Follow Us @seri.mahani

Sep 3, 2012

Budget Burst!!


PS just buat rough estimation pendapatan isi rumah for those yg combine income >RM8K (salah kira lak kat atas tu.hehe suppose lg sket RM8,000 - RM6,900 = RM1,100)...

org ckp besar periuk besarla keraknye..mmg besarpn kira2nya tu yg tinggal seciput je tinggal utk hidup sebln..dgn duit tu la nk shopping2 sket2, nk g jenjln dkt2.

hmm tp still terkira2 kot2 terBURST duit yg ade kt tangan kan..so SAVING mmg takde harapan la nampaknye..apatah lg nak betulkan rumah parents kt kg or nak hantar pergi haji ataupn nak bwk diorg bercuti..

bknnya nk kufur nikmat jauh sekali mengeluh..tp apa guna usia muda kalau kite sia2kn..apa guna masa sihat kalau kita terus bazirkan....

So EVERYBODY , LESSON #1 today!!
TAKE 100% RESPONSIBILTY FOR YOUR LIFE!!!

puanseri
0163223094