Follow Us @seri.mahani

May 31, 2012

Iklan jap!

Kadang-kadang selalu terfikir, artis2 yang jadi duta produk ni pakai ke brg2 yg diorg promot bagus ni..atau semata2 dibayar utk mempromosikan nye??hmmm tp watever it is kita pn kadang2 terpedaya jugak untuk beli produk yang diorg promosi dgn alasan cun je diorg pakai then cuba je dulu, kalau tak cuba mana nak tahu.!!

Sama jugak kalau kat Mall or kedai ke, datang nak beli susu je. Tapi punyalah banyak jenis susu on the shelf tak tahu nak pilih mana satu.Dari yg paling murah sampaila yang paling mahal, siap ada mcm2 perisa lagi. Kat TV dh of course la promot mcm2, DHA bla bla bla less sugar bla bla macam2 lagilah diorg claim. Tp kita as a consumer byk faktor yg nak consider kan?Tp yang paling penting kita fikirkan ialah kesesuaian dgn anak kita. Lain anak lain citarasanya. Tapi macam mana nak tahu sesuai ke tak kalau tak cuba!!takkan nk depends on iklan je.

Diapers jugak cerita yang sama. Sebut je lah produk apa sekalipn (baju, kasut, handbag, perfume, makanan), sama jugak konsepnya. Tak cuba tak tahu. Tapi  kalau dh cuba dan tak sesuai, janganlah sesekali memburuk2an kerana mungkin tak sesuai pada kita tapi sesuai dengan orang lain. Kadang ade yang kena dengan tekak orang mungkin tidak pada tekak kita. Kita diberi pilihan dan kitalah yang menentukannya.

As for me as a PB agent nih, kami adalah model produk kami sendiri. We're not paying artis/model to market our product. And PB speak by itself how good she can be. Setiap orang ade sebab dia sendiri kenapa nak pakai. Ada yg nak gain weight, sakit tulang belakang, irregular period, nak conceive, body shaping, control food intake,side income dan macam2 lah. Its depend on U to choose and decide.

Moral of the story..
jaga kata2 bila mengeluarkan bicara..
jgn cepat menghukum tanpa menilai..
peliharalah ukhwah bila bersaudara!!

puanS.
0163223094
smi3780@gmail.com