Follow Us @seri.mahani

Jun 10, 2016

Slip Disc!

Slip Disc??

Struktur tulang belakang manusia, terdapat 'jelly-like structure' yang dipanggil 'disc'.  Disc ini bertindak sebagai pelindung atau kusyen pad diantara tulang-tulang di bahagian tulang belakang. 

Slip Disc terjadi apabila disc yang menjadi kusyen antara tulang-tulang ini membengkak atau membenjol atau tersasar dari keadaan asalnya.

Disc yang membengkak ini akan menekan urat-urat saraf berhampiran. Kebiasaanya kesan slip disc akan mengakibatkan kebas-kebas dan sakit yang tidak terhingga dibahagian pinggul seterusnya ke kaki dan ke bawah.How Slip Disc Happen?
  1. Improper lifting
  2. Duduk atau baring dalam keadaan postur badan yang tidak betul
  3. Membongkok terlalu lama
  4. Angkat beban yang terlalu berat
  5. Common 'sport injury' terutamanya bagi yang terlalu ghairah mengangkat berat di gym.

How to cure Slip Disc?

TIADA ubat untuk menghilangkan penyakit ini selama-lamanya. Cuma terdapat beberapa pendekatan bergantung pada severity slip disc itu sendiri.
  1. Ada kes yang memerlukan pembedahan.
  2. Fisio juga salah satu cara rawatan terbaik walaupun ianya memakan masa. Fisio bermula dengan rawatan cold pack pada peringkat permulaan diikuti dengan hot pack ditempat sakit. Rawatan diteruskan dengan senaman ringan bagi menguatkan otot-otot bahagian yang terlibat.
  3. Rawatan thermal seperti bersauna adalah digalakkan bagi mengurangkan sakit.
  4. Menggunakan lumbar corset ataupun corset premium beautiful (PB).
Tetapi slip disc boleh berulang jika kita melakukan perkara-perkara salah terhadap tulang belakang kita.


How PB helps Slip Disc?

PREMIUM BEAUTIFUL (PB) didatangkan dengan fabrik yang disulami cahaya infra merah jarak jauh (Far Infra red Rays) yang berfungsi mengatasi masalah sakit tulang belakang seperti bongkok, slip disc, sakit pinggang dan lenguh-lenguh serta sakit sendi. Suntikan Far Infra Red Rays (FIR) paling banyak dalam tetulang bengkung (waist nipper) untuk memberi rawatan thermal yang berterusan. PB juga dapat membantu mengekalkan badan dalam keadaan postur yang betul sepanjang hari. Secara tidak sedar kita akan sentiasa berada dalam keadaan postur yang betul dalam kegiatan seharian. Dengan pemakaian yang berterusan PB dapat membantu melindungi tulang belakang kita.

Dengan pemakaian PB, kita dapat mengoptimumkan penyerapan FIR ke dalam tubuh kita melalu 3 sumber iaitu daripada sinaran matahari, tubuh kita dan juga PB itu sendiri. FIR dari cahaya matahari kaya dengan vitamin D yang baik untuk kesihatan tulang. Ianya telah digunakan untuk mengatasi osteoporosis (tulang rapuh) dengan membina keseimbangan kalsium dalam tubuh. Secara tidak langsung dengan menigkatnya kadar penyerapan vitamin D dalam tubuh, dapat meningkatkan penyerapan kalsium. Ini membantu pembentukan dan pembaik pulihan tulang dan mencegah penyakit-penyakit tulang termasuk slip disc dan artritis.
Testimonial - PB works to help Slip Disc!


updated as of 10th June April 2016


1. Nora (PETRONAS RnD Engineer)

"Saya disahkan mengidap slip disc pada tahun 2008. Penyakit ini tidak merbahaya tetapi sangat-sangatlah menyiksakan kerana ianya menggangu kehidupan seharian kita. Kerana terlalu sakit saya disarankan oleh doktor untuk menjalani pembedahan di bahagian sakit, Tetapi kerana takut, saya rela menjakani rawatan fisio secara berterusan di hospital. Saya tahu kesan fisio adalah lambat tetapi saya teruskan juga kerana saya percaya pembedahan bukanlah penyelesaiannya. Jadi saya menjalani fisio selama 8 bulan. Saya juga tidak tahan dengan keadaan kerja dipejabat yang memerlukan saya duduk terlalu lama atau kerja penumpuan yang terlalu lama, jadi saya mengambil cuti selama setahun. Dalam masa setahun tersebut alhamdulillah sakit saya seperti sudah hilang dan saya kembali bekerja seperti biasa.

Malangnya selepas 3 bulan sakit datang semula. Saya terbaca tentang PB yang dikatakan boleh membantu mengurangkan sakit serta merawat Slip Disc dan sakit belakang. Pada mulanya ragu-ragu tetapi jika tidak cuba memang tak akan tahu. Alhamdulillah walaupun hanya sebulan memakainya sakit Slip disc saya memang hilang. Macam miracle! Tetapi saya bersyukur kerana ditemukan dengan PB. Selain itu saya juga terasa kesan positifnya yang lain seperti kurang rasa letih, kulit kurang berjerawat dan lenjadi lebih halus. Selain itu perut juga dah tak buncit! Thanks very much PB."

-------

2. Pn Chandran (patient of slip disc)

"Hi, I really thank you for the PB. I only wore it for 2 months or so, but I really can feel the difference. It is really amazing, GOD!! At first I almost gave up. It was very uncomfortable at first because any wrong movement or posture, I felt a little uneasy. Then the numb (kebas) sensation on the tigh to the toe area getting worse. I almost gave up, seriously. But that discomfort only last for a day. The next day, there was no more numb and I feel better although the pain is still there. I follow your advice to wear it every day and I continously wear it every day. And now, not only my back pain gone, I am also pregnant! (She is 34-35 this yr) I havent had a baby since my first was born and now she is 7 yrs old. What a shame I cannot wear it now, but I really thanks you and GOD for sending me this MIRACLE corset."

------- 
3. Zura

Zura adalah isteri kepada kawan suami. Baru berusia dalam 28thn dan bersaiz kecil orangnya. Selepas disahkan mengalami slip disc oleh Tropicana Medical Centre, beliau telah diberi surat cuti lebih dari sebulan. PS pun dapat tahu apabila suami kepada Zura menelefon suami PS bertanyakan tentang rawatan slip disc (PS pernah warded di DSH sbb sakit belakang) dan sangkanya PS dulu pernah mengidap masalah yang sama.
Mendengarkan kawan sendiri mengalami masalah ini, PS segera menghubungi Zura untuk berkongsi tentang keberkesanan Premium Beautiful. Dia sendiri telah banyak membaca mengenai keberkesanan Premium Beautiful cuma belum menemui mana-mana agent lagi. Hari pertama PS dan suami menziarahi Zura, tuhan saja tahu betapa luluh hati melihat kawan sekecil ini berjalan terbongkok-terbongkok menahan sakit. Anak yg pada ketika itu berusia setahun lebih juga tidak mampu untuk didukung. Hati seorang ibu kadang diangkatnya juga bila dah merengek.
Kebetulan saiznya ada dalam tangan PS. Jadi bolehlah dia terus memakai pada malam itu juga. Esoknya pagi-pagi lagi PS dah call zura tanya perkembangan. Alhamdulillah dia ckp dah lama tak berdiri tegak. Syukur sangat boleh berdiri macam biasa dan tidur dengan lena. Lega hati PS bila dengar komennya. Cuma keesokan hari healing process baru bermula dimana dia berasa sedikit kebas dari bahagian pinggang hingga ke paha. Tapi tidak mengambil masa yang lama.
Dan sekarang setelah beberapa bulan memakai PB secara konsisten, Zura dan boleh bekerja semula. Tidak ada perkara lain yang dapat menggembirakan hati ini apabila kita dapat mengembalikan kegembiraan orang lain. Di bawah ini adalah latest update dari Zura sendiri.


4. Untuk pesakit slip disc lelaki, PS sarankan penggunaan Waist Nipper (bengkung) secara konsisten. 7 tetulang memori yang disulam pada waist nipper adalah aspek penting dalam pemakaian Premium Beautiful. Kelebihan utama waist nipper ini adalah memberi sokongan pada tulang belakang serta mengekalkan postur badan pada kedudukan yang betul. Mungkin ramai yang meraguinya namun waist nipper (bengkung pada pinggang) Premium Beautiful ternyata dapat membantu merawat masalah slip disc dikalangan lelaki.

Di bawah ini PS sertakan beberapa testimonial daripada pengguna waist nipper yang mengidap slip disc di kalangan kaum lelaki.

This one taken from Razali Zain with his satisfied customer.

Nana looking for altenartives untuk mengubati masalah slip disc yang mengganggu kesihatan suaminya hampir setahun. Asyik berulang ke hospital dan mengambil cuti sakit. Nana kemudiannya menghubungi PS untuk mencuba menggunakan waist nipper bagi memulihkan kesihatan suaminya. Alhamdulillah pemakaian yang konsisten tidak sampai 2bulan akhirnya menampakkan kesan yang sangat positif. Last week nana whatsapp ps mengatakan suaminya hampir sembuh sepenuhnya dari slip disc.

Shafiq bekerja sebagai field engineer di sebuah syarikat perkapalan dan baru berumur 25tahun. Tempoh kerja yang lama serta kerja-kerja berat yang dilakukan akhirnya dia disahkan mengidap slip disc. Doktor mengarahkan dia untuk menjalani pembedahan bagi memulihkan slip disc yang dihadapinya. Namun dia berusaha mencari alternatif lain utk mengelak dari melakukan pembedahan. Alhamdulillah hampir sebulan lebih menggunakan waist nipper, masalah slip disc semakin pulih dan sekarang boleh bergerak bebas.

.
.
.
.

Sorry sangat lama tak update kat post nih. Actually banyak lagi testimoni2 pesakit Slip Disc yang berikhtiar menggunakan Premium Beautiful nih. Banyak sangat. Yang diatas nih few stories earlier. Yang latest banyak mak kongsikan di dlm facebook dan juga instagram. Untuk facebook boleh klik link nih seri mahani. 

Antara testimoni terbaru adalah dari seorang pengamal perubatan sendiri yang mengalami masalah slip disc semenjak pregnant. Boleh baca full story kat sini. 

For fast respond you may contact me via whatsapp/telegram or by call at my number 0163223094.

THANK YOU :) for read and spread this to help others. 


post signature

No comments:

Post a Comment