Follow Us @seri.mahani

May 5, 2011

Gripe water!!

Last week almost a week cuti sbb my son demam panas nak tumbuh gigi. Sekali 8 batang la pulak tu. Gigi geraham. High fever sampai 40degC. So worried!! Tiap2 hari pukul 4-5 pg dia bgn merengek2. Badan pn panas je. Nasib dh standby ubat bontot. Tp yg peliknya, after 8-10 hours panas balik. So kire bertahan dgn ubat bontot je la.


Ni la gambar dia lps masuk bilik treatment kt Klinik Menara Bukit Jelutong. Meleleh je air mata. Dr ckp bg something yg sejuk yg boleh bg soothing time teething nih mcm yogurt, jeli atau ais krim. After few days still tak ok lagi. Then my sis pny MIL ckp, bg gripe water to relief dia pny pain. So sedaya upaya kami mencari gripe water mcm kt bwh ni. RM10.00 je beli kt pharmacy MyLife Bukit Jelutong. So far mcm ok jer cume dia byk kentut n kuat nenen.hrp2 dh ok le tuh. Selain utk sakit gigi, gripe water ni sesuai utk colic. Kt bwh ni I bg brief description psl gripe water for our reference.



  Woodward's™ Gripe Water’s contains:
  - Dill herb and Sodium Bicarbonate and brings rapid relief of wind and gripe.
  - Dill Seed Oil warms and relaxes the tummy, breaking down trapped air bubbles.
  - Sodium Bicarbonate neutralises acid in the baby's tummy.
 
The results are usually a resounding and satisfying burp!
Woodward’s™ Gripe Waterdoes not contain alcohol or colouring and is certified halal.