Apr 18, 2012

I'm back!!

Assalam..

Lama betul menyepikan diri dlm arena ber'blog'ing ni. Last entry was last year!! Sgtla cpt masa kan?? Sampai dah naik bersawang blog nih ha. Actually byk je yg nk di kongsikan drla sekecik2 perkara sampaila ke besar2 badan n at last satu pn tak buat.

So kita wrap up je lah ye yg mana2 tertinggal tuh. Make it short n precise sbb zaman skrg kn zaman yg pantas. Semuanya nk short form. Sampaikn baca pn dh tak paham dgn bahasa sanskrit rekaan muda mudi zaman skrg,btol tak??

Masa awal thn hrtu mmg dh sarat sgt. I ni kalau preggy perut mengalahkn mengandung kembar. Punyala besar. Rupanya mmg i mengandung kembar pn tapi kembar dgn air. Tu sbb perut mmg super duper besau tak hengat!!

Penang 15 Jan 12 @Toys Museum

Amacam besau tak??Ni sebulan sblm bersalin tau. Masa dh cukup bln tu lg ngeri kalau tgk kt cermin, mcm nk meletup. Lps balik dr penang ni g cek up then gynae sahkn i ade polyhydramnios  aka air ketuban byk. Then next check up gynae schedule kn utk buat MGTT (utk tgk level gula) n scan details (3D). Dr Ju (my gynae) said, poly can happen with 3 causes. One if I ade diabetes, 2nd if baby ade problem to swallow and 3rd is kuasa tuhan (no reason). Tp Alhamdulillah I takde kencing manis n baby condition pn ok.

So nk dipendekkn cerita, masa last check up tu Dr Ju advise utk bersalin awal which means kena induce utk elakkan waterbag pecah tiba2 n boleh membahayakan baby n me. Alhamdulillah pada 14 Feb 12 tepat jam 3ptg lahirlah heroku yg kedua.


Now I'm officially mother of two CUTE heroes Elman dan Emran!!Syukur sgt kt Tuhan sebab diberi peluang jadi ibu lagi.

To both of u, mommy promise that i will give u the best as i can..will make sure the smile on your face will never fade away..doa yg takkan putus sehingga putusnya nyawaku..sbb kamulah perkara paling indah dlm hidup mommy!!

puanS.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...