Apr 18, 2012

Hoyei!!!I LOST 13kgs..

Hoyeiii!!hoyei!!!I managed to lose 13kgs during my confinement..thanks a lot Premium Beautiful!!u help me a lot during my hectic confinement..
Taman Rama-Rama Penang 15 Jan 12 @34weeks pregnancy
 
Last entry pny gambar close up sket perut!!
Dua gambar kat atas ni diambil masa kitorg pergi bercuti kt Penang. Pada masa tu dh 8 bln lebih peknen. Besar2 perut pn gagah jugak pergi berjalan merata tuh. This time berat dh lebih 85kgs ok!!Nak dkt bersalin berat i mencecah 90kgs..isk isk isk..bayangkanlah byk mn nak hilangkan menjadi 65kgs..

After a week deliver, I baru start pakai balik PB. Tak sanggup tengok perut wehh. Nasiblah muat lagik size lama,kalau tak muat mesti stress tak hengat (yg membawa maksud berat berganda2!). Masa pakai PB tuh i br je urut sekali (day 1). Bidan ckp badan dh masuk angin sbb lambat urut. Tp esoknye (day 2), bidan tuh ckp perut dah kempis tak mcm semalam. N the secret is am wearing PB for only 8 hours. Hoyeii hoyeii berjaya.Tak tahula nk ckp mcmana tp sgtlah membantu sgt pakai PB ni. Dahla pantang sdn bhd kan, so mmg takleh duk diam ade saje benda nak dibuat. Ditambah pulak ada anak kecil lagi sorang, takkan nak biarkan je dia kan??

Bila sarung je PB, bhgn yg sakit/nyilu2 kt stiching tuh tak terasa lgsg. Terasa spt dilindungi dan dijaga rapi. Batuk ke hape ke takde effect lgsg. Yelah bayangkanlah kt bhgn bwh tu dh dijaga kemas dan kejap dgn girdle, mmg rasa sgt selesa. So bila tido nk turun katil ke nak gerak ke sana ke mari pn tak jadi hal lah.
 
25th March 2012 @40days confinement
Gambar ni masa birthday yg ke tutttt..ahahha..ngam2 40hr berpantang. Masa ni berat dh turun 77kgs (which means i dah lose 13kgs within 33days!!)..suke sgt2..PB really works for me..so gambar2 kt bwh ni menunjukkan i boleh muat lg jeans n baju before pregnant dl (alamak pakai baju n tudung yg sama tp di hari yg lain..abaikanlah ye!!)

Oh ye jeans n baju ni dipakai tanpa PB ok..

29th March 2012 @45days after deliver

Big Red Strawberry Farm @Cameron Highlands
Within a month lose 13kgs oklah kan!!takkn nak turunkn terus 20kgs, takutlah pulak penurunan yg mendadak gitu. Biarlah sedikit demi sedikit tp berterusan dan berkekalan,tak gitu? 

Actually my target is 65kgs ye macam gambar kt bawah ni, selim gitu! tak sanggup rasanya tgk gambar2 lama ni..rasa tercabar btol!!Tapi akan kupastikan ianya terjadi..semuanya tak mustahil kan PB kan??
2007 Kuala Besut, Terengganu

For those yang nak tahu details, nak try ke atau apa2 saja berkaitan Premium Beautiful bolehlah ye menghubungi I dgn pelbagai cara spt dibawah ni!!

Message/whatsapp/viber : 0163223094
Email : smi3780@gmail.com
Facebook : Seri Mahani
Twitter : @seriAEF

p/s: rebates up to RM500 will end this month.get your set now with lower price ever!!

puanS.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...