Follow Us @seri.mahani

Aug 25, 2015

Bagaimana FIR dalam Premium Beautiful bekerja?


Apa sebenarnya FIR (Far Infrared Rays)?

FIR adalah spektrum cahaya yang diserap oleh badan kita dari sinaran cahaya matahari. Ia banyak terdapat pada matahari pagi dan petang.

FIR adalah gelombang tenaga yang totally invisible pd mata kasar kita, tetapi boleh menembusi ke dalam tubuh manusia, di mana ianya akan perlahan-lahan menaikkan suhu permukaan badan dan mengaktifkan fungsi utama badan.


Bagaimana corset Premium Beautiful dapat mengeluarkan gelombag FIR?

Jawapannya adalah melalui Bio-Seramik. Bio-Seramik adalah sejenis seramik yang emits/reflect FIR. Bio-Seramik ini diperbuat daripada formula tertentu dalam bentuk raw/mentah dan kemudiannya dijadikan serbuk. Serbuk ini kemudiannya diubah menjadi campuran cecair yang kemudian extruded ke dalam gentian. Bio-Seramik fabrik ditenun dan kemudian dicampurkan dengan oksida galian seperti Silica Oxide (SiO2) dan Dioksida Aluminium (Al2O3).

Campuran ini juga termasuk zarah nano fotokatalis bersaiz FIR. Zarah-zarah ini bertindak untuk memancarkan FIR pada suhu yang bersesuaian dengan badan manusia. Nano bersaiz FIR dan zarah fotokatalis bercampur bersama dengan fiber raw material semasa proses penghasilannya. Gentian menjadi lebih hidrofilik dan selesa pada kulit.

Itulah sebabnya mengapa bio-ceramic coated inside space shuttle to duplicate energy of sunlight. Dan pakaian yang dipakai oleh angkasawan juga dilapisi dengan bio-ceramic. Kini teknologi yang sama boleh anda pakai tanpa menjadi angkasawan!


Adakah FIR memberikan kesan sampingan?

Sememangnya tiada kesan sampingan untuk Bio seramik dan FIR kerana ianya adalah semulajadi dan diperlukan oleh badan manusia. Bayi pramatang yang lahir pn perlu disimpan dalam ruang FIR serta-merta selepas bersalin, jadi fikirlah betapa pentingnya FIR dalam kehidupan kita.

Sesetengah pengguna yang memakai PB akan merasa panas dan sedikit tidak selesa dalam bebrapa hari pertama. This is normal and we called it healing process. Ia menunjukkan bahawa FIR telah mula bertindak di dalam badan kita. Minum air yang mencukupi jika mula rasa tidak selesa untuk mengelakkan dehidrasi. Teruskan pemakaian minimum 8jam sehari secara konsisten setiap hari untuk mendapatkan hasil yang optimum. Basuh PB dgn cara yang betul (gunakan PB wash atau soft detergent) supaya ianya tahan lama dan tidak rosak.


Kelebihan FIR dalam corset Premium Beautiful.
  1. Membersihkan darah drpd toksik dan menukar darah berasid kpd darah beralkali rendah.
  2. Merangsang sel-sel yang lemah atau tidak aktif untuk meningkatkan kadar metabolisma.
  3. Memperbaiki dan memulihkan ketidakseimbangan sistem saraf anatomi serta menstabilkan fungsi organ-organ dalam darah.
  4. Membantu melambatkan proses penuaan.
  5. Meningkatkan daya tahan melawan penyakit. 
Semua ini berlaku bergantung kepada kesihatan dan tahap toksin dalam badan seseorang.Tahukah Anda?

Badan kita juga boleh menghasilkan FIR melalui bio sinar genetik. Keamatan FIR yang dihasilkan oleh manusia adalah berbeza-beza dari seorang ke seorang. Walau bagaimanapun, apabila ia mula merosot, badan manusia mudah mendapat serangan penyakit dan proses penuaan akan berlaku dengan cepat. Semakin tua seseorang, sinaran FIR dari badan manusia akan berada berhampiran dengan sifar.


post signature

No comments:

Post a Comment