May 28, 2012

Pencarian Mee Udang!!

Puas hati betul last weekend. Even adhoc plan with ensuami, tp semuanya tiptop. Dr ke hotel sampaila ke jln2 carik makan..sesampai je kt Bukit Mertajam, berdesupp kami cari nasi beriani dl kt Kapitan's Perda. Walawehh dia pny roti nan mmg sedap bangett..selembut roti canai..diorg bakar kt dlm tanah bukan kt dlm tempayan mcm selalu kita tgk tuh..disebabkan lapar yg amat, xsempat nak snap piccas ye!!Korang shud try..mmg tak menyesal lah...

Lepas je check in kat Summit Hotel BM, relax2 sekejap sementara tunggu hubby's fren sampai then terus kami pergi carik Mee Udang kt area Sg Dua. Disebabkan ensuami dh lama tak pergi (since 2004) so pencarian tuh agak jauh juge. Nasibla ade GPS bergerak..hehehe...dia call kwn dia tny. Tp sangatla berbaloi even jauh berpusing. So enjoy the piccas ok. Mee Udang Sri Penambang ni sangatla sedap. Walaupun I ni penggemar tegar laksa, tp mkn mee udang nih leh bg 5star lah. 

Ketam n Udang galah sebelum direbus bersama kuah.

Ta daa inilah hasilnya..

Ini jugee..

Mee udang bersama ketam..yummehh!!

Slurppp...

Masa balik tuh ramai lagi yang berpusu2 masuk!!

Inilah kedai itu!
For those yang nak try,ni details kedai tuh. Kedai nya betul2 lps jambatan sebelah kiri.

Selera Sri Tambang
No1 Pengkalan Tambang
13500 Permatang Pasir
Bukit Mertajam
Tel: 04 3971918, 012 5759662 &  017 4633944

Business Hour : 12pm till 12am

Closed on Hari Raya Puasa & Hari Raya Haji

Halal

GPS Coordinates : E100.431363 N5.430582

puanS.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...