2 lg kt dpn, leh buat crossbody n shoulder carry. masa beli tuh dh rasa mahal sgt dh bag tuh, pnyla bangga siap ade sorg member pn tiru beli jugak..hikhik..tp bag tu i dah sedekahkn kt adik i..dh tak tahu riwayat seterusnya jd apa..

Than my 2nd bag was Tommy Hilfiger. Upgrade sket. Angkara tgk my fren pakai cun, terus shoot ke pavi semata2 nak beli bag nih..sampai lunyai pakai baru rasa puas hati.





Lps tuh masa nk kawin kan ada hantaran2 bagai. So I choose Braun Buffel. Upgrade lebih sket..ahaks..BB nih kulit dia tahan lasak, tp berat sket even xbawak apapn.





Than last year I rembat lak Longchamp. Ajak my fren gi Butik Longchamp,The Garden, konon nak amik yg plain tp beg ni spt memanggil2 jek spy dimiliki. Upgrade lg okeh. Tp sgt suka guna bag nih. Dah mcm bag doraemon, ku sumbat apa saja di dalamnya. But am looking Longchamp bugs badges limited edition pny, nak tambah koleksi konon..





Pehtu teringin lak nak pakai Coach. I pn order from personal shopper to get for me this Coach Brooke Perforated Leather. Tp bila pakai, rasa mcm tak cun laks. Pakai few times je than let go kat kakak. Dr bersepuk kt dlm almari kan??




Tp this year, lontaran ke handbag tu besar sket. Dsbbkn my fren g tour Europe, so nk kirim gak la handbag european brand nih. Murahla berbanding kt Malaysia. Rasanya survey nak pesan handbag nih mkn 3-4bln rasanya. Sampai nk termuntah tgk handbag kt internet. The purse forum, Rue La La, Reebonz dan segala mcm online subscribe okeh. Masa tuh tgh sarat, so xleh la nk tgk live kt butik. Harap2la my son tak terkenan dgn penyakit hangbag maknya!!ekekek..at last pesan sukey from her. Dsbbkn susah nak dpt n agak2 tak frendly sgt if bersama anak2, so bag ni khas utk g menaja n biz purpose only!ahaks





Oleh kerana maknya sukakn handbag kan, so anak2 pn kena ada bag yg canggih gak. Barula selari. Stakat ni dh ada 3buah Allerhand, yg hijau kecik backpack tuh beg skolah Elman, yg pink kt dpn nih beg susu diorg while travelling than yg merah kt blkg tuh beg baju diorg..tp tetiba nak beralih arah nak beli Kate Spade Barrow Street Annabel baby bag lak..sgtla eye catching..isk isk isk..bwk2 bersabar..kumpul duit beli romah dl..





Stakat ni jelah bag yg ade. Yang akan dtg masih dlm pemerhatian dan kira2. Jgn lupa, menghadiahkn diri sendiri adalah salah satu cara to keep u motivated. Ahha..i like!

To ladies out there yg sukakn handbag atau apa saja, do join me n my team to realize ur dream!!
Jgn takut bermimpi, kerana mimpilah kita kejar impian!

puanS.
0163223094


- Posted using BlogPress from puanS iPhone
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...