Follow Us @seri.mahani

May 31, 2012

Iklan jap!

3:10 PM 0 Comments
Kadang-kadang selalu terfikir, artis2 yang jadi duta produk ni pakai ke brg2 yg diorg promot bagus ni..atau semata2 dibayar utk mempromosikan nye??hmmm tp watever it is kita pn kadang2 terpedaya jugak untuk beli produk yang diorg promosi dgn alasan cun je diorg pakai then cuba je dulu, kalau tak cuba mana nak tahu.!!

Sama jugak kalau kat Mall or kedai ke, datang nak beli susu je. Tapi punyalah banyak jenis susu on the shelf tak tahu nak pilih mana satu.Dari yg paling murah sampaila yang paling mahal, siap ada mcm2 perisa lagi. Kat TV dh of course la promot mcm2, DHA bla bla bla less sugar bla bla macam2 lagilah diorg claim. Tp kita as a consumer byk faktor yg nak consider kan?Tp yang paling penting kita fikirkan ialah kesesuaian dgn anak kita. Lain anak lain citarasanya. Tapi macam mana nak tahu sesuai ke tak kalau tak cuba!!takkan nk depends on iklan je.

Diapers jugak cerita yang sama. Sebut je lah produk apa sekalipn (baju, kasut, handbag, perfume, makanan), sama jugak konsepnya. Tak cuba tak tahu. Tapi  kalau dh cuba dan tak sesuai, janganlah sesekali memburuk2an kerana mungkin tak sesuai pada kita tapi sesuai dengan orang lain. Kadang ade yang kena dengan tekak orang mungkin tidak pada tekak kita. Kita diberi pilihan dan kitalah yang menentukannya.

As for me as a PB agent nih, kami adalah model produk kami sendiri. We're not paying artis/model to market our product. And PB speak by itself how good she can be. Setiap orang ade sebab dia sendiri kenapa nak pakai. Ada yg nak gain weight, sakit tulang belakang, irregular period, nak conceive, body shaping, control food intake,side income dan macam2 lah. Its depend on U to choose and decide.

Moral of the story..
jaga kata2 bila mengeluarkan bicara..
jgn cepat menghukum tanpa menilai..
peliharalah ukhwah bila bersaudara!!

puanS.
0163223094
smi3780@gmail.com

momMY-CARE

12:15 PM 0 Comments
Huaaa today last date hantar blog post Mothercare Contest..So not me la kalau buat awal2..hehe..Pagi2 lagi dah cargas kumpul gambar kat handphone. Lepas tu tangkap gambar beberapa keping lagi untuk mengukuhkan lagi kedudukan..wahhhh ayat bodek nak menang..ekekkee.
Aakif Elman
Alfiy Emran
Me memang tak boleh tengok baju budak-budak..boleh sawan jadinya kalau tak membeli. Apatah lagi time SALE kan?? Kedai baby yang paling best (ayat bodek lagi) mestilah Mothercare. Me boleh habiskan 3-4 jam dalam Mothercare sahaja ok! Kalau time SALE, I prefer to shop di Mothercare BSC. Sebab outlet paling besar dan tak ramai orang (shop time weekdays tu sbb tak ramai org). Pilihan pon banyak, itu yang boleh menghabiskan masa berejam2 kt dalam tuh. Lagipun corak-corak baju kt Mothercare menepati citarasa I nih. Walaupun anak dua2 lelaki, nafsu shoping baju tidak jugak terbatas (lihat sajalah hanger-hanger yang bertaburan kt bawah ni). Sama je walaupun asyik membeli t-shirt, shirt, jeans, short pants and rompers. Tak sabar nak tunggu Emran besar sikit, boleh pakai baju sama ngan Elman.
Bukan setakat baju je nak comel-comel, set tidur pun nak gak yang sedondon. Di Mothercare, design bedding set sangatlah comel. Masa Elman dulu, beli the whole set "Please Look After Me' dan berguna lagi sampai sekarang. Walaupun elok lagi, masa Emran tetap jugak beli yang baru..ekekke.
"Please Look After Me" for Elman
"My 1st Adventure" bedding set for Emran
Bila membeli belah di Mothercare memang tak puas-puas. Lagi-lagi tengok barang yang comel-comel, boleh buat lupa diri. Semuanya ada mcm one stop centre. Kalau masuk je even tak berniat nak membeli pn, end up mesti terbeli jugak beberapa hanger!!

Ni gambar daripada sebahagian koleksi barangan dari Mothercare. Tak termasuk stroller, ELC, toys, nursing bra, feeding range dan banyak lagilah yang semuanya Me borong dari Mothercare. Tak larat nk punggah nak snap..ekekke
 
Apala si Elman ni buat??

Last but not least, Congratulation on your 25 years of parenting. 
Terima kasih kerana mewarnakan hari-hariku bergelar seorang momMy.

puanS

May 28, 2012

Gossip makcik-makcik!

5:11 PM 0 Comments
Asalnya cite pasal mee udang je, pastu cite periuk belanga beli kt wang kelian kalau nk makan mee udang tuh tp end up dgn pinggan corelle. Itulah gosip makcik2 zaman cyber ok!dlm sekelip mata je leh wassap mcm2. Skrg tak perlu nk bergosip tepi tingkap dah, semua org dh bercerita hal perihal sendiri takyah tanya2..

Apalagi cargass je men google corak2 corelle yg menarik sbb my fren nk g Langkawi, yippieee leh kirim!!

1st choice is sakura sbb nak completekn set sakura dgn corningware yg dh ade.

Corelle Delicate Array ni pn cun jgk.

Corelle Shadow grass pn cun tp warna tak outstanding.
 
Lilyville pn masuk list..hehe

Lepas ni nak kumpul duit beli set royal albert la pulak..hishh kena upgrade pinggan mangkuk juge!

Royal Albert Rose Confetti.
  
Royal Albert Rose Confetti with Gold Lining.

puanS.

p/s: pada sape2 yg ade blog link jual corelle at reasonable price share ek!thanks 

Pencarian Mee Udang!!

1:29 PM 0 Comments
Puas hati betul last weekend. Even adhoc plan with ensuami, tp semuanya tiptop. Dr ke hotel sampaila ke jln2 carik makan..sesampai je kt Bukit Mertajam, berdesupp kami cari nasi beriani dl kt Kapitan's Perda. Walawehh dia pny roti nan mmg sedap bangett..selembut roti canai..diorg bakar kt dlm tanah bukan kt dlm tempayan mcm selalu kita tgk tuh..disebabkan lapar yg amat, xsempat nak snap piccas ye!!Korang shud try..mmg tak menyesal lah...

Lepas je check in kat Summit Hotel BM, relax2 sekejap sementara tunggu hubby's fren sampai then terus kami pergi carik Mee Udang kt area Sg Dua. Disebabkan ensuami dh lama tak pergi (since 2004) so pencarian tuh agak jauh juge. Nasibla ade GPS bergerak..hehehe...dia call kwn dia tny. Tp sangatla berbaloi even jauh berpusing. So enjoy the piccas ok. Mee Udang Sri Penambang ni sangatla sedap. Walaupun I ni penggemar tegar laksa, tp mkn mee udang nih leh bg 5star lah. 

Ketam n Udang galah sebelum direbus bersama kuah.

Ta daa inilah hasilnya..

Ini jugee..

Mee udang bersama ketam..yummehh!!

Slurppp...

Masa balik tuh ramai lagi yang berpusu2 masuk!!

Inilah kedai itu!
For those yang nak try,ni details kedai tuh. Kedai nya betul2 lps jambatan sebelah kiri.

Selera Sri Tambang
No1 Pengkalan Tambang
13500 Permatang Pasir
Bukit Mertajam
Tel: 04 3971918, 012 5759662 &  017 4633944

Business Hour : 12pm till 12am

Closed on Hari Raya Puasa & Hari Raya Haji

Halal

GPS Coordinates : E100.431363 N5.430582

puanS.

May 26, 2012

The Summit BM beyond my expectation!!

5:11 PM 0 Comments
At the 1st place konon nk stay kt pulau..lupa plak cuti skolah dh start n most of hotel kt bt feringgi fully booked.

So hubby decided utk stay kt Bukit Mertajam je sbb esok kenduri pn dkt BM.Me ok je mn2 pn asalkn tak mengerikan..hehe

Mak terkojut den masuk hotel..lets picture do the talking..worth staying la at the reasonable yet affordable price!!

Happy weekend everybody!


Main entrance and 2nd toilet

Bathroom and 2nd toilet (oppsss ade kaki sape tuh!)

Elman yang tak sabar nk berendam!

King size bed for 4 of us!

Spacious living hall.

Kitchen area.
For those who are looking hotel area Bukit Mertajam, highly recommended this hotel. Service mmg tiptop.

puanS.


May 25, 2012

Erkk hutang hadiah!

11:30 AM 1 Comments
A small do among hubby's family!
From momMY with love!

From dadDy with XOXO!

Sorry sayang, walaupun dah lewat 2bln  we keep our promise.
Happy 2nd Birthday Aakif Elman.
One day if u find this blog, My n Dy really luv u more than ours.
You both (Elman n Emran) is our EVERYTHING.
Be a cool abang for Emran and a good anak for Us.

momMY.

May 24, 2012

Paris n London I will come to you!

4:33 PM 0 Comments

Tipulah cakap tak teruja as for me lah. Last two month my fren baru balik dr holiday ke Europe, syoknye dengar dia bercerita itu ini..bla bla bla...hmmm dalam hati asyik bercakap, bilalah aku boleh sampai ke sana? Tak pernah terlintas dlm otak pn myself untuk sampai ke sana. Lahir dalam keluarga sederhana, tak pernah pn didedahkn dengan percutian ke mana2. Masa kecik2, nak pergi ke Teluk Intan (itulah bandar plg dekat dgn kg) pn susah, inikan pulak pergi ke luar negara. Tapi masih tetap berbangga walaupun hidup serba sederhana, abang berjaya menjejakkan kaki ke United Kingdom untuk sambung belajar..proud of you Abang!

Sejak dapatnya bag bwh ni yg my fren give as a souvenir (on my 31th birthday!), am so excited. Siap usung hari2 pergi office isi my breast pump accessories.And not to forget, my Gucci..hehe..yelah mana tahukan one day I akan sampai sana.


Rupanya cerita Paris and London tak habis di situ saja. When I decided to start doing biz as a Premium Beautiful agent, ta daaaaa diorg announce pakej baru ke Paris n London for FREE next year. Never imagine i still have a chance even its only 1%. Masa mula join tak terfikir pn nak melancong jauh2 ke, dpt tambah side income pn dh kira bagus. Tapi bila dh ada peluang depan mata, takkan nak biarkan. Kenapa tak mencuba dan berusaha, mana tahu itu rezeki kita. Bukankah lebih baik mencuba dan gagal daripada tak buat apa2.

Bila fikir Paris, mesti terbayang Eiffel Tower. Selalu tgk dlm tv je. Alangkah indahnya kalau dapat sampai dan lihat negara orang.




Kalau nk tulis excitement tuh takde perkataan yang dpt menggambarkannya. 
How I wish to be there!!

So everybody out there, LETS DREAM BIG!!
Join our Beautiful team to experience the new YOU!

puanS.
0163223094
smi3780@gmail.com

May 22, 2012

Ingat 5 perkara sebelum datangnya 5 perkara

1:26 PM 0 Comments
Tiba-tiba terngiang2 nasyid Raihan demi masa..

Demi masa..
Sesungguhnya manusia kerugian
Melainkan…
Yang beriman dan beramal saleh
Demi masa…
Sesungguhnya manusia kerugian
Melainkan..
Nasihat kepada kebenaran dan kesabaran
Gunakan kesempatan yang masih diberi
Moga kita takkan menyesal
Masa usia kita jangan disiakan
Kerna ia takkan kembali

Ingat lima perkara sebelum lima perkara
Sihat sebelum sakit,
Muda sebelum tua,
Kaya sebelum miskin,
Lapang sebelum sempit,
Hidup sebelum mati.

Demi masa..
Sesungguhnya manusia kerugian
Melainkan..
Yang beriman dan beramal saleh

Bila datangnya perkara terakhir, hanya 3 perkara yang kita bawa bersama:
1. Doa anak yang soleh
2. Ilmu yang bermanfaat
3. Sedekah dan amal jariah

HablumminAllah habluminannas..
Taatlah kpd Allah dan berbuatlah baik sesama manusia.

Nilai diri kita di mana kita, siapa kita dan kemana arah tuju kita??Kerana yang baik itu semuanya datang dr Allah dan yg lemah itu adalah kita sendiri.

puanS.

May 21, 2012

Masalah keputihan dan wanita.

12:00 PM 3 Comments

Apa itu keputihan?

Masalah keputihan adalah sinonim pada wanita. Keputihan adalah lelehan lendir berwarna jernih atau kelabu keputihan yang keluar dari faraj wanita dan mempunyai pelbagai sifat dan berbeza pada setiap wanita yang lain.

Lazimnya, keputihan yang tidak berubah warna kepada kekuningan dan kehijauan bererti tiada jangkitan. Jika keputihan berlendir dan tidak membeku seperti susu basi atau berbau hanyir atau terdapat radang dan kegatalan pada faraj menandakan jangkitan.


Bagaimana masalah keputihan terjadi?

Keputihan berubah mengikut perubahan hormon, perubahan mental, jangkitan, ubat-ubatan dan juga penyakit dalaman.

Keputihan akan bertambah cair ketika ovulasi dan bertambah likat ketika hampir haid.

Keadaan stress juga boleh mengakibatkan perubahan hormon dan mengakibatkan ketidakseimbangan hormon dan cenderung kepada penyakit.

Penyakit yang paling biasa menyebabkan perubahan lendiran faraj adalah jangkitan seksual seperti Bacterial Vaginosis, Candida Vaginitis, Trichomonas Vaginitis, Gonorea, Chlamydia atau herpes.

Setiap satu jangkitan mempunyai sifat yang berbeza dan bauan tertentu.

Dapatkan nasihat doktor untuk memastikan bahawa keputihan itu adalah lendiran biasa dan bukan disebabkan jangkitan.


Simptom-simptom anda mengalami masalah keputihan.
  1. Mengalami masalah kegatalan pada faraj.
  2. Kerap mengalami 'white discharge' berwarna putih dan kekuningan serta berbau.
  3. Tidak selesa apabila 'bersama' suami.
  4. Perlu memakai panty liner setiap hari.

Bagaimana mengatasi masalah keputihan?

Antara amalan-amalan tradisional yang boleh diamalkan adalah seperti dibawah. Dan setiap kesulitan/penyakit itu ada ubatnya cuma kita kena berusaha untuk mencari penawarnya.

Yang penting dapatkan nasihat doktor!!

Cara Pertama
1. Ambil secekak pucuk pegaga dengan akarnya sekali dan bersihkan.
2. Kemudian anda rebuslah pucuk pegaga tadi bersama 2 gelas air bersih.
3. Masukkan sedikit garam kedalam air rebusan itu.
4. Setelah mendidih ,biarkan ia sehingga sejuk.
5. Apabila air rebusan telahpun sejuk,anda tapislah air rebusan itu.
6. Minum air tersebut 2 kali sehari.
7. Amalkan sehingga masalah keputihan dan rasa gatal itu sembuh.

Cara Kedua
1. Ambil 12 helai daun sireh dan bersihkanya.
2. Kemudian anda sediakan 1 liter air suam.
3. Ramas kesemua daun sireh tadi bersama-sama air suam tadi.
4. Tapislah air tersebut.
5. Gunakan air tapisan untuk mencuci bahagian alat sulit anda.
6. Selain dapat menghilangkan rasa gatal dan bau, petua ini juga dapat merapatkan kembali bahagian alat sulit wanita.
7. Lakukan sehingga anda dapat mengatasi masalah keputihan yang dialami.


Cara alternatif bagi mengawal masalah keputihan.

Kepada semua yang sedia maklum korset Premium Beautiful direka khas 70%kesihatan dan 30%kecantikan. Namun rata-rata berpendapat korset digunakan hanya untuk kecantikan semata-mata.

Apa kaitan masalah keputihan dan PB??
PB bukanlah ubat ataupun boleh menggantikan tugas seorang doktor. Namun daripada testimoni-testimoni yang diterima serta pengalaman sendiri, PS suka untuk berkongsi dengan orang lain apa yang kita rasa elok untuk dicuba. Kebanyakkan wanita amnya tidak menyedari mereka mengalami masalah ini sebenarnya. Dan ramai di antara pengguna PB hanya menyedari mereka mengalami masalah keputihan selepas memakainya. Alhamdulillah dengan pemakaian yang konsisten rata-rata memberi feedback yang baik dan memberi kesan pemulihan kpd masalah keputihan yang mereka alami.

Bagaimana PB membantu mengawal masalah keputihan?
Long girdle PB direka khas bagi mengawal kebanyakan masalah wanita termasuklah masalah keputihan. Di bawah ini dinyatakan ciri-ciri pada setiap rekaan pada long girdle dan setiap satu memberi kesan yang berbeza.


Bahagian A:
  • Bahagian berbentuk rahim ini adalah fabrik yang paling tebal pada long girdle.
  • Keseluruhan bahagian ini dijahit daripada fabrik lace yang mengandungi FIR (far infra red rays) yang memberi kesan optimum terhadap pembakaran lemak yang terkumpul pada bahagian perut.
  • Memberi kesan mampatan serta mengemaskan lemak-lemak yang menggeleber.
Bahagian B:
  • Bahagian bawah long girdle ini dipanggil lubang angin kerana ianya direka khas menggunakan dua lapisan kain kapas yang berongga membolehkan peredaran udara yang baik dan selesa dipakai. Ia direka khas untuk bahagian sulit kaum wanita.
  • Selain itu ia berfungsi seperti 'bertangas' yang akan mengawal masalah keputihan, fungus dan bau yang tidak menyenangkan.
  • Ia juga memberi kesan hygenic sepanjang pemakaian PB.
Bahagian C:
  • Penggunaan renda (lace) yang fleksibel dapat mengelakkan pakaian dalam daripada tergulung akan menghasilkan garisan-garisan di bahagian paha.
Bahagian D:
  • Rekaan mampatan dwi lapisan berfungsi menyelaras lemak pada sekitar peha dan membentuk kontur peha yang menarik.
Bahagian E:
  • Berbentuk hati di bahagian pinggul yang unik dapat memperbetulkan punggung yang kendur dan membentuk kontur pinggul yang lebih menarik.
  • Membahagikan garisan di bahagian paha dan pinggul, menumpukan lemak yang berlebihan di paha ke dalam cawan pinggul dan seterusnya menghasilkan kontur pinggul yang menarik.
Bahagian F:
  • Antara 32 keping jahitan stereoskopik yang menggunakan teori tekanan untuk menumpu kembali lemak yang tersebar ke tempat asal.
 
 
Untuk maklumat lanjut dan free fitting boleh hubungi PS seperti dibawah:
 
puanseri
0163223094

SAHABAT

9:00 AM 0 Comments
Sahabat,
Jika ianya adalah satu anugerah,
Jangan biarkan hati berubah.

Sahabat,
Perjalanan hidup kita mungkin berbeza,
Tapi yg pasti destinasi kita tetap sama.

Sahabat,
Andainya liku terpaksa ku pilih,
Ku harap engkau adalah insan terpilih,
Sentiasa memapah diriku apabila lemah,
Memberi aku semangat supaya terus tabah.

Sahabat,
Perjalanan ini masih jauh,
Onak dan duri pasti ditempuh,
Bukan sanjungan aku perlukan untuk teguh,
Cukuplah sekadar sokongan yang sentiasa utuh.

Sahabat,
Bukan masa pengukur setia,
Juga harta sebagai cagarannya,
Sahabat bukan sahaja pada ketawa,
Juga pada air mata dan kecewa.

Sahabat,
Andai esok aku masih lagi sahabatmu,
Jagalah ia seperti hatimu,
Andai esok engkau memanggil namaku,
Izinkan ia sentiasa disitu...

puanS.


May 18, 2012

Love being ME!

12:04 PM 0 Comments
I am a FULLTIME engineer at the Oil n Gas private company.
Also PART TIME bussiness woman by choice.

I am a mother for two luvly heroes.
Also FULLY breastfeed mommy to my 3 months old son.

I dont have a maid also daily cleaner to help me.
 So sad that I also dont have a mother and mother in law to rely on.

I ONLY have ONE cool husband who always being by my side!!

I love challenges, only by then I can improve and upgrade myself to be a better person.


Utilised 24hours daily doing the same routine makes me feel boring.
I always feel like being left farrrr away behind others especially my closest fren.

So I decided to step out from my 'COMFORT' zone to experience new challenges.
Nothing cant be different if am not trying.

So here I am..doing Premium Beautiful business only through internet (online) via facebook n blog..
Its not that hard as I think. Am just follow the leader. She guide me from A-Z.
So I am not alone along the way with more friends around.

The BEST part is, I can enjoy my quality time with my family while my biz still ON for 24/7.
By fully utilized my 24/7, I managed to get  4 figure income within two weeks time..and am looking forward to get more and more.  
Paris n London is the best gift that I looking for.

So EVERYBODY out there, lets experience a new challenges..

"It is better to try and fail rather than failing without even trying."


Drop a message or inbox if you're DARE to be DIFFERENT!!

puanS.
0163223094
smi3780@gmail.com


May 16, 2012

I am a TAILOR!

1:41 PM 1 Comments
Saya bersedia menerima tempahan.
Cepat order cepat dapat!!
Tiada limit masa..tempahan dibuka 24jam sehari..tanpa cuti!!
Saya jamin baju raya anda pasti kelihatan cantik..
bukan sahaja baju raya, baju tidur pn akan kelihatan cantek di badan..ahaks!

Sebagai seorang tailor, mereka sentiasa bersama menemani saya..





Jadi apa tunggu lagi, sila hubungi nombor di bawah.
0163223094

Saya juga menerima tempahan secara elektronik..moden seiring zaman teknologi!!
puanS.

May 14, 2012

AhhA..

1:38 PM 0 Comments
Never imagine I can get this for only TWO weeks time..

Thanks to the Facebook n Blog that makes my job MOREEEEE easier..there is nothing impossible when you believe!!

A BIG thanks to cikcida. May Allah pay your kindess in helping me.


I love to share this opportunity with others. Just drop a message or email to know how!

Thank Allah for open my heart,
puanS.
0163223094

May 11, 2012

Senggugut..menstrual pains...PMS...erkkkk!

5:06 PM 1 Comments
What are menstrual pains?

For some women their monthly period is painful, problematic and in some cases disabling. They also experience discomfort feeling during their periods. For most, this does not interfere with their daily lives or requires any special attention. In some cases, the pain may be a symptom of endometriosis, which if untreated may impact on their fertility in later life.

"If period pains are more than an inconvenience, it's wise to consult your doctor or gynaecologist."

What causes menstrual pains?

The natural pains are caused by contractions in the musculature of the uterus. The contractions are caused by the release of the body's prostaglandins, which are hormones produced by the lining of the womb.
This produces an interrelated cycle of cramp like pain, bleeding and uterine contractions.

How to relieve menstrual pain in natural ways?

PB is the one of solution to relief menstrual pain in natural ways. Premium Beautiful help ease period pain, stabilizes menstrual cycle, irregular period flow, menstrual cramps and back pain. Same goes when you're in confinement and suffer with "rengat". Only by wearing Premium Beautiful then you can say goodbye to them!

Supplements such as vitamin B, calcium, and evening primrose oil are great to relief menstrual pain. Vitamin B is known for its mood-balancing properties, and taking it daily will prevent and control our moods. Calcium is also great at reducing bloating, depression, and food cravings, while evening primrose oil dramatically reduces breast tenderness, bloating, and hormonal breakouts!

Healthy diet is always important in our daily routine. You're what you eat right?? But during this RED flag, you need to be extra aware of what you eat. "Stay away from foods such as potato chips, sugar, and carbohydrates,"."Instead, include foods that are rich in magnesium, such as pineapple, beans, and tofu." Magnesium helps to reduce bloating, tender breasts, and weight gain. If you're still craving sweets, go for foods with natural sugar and salt. Try eating fresh berries with a little dark chocolate for a sugar fix. And chew on naturally sodium-rich vegetables such as roasted brussel sprouts, cabbage, or broccoli—the salt is released when they're baked!

Although exercise is the last choice you have to do (for me lah!!), but exercise can also relief body aches and pains. "Focus on stretching your abdominal muscles as it will reduce cramping". If you really motivate yourself to fit in a workout, walk every day for at least 30 minutes. The adrenaline you get from exercising will also help to improve your mood!

Having a good rest and sleep tight will also help you to control your mood. Dont mess your mood during your RED day, make yourself happy during the REST time of women! 


puanS.
0163223094

May 10, 2012

No Short Cut Please!!

2:03 PM 0 Comments
Tiada jalan mudah untuk berjaya. Setiap kejayaan itu pasti diiringi rintangan, cabaran dan pengorbanan. Bersabarlah kerana janji Allah itu benar pada setiap orang yang sentiasa berusaha dan memohon padaNya. Percayalah rezeki hanya dariNya!!


Di sebalik kejayaan seseorang, pasti ade kisah di sebaliknya. Sama-sama kita ambil iktibar, perbaiki kelemahan diri dan sentiasa majukan diri demi keluarga, bangsa dan agama!

Sentiasa berfikiran positif dan bersangka baik adalah sangat dituntut. Selalu memaafkan kesalahan orang lain akan membuatkan hidup kita lebih tenang. Sesungguhnya hidup ini terlalu singkat untuk terlalu mementingkan diri sendiri. 

Jadilah diri sendiri. Berbuatlah baik sesama manusia dan makhluk Allah yang lain. Sematkan dalam diri untuk tidak mengharapkan balasan apabila melakukan kebaikan. Kerana semua ketentuan itu hanya dariNya, baik dan buruk kita harus redha. Sesungguhnya ada hikmah di sebaliknya.

"Mulakan hati dengan bersyukur dan niat utk taat kpd Allah dan berkasih sayanglah sesama manusia"- Prof Dr Muhaya

InsyAllah semoga hari-hari yang kita lalui diberkati dan dirahmati olehNya.

puanS.

May 9, 2012

Mother's Day Special

11:19 AM 0 Comments
Happy Mother's Day to all MOMs in the world!!
  
Are you looking for a special gift, but don't have a good idea?

Why dont u just give a VERY SPECIAL gift that can lasting forever like ur LOVE..


Gift ur loved ones with ONE SETs of Premium Beautiful to show how much u care about her!

Get this set with special price from me during this Mother's Day Special. 
With every purchase of Premium Beautiful sets during this promo, u can get this Essential set from Crabtree & Evelyn for FREE (with terms n condition applied)!!

HURRY while stock last!!
This promo only valid until 13th May 12..

CALL me now to get yours n your loved ones!
0163223094

puanS.