Follow Us @seri.mahani

Jun 14, 2019

Readers Digest Trusted Brand 2019

7:55 AM 0 Comments

Thank you for choosing us!

CUCKOO has been voted as Reader’s Digest Trusted Brand once again, marking our 3rd year as the Gold prize winner in the water purifier category after being established in less than 5 years ago.

This prestigious title reflects our Beyond Standards mission to always be a brand that is conscious about needs and wants of our consumers.

Here's to many more triumphs as a healthy home provider with #CUCKOO.

#ReadersDigestTrustedBrand2019

#CUCKOOMilestone

post signature

May 23, 2019

Apa DIRECTION yang dicari?

10:05 AM 0 Comments
KENAPA #PINEmpire gila2 NAK KE MANAGER POSITION WALAUPUN BERMULA PERCUMA SEBAGAI AGENT DI CUCKOO?

...Jom Kami Kongsi Pendapat....

1. Sebagai Manager, Anda akan layak untuk menikmati Profit Sharing dari Company sebanyak 4% - 8% dari Pembelian Customer sehingga 5 Tahun!! 

2. Sebagai Manager, Tiada Apa Apa Syarat untuk anda Menikmati Pasif Income. Once dh jd Manager, kaut lah semua pasif!!

3. Sebagai Manager, Anda tidak perlu buat Jualan Peribadi dan Tugas Anda Hanya Manage, Coaching, Monitor Team Sahaja....** Kalau buat, kena marah🤪

Satu Scenario:
==============
Customer anda buat Pembayaran Sewa Beli Setiap Bulan Satu Produk dari Agent di Rangkaian anda bernilai RM100 sehingga 5 tahun.

Sebagai Manager, anda layak untuk menikmati 8% dari harga Sewa Beli tersebut sehingga 5 tahun utk setiap bulan.

Andaikata, pada bulan tersebut Team anda buat Jualan Sewa Beli 200 unit...anda layak dapat 8% iaitu 200 unit x RM100 x 8% iaitu RM1,600 dibayar kepada anda setiap bulan sehingga 60 bulan iaitu RM96,000.

Pada Bulan Berikutnya, anda akan dapat lagi utk sales sales baru dari jualan agent agent dibawah rangkaian anda....

Katakan Team anda konsistent buat Jualan 200 unit setiap bulan, anda akan konsistent dapat kenaikkan pasif income RM1,600 setiap bulan...

Andai anda jalan sebagai NATURAL MANAGER selama setahun, tahun depan pasif income anda akan ada RM1,600 x 12 bulan = RM19,200...

Tahun Hadapan, andai tiada sales baru sekalipun, RM19,200 masih dibayar pada anda setiap bulan sehingga 60 bulan.....

Cuba Kira:
=========
RM19,200 x 60 =  Menanti utk masuk ke acc anda setiap bulan berjumlah RM1,152,000 Juta

Ini yg dipanggil COMPOUNDING EFFECT dalam Istilah Bahasa Investment

Dan Income Pasif HANYA Income ke 3 Seorang Manager di Cuckoo.....

Ada 2 lagi Income Aktif Untuk Manager.......

Nak Tahu?.......

Income Aktif:
===========
1. Commision - Infiniti/ Unlimited Income ( Income Sampai Lantai)

2. Group Sales Incentives ( GSI)

Income Pasif:
=============
1. Pasif Income ( Profit Sharing 4% - 8%)

2. Alliance Income ( Profit Sharing 2% - 1%)

Nak Saya Terangkan Lebih Details?......

Pm Saya di Whatssap:
====================

http://cuckoosini.wasap.my

#UsahawanCuckoo
#TheGenuinePasifIncome
#PINEmpire


May 18, 2019

Hanya jadi dropship berpeluang dapat income lebih dari RM4,000

12:09 PM 0 Comments


Jom Jana Pendapatan RM 1,000-RM10,000 sebulan Bersama Keusahawan Agent Tanpa Modal Melalui Platform Usahawan CUCKOO

Daftarkan Nama Anda sebagai Agent Konsultansi secara PERCUMA!

Anda TIDAK PERLU keluarkan duit walaupun satu sen pun. 

Tidak perlu bayar untuk bermula,tidak perlu bayar apa-apa Yuran Pendaftaran.

Anda boleh terus menjual.

Ya, anda tak percaya?
Anda hanya perlu daftar nama anda harini secara PERCUMA sahaja

Agent dibenarkan memilih mana-mana produk yang dikeluarkan oleh Syarikat untuk dipasarkan mengikut keselesaan anda. 

Anda nak jual semua pun boleh. Nanti kami akan berikan anda tunjuk ajar.

Modul asas dan teknik untuk menjual secara Online dan Offline disediakan secara ebook dan latihan teori dan praktikal di Agensi jualan dan HQ Syarikat.

Cuckoo Kini Menyediakan Peluang Berniaga Berisiko yang Sangat Rendah untuk Sesiapa Sahaja Yang Ingin Memulakan Perniagaan Sendiri.

Kami serius mencari 50 Orang CALON PENGURUS JUALAN yang berminat untuk menyertai Pasukan Jualan kami dan menjawat Posisi Pengurus Jualan pada Tahun 2019 ini.

Terkini, Untuk Mei 2019 pada setiap bulan CUCKOO berjaya menjual lebih dari 30,000 unit Produk Kelengkapan Keperluan Rumah di Seluruh MALAYSIA.

Lebih dari 87,000 Orang Ejen yang berdaftar di seluruh Malaysia dibawah hampir 500 orang Pengurus Jualan.

Anda akan diberikan Latihan Intensif mengenai ilmu pemasaran agent tanpa modal dan keusahawan melalui Media Sosial dan Internet oleh LEADER di dalam pasukan jualan. 24/7 support group!! Well trained.

Dengan Support Sistem yang Lengkap dan Bukti Kejayaan yang NYATA, kami menjemput Anda untuk Menyertai Kami di dalam lapangan Penjurujualan dan Pemasaran Produk berasaskan ‘RENTAL BUSINESS MODEL’ di MALAYSIA ini.

Sekiranya Anda Sanggup Meluangkan Masa, Usaha Dan Kerja Keras, Cuckoo Boleh Membawa Anda Kepada Peluang Kebebasan Kewangan, Fleksibiliti Untuk Menentukan Haluan Anda Sendiri.

Anda Tentukan!

May 15, 2019

Nu Rung Ji

4:32 PM 1 Comments
Terima kasih pada Pieja yang berkongsi kesah Nu Rung Ji nih. Almaklumlah kaka baru jek berjinak2 nak jadi k-popers nih. Haha

Ok harini nak cerita pasang periuk no.1 pilihan rakyat korea. Tak lain tak bukan Multicooker Red M10. Bayangkan periuk nih terjual setiap min okay. Memang laku betul tengok je gambar bawah ni, tuh dalam cerita HEALER tetiba dia interframe.



Sekarang kaka nak cerita salah satu cooking mode pada periuk tuh. Namanya Nu Rung Ji.
Korang tau Nu Rung Ji tu apa? Bahasa Melayu "Kerak Nasi", Nu Rung Ji tu Bahasa Korea.

Kalau korang selalu tengok drama dan program Korea, tau la Kerak Nasi ni memang  makanan favourite diorang. Satu perangai orang Korea ni yang kita kena salute habis semua benda diaorang makan. Kalau sayur dari akar sampai ker pucuk diorang sebat.

Sama la macam keraj nasi ni, kita kalu kerak ni selalu kasi burung or ayam makan. Diorang idak buang, siap buat bubur lagi pehtu makan macam lazat sangat 😑. Kalu kita mandang pun idak yer.

So sebab kerak nasi ni amat popular kat Korea, maka wujud lah periuk untuk buat Kerak nasi. Periuk Cuckoo salah satunya tuh sebab dia adalah paling pofular di Korea, tak tau la kalu brand lain ado.

So korang yang tak nak guna left over nasi untuk jadikan Kerak, bleh jer buat kerak nasi immediately. Sebab multi cooker M10 nih memang ade sesiap setting untuk buat Kerak Nasi/Nu Rung Ji.

Bolehla korang fefeeling ala ala black pink gituhhhh!!

Haaa apa tunggu lagi RM70 je sebulan tau. Stok pun makin menipis. Jangan tunggu sama macam RC1010 sudah nanti melepas dah takleh dikenang lagi.

Apa2 pertanyaan boleh tanya kaka ok click je link nih;
yhttp://cuckoosini.wasap.my/



Raya tahun ni nak yang macamana?

3:56 PM 0 Comments
Raya nih lah yang paling ditunggu2 sekali. Hari meraikan kemenangan. Tapi sejak takde mak bapak nih rasa nak beraya memang hilang, tak sama dah macam dulu dengan hiruk pikuknya. Allah rindunyaaa. Untungnya siapa yang ada, hargailah selagi mereka bernyawa.

Untuk surirumah yang takde kerjaya macam kaka ni takdelah apa sangat. Takde pun orang nak tanya kerja apa, kenai dak si polan bin si poilan pangkat beso. Kadang rasa terhina juga, orang meniaga cam kaka nih memang takde sape la peduli melainkan datang beraya pakai keta beso. Haaa kenalah sedor diri. Setakat keta biasa2 tuh takde sape pun endah balik ke tidok!

Jadinya kaka tetap terus berusaha bukan semata nak tunjuk satu hari nanti aku pun boleh pakai kereta besar nunnn gah dijalanraya. Tapi untuk merasa selesa dan membahagiakan orang lain.

Walaupun takde mak bapak, kami tetap berkumpul di kampung seperti biasa. Setiap kali raya begitulah kami. Takde sorg pun lokek sumbang tenaga dan juga duit. Kadang dapat duit raya jugak tau! Haha syiok. Dapat telekung, tudung, meriah je rasa. Jadi takkanlah asyik nak terima jek kan. Setiap kali raya mesti tekad nak bagi lebih kat semua family terutamanya. Ada yang yatim juga.

Jadi raya yang bagaimana tuh pilihan kita. Samada nak berkunjung saudara mara dengan biasa biasa atau memberi lebih dari biasa itu bezanya.

Korang doakan kaka dapat RM10,000 sehari sebelum raya nih ya. Dapatla kaka bagi kat anak sedara lebih dari biasa.. (sini gelap nak hujan, mana tahu ada doa antara korang Allah angkat dan makbulkan!)

Aamin.

p/s nih gambo raya tahun lepas!



May 14, 2019

How do i start?

10:01 AM 0 Comments

Macamana kaka bermula?

Kaka bermula sebagai customer dulu. Amik dua produk yang kaka memang aim lama dah tapi tak tergerak hati nak pakai lagi. Bila dengar peluang bisnes nih then just bayar rental rm223 saja tanpa hidden kos yang lain terus amik 2 barang ni. Untuk keperluan rumah dan of course nak kenal dengan produk sebelum menjual.


Alhamdulillah dengan asbab beli 2 barang untuk kegunaan anak2 dan family, dalam sebulan dapat siapkan bonus pertama RM4,000.

Siapa nak bagi kita RM4,000 camtuh jek kan?

Task di Cuckoo ni mudah sahaja;

Jual 1 combo dapat komisyen RM223
Jual 2 combo dapat komisyen RM446
Jual 3 combo dapat komisyen RM1,369
Kalau jual 5 combo terus dapat RM4,000!!

Banyak tuh komisyen RM4,000, cuma dapatkan 5 combo customers je!! 😱

Kerja betul2 seminggu je!! Pun boleh siap InsyaAllah. Kaka buat 2minggu untuk siapkan. Alhamdulillah dah dapat pun.

Buat sikit dapat sikit lah.. Buat extra dapat super duper extra. Bonus bergantung kepada kerajinan kita.

Mudah ke payah jual cuckoo ni?
Tak mudah tapi tak susah juga. Kalau produk ribu2 ni, tak semua org mampu beli cash. Tapi dengan sistem yang cuckoo perkenalankan Alhamdulillah jadi mudah.

Kita as agent cuma perlu close rental sahaja. Which costs antara RM75 hingga RM160 sebulan. Memang mampu milik! Customers boleh pilih produk apa dan berapa bayaran rental yang diorang mampu. 

Kita as agents tak perlu dahulukan modal untuk customers. Semuanya hq tanggung. Kita collect orders sahaja dan submit secara online saja dan cuckoo akan settlekan semuanya.

MUDAH BUKAN? 
Sambil golek golek pun boleh.

InsyaAllah bulan ni tengah usahakan untuk siap bonus RM9,000 pula. Doakan kaka ok. Siapa yang nak dapat bonus raya RM4,000 sehari sblm raya ni? Meh kaka cite. Simple biz jeee!! Tak sampai 10min pun korang leh teruja.

Tak mustahil dalam setahun kita boleh manage semula financial kita. Buat extra income dgn cuckoo untuk selesaikan hutang dan komitmen. Dan dapat konsisten 5 angka bonus dalam sebulan. Aktif dan pasif juga.

Pneumonia dan penapis udara, apa relevannya?

9:25 AM 0 Comments
Ingat lagi dulu masa Elman tak sampai setahun. Masa tu kaka masih bekerja, nak tak nak kena hantar Elman kat pusat asuhan kanak kanak. Tempat asuhan ni paham-paham la, budaknya ramai.



Bila dah ramai-ramai tu, akan ada yang tak sihat. Bila tak sihat, akan ada yang berjangkit. Kesannya, Elman memang kerap demam, batuk atau selsema. Selalunya, kalau Elman tak sihat, kaka akan mintak cuti supaya dapat beri perhatian penuh dan nak elakkan demam tu berjangkit ke budak lain. Ye lah sian nanti yang lain pulak kena.

Walaupun ada sikit rasa ralat sebab ada ibu bapa yang tak kesah hantar jugak anak walaupun tak sihat, tapi kaka faham dengan keadaan masa tu. Mungkin faktor tekanan dan keadaan tempat kerja, ada ibu bapa yang tak boleh nak tinggal kerja untuk cuti jaga anak yang tak sihat.

Tapi masalah ni memang tak selesai sebab kanak-kanak sangat mudah berjangkit. Tambah-tambah pulak sekarang ni, macam-macam penyakit baru dan bahaya yang muncul. Dengan golongan anti-vax lagi. Influenza H1N1 lah, Merscov lah, HFMD, rotavirus lah. Yang baru baru nih apa ntah nama lupa pulak. Pelik-pelik. Dan lebih menggerunkan, ada antara jangkitan ni boleh menyebabkan radang paru-paru atau pneumonia yang boleh membawa kepada kematian.

Yaaa selepas dua bulan duduk di pusat asuhan, Elman terkena radang paru paru (pneumonia). Masa tuh umur dia tak sampai setahun lagi. Memang ingat lagi detik tuh, tiba2 demam panas mendadak hampir 40deg. Kena tahan wad dan doktor sahkan ada radang di bahagian paru paru.

Boleh bayangkan tak kalau ada sorang kanak-kanak yang dijangkiti virus influenza ni, yang ibu bapanya pun tak sedar anaknya dijangkiti, pergi ke pusat asuhan dan duduk ramai-ramai. Virus dalam batuk dan bersin budak tu dengan mudah merebak kepada budak-budak lain. Nauzubillah mintak dijauhkan.

Lebih parah lagi, budak lain yang tak sedar dijangkiti, balik rumah, terus main-main, kiss-kiss dengan adiknya yang masih baby. Untuk makluman, baby di bawah 6 bulan sangat mudah dijangkiti sebab antibodi baby belum kuat. Dan lebih malang, baby bawah 6 bulan dilarang untuk dapatkan suntikan virus influenza.

Ini antara sebab kenapa baby yang masih kecil diserang radang paru-paru hingga menyebabkan kematian. Sebab virus influenza tu dah serang paru-paru baby dan paru-paru baby dah mula berair kesan daripada serangan virus tu.

Kaka tulis nih pun dari pengalaman kawan kawan dan ibu bapa kanak kanak yang menjadi mangsa.

Benar, untuk elakkan serangan virus ni kepada kanak-kanak kita boleh berikan vaksin. Setiap 6 bulan jangka tahan vaksin tu dalam badan. Tapi yang saya fokuskan kat sini ancaman virus ni terhadap baby di bawah 6 bulan yang belum kuat, mudah berjangkit dan tak dibenarkan pengambilan vaksin.

Untuk kawal ibu bapa lain supaya tak hantar anak ke pusat asuhan sekiranya anak tak sihat, bukan bawah kawalan kita. Nak pastikan semua kanak-kanak tu dapatkan vaksin anti influenza pun bukan bawah kawalan kita sebab vaksin tu mahal dan tiada dalam subsidi kerajaan.

Apa yang kita dapat kawal ialah kualiti udara dalam rumah kita dan dalam pusat asuhan. Sebab virus ni boleh merebak melalui udara bila kita batuk atau bersin.

Cadangan kaka, dapatkan penapis udara yang berkualiti, yang ada fungsi menapis virus dan bakteria yang cekap. Tak semua penapis udara mempunyai fungsi yang sama. Jadi pastikan memilih dengan betul dan diselenggara mengikut jadual yang ditetapkan.

Sekurang-kurangnya kita dapat mengurangkan risiko jangkitan tu bila kita mampu mengawal kualiti udara dalam rumah kita.

Jadi untuk sebarang pertanyaan dan rundingan bagi memilih penapis udara ada standard seperti CUCKOO boleh tekan link dibawah, insyAllah kaka sedia membantu.

Yang rajin menulis,
Kaka Cuckoo

http://cuckoosini.wasap.my

May 13, 2019

Komitmen; beban atau peluang?

8:13 PM 0 Comments

Dah berbuka ke tuh. Kaka elok je lepas berbuka terus dapat ilham nak kongsi dengan korang ni haaa. Yelah actually ramai je nak jadi agent cuckoo nih tau simce membership for life is FREE. Tapi bila disuruh menjadi pengguna dulu, ramai yang berkira untuk tidak terikat ataupun menambah komitmen. Kenalah jadi pengguna dulu kalau tak macamana kita nak berkongsi tentang produk yang kita nak promot betul tak?? Takkan main agak2 jek nanti apa yang kita buat tuh tak sepenuh hati.

KOMITMEN ATAU PELUANG?

Masing masing punya view. Ada yang nampak ianya satu komitmen yang membebankan. Ada juga nampak ianya satu peluang yang tak boleh dilepaskan.

Yelah dengan hanya bayar serendah RM150.94 sebulan kita berpeluang untuk generate income seberapa banyak pun kita nak. Itu jek modal yang kena keluar. Untuk kegunaan sendiri dan keluarga pulak tuh bukannya stok yang kena jual.

Mari kita buat perbandingan sket;
Kalau kita langgan Astro dah berpuluh tahun pun kan tp sampai sekarang tak dapat income. Dah tu banyak lak gangguan dan masalah teknikal yang kadang kadang kena solve sendiri.

Pastuh langgan postpaid/prepaid hp tak tahu dah berapa lama dah.. pun tak dapat komisyen pn. Kena bayar lebih adalah. Tapi sebab dah jadi keperluan, kita tak kesah pun nak bayar berapapun berapa lama pun takpe. 

YURAN KESETIAAN kekdahnya!! 🤪

Tapi bila bab nak buat extra infinity figure income dengan cuckoo terus berkira-kira. Kita fikir
Komitmen tuh sampai takut terima peluang terbuntang depan mata. It’s okay. Itu normal. Sebab kita tak faham lagi. 

Tahu tak.. Terikat 5 tahun dengan bayaran RM100 lebih untuk 2 produk kegunaan rumah sendiri tapi kita dibayar balik berganda-ganda dengan active & passive income selama 5 tahun!! 

YES INILAH PELUANG BUAT INCOME DARI KOMITMEN TADI! Jangan jadikan komitmen tuh beban tapi peluang.

Sebagai agent kita dibayar komisen 100% (active income) dari rental bulan pertama yang kita collect.
Jual 1 unit RM100
Jual 5 unit RM1200
Jual 10 unit RM4000
And lagi banyak terjual lagi besarlah komisen kan? 



Dan kita berpeluang dapat passive income sehingga 60 bulan juga!

Cuba kira.. 1 unit jualan boleh dapat pasif sehingga RM8 sebulan (sehingga 60 bulan) kalau 10 unit jualan kumpulan dapat RM80, kalau 100 unit jualan terkumpul boleh dapat Rm800. Dan compounding setiap bulan. iaitu berlaku increment bila berlaku sales baru setiap bulan.

Dan tak mustahil di bulan ke 12 passive income kita akan beranak dari RM800 jadi RM9600!! 😍

Maksudnya berlaku increment 3 hingga 4 angka setiap bulan. So pada bulan ke12 walaupun takda sales berlaku dalam kumpulan kita tetap dipaksa utk terima RM9600 berterusan sehingga 60 bulan! 

Jarang passive income berhenti compounding, melainkan kita dan team stop berniaga lah. Selalunya passive income kita akan berterusan jadi snow ball. Tahu apa tu snow ball? Makin lama rolling makin besar jadinya!

Sama juga bila Bergelar usahawan Cuckoo.. lagi lama buat lagi besar passive income. Kita yang tentukan berapa kita nak!! ♥️

So.. Berbaloi tak bayar RM125 untuk servis air dan udara bersih beranak jadi duit raya besar bulan ni?? Untuk 1st step tak perlu buat kerja lebih pun, siapkan Rm4000 bonus raya dengan 5 Combo customer je, jom! 😉

#UsahawanCuckooo
#PINEmpire

May 10, 2019

Tanpa MODAL dapat bonus RM3,821

9:42 AM 0 Comments


Exactly sebulan yang lepas, actually dari hujung bulan 3 lagi Mursyida Mohsin ajak jumpa. Tapi ade je aral. 

Sebelum jumpa syida duk bagitau ada projek best mesti Mahani suka. The only stranger yang kaka percaya apa saja katanya. Kenapa? Hanya dia yang hulur tangan bila kaka dalam kesusahan. Dalam apapun situasi. Dia jugalah yang cungkil potensi dalam diri.

Masa mula dia share plan CUCKOO nih, banyak benda bermain dalam kepala. Bukan mudah apa yang kita buat sama2 selama ni dan rasa selesa kemudian bertukar. Tapi apa yang buat kakmah tersentak bila dia berkongsi dengan nada yang sebak dan berair mata.

“InsyAllah syida boleh je bertahan. Tapi ramai leader2 syida dah mula tenggelam. Kalau syida tak bantu, siapa lagi. Syida tanak diorang terus lemas. Lama dah syida tak raikan kejayaan seperti dulu. Syida pun buntu nak bantu. Kita sama2 bina PIN dengan peluh dan air mata. PIN dah jadi separuh dari hidup! Sampaikan berpindah kapal pun masih tetap bawa nama PIN!”

Alhamdulillah untuk permulaan sebulan jagung ini. Moga Allah mudahkan lagi jalan2 yang kami nak lalui. Banyak lagi tangan2 yang kami perlu pimpin untuk sampai destinasi yang dituju.

Selalu percaya sebaik2 perancangan kita, perancangan Allah yang terbaik.

Helokkk sangat lak cuaca pepagi Jumahat ni tiberr cam nak pergi Bangi Sentral lak!!🤪

Ikhlas;
Kaka Cuckoo


Bulan ni aim duit raya 5angka!!


May 9, 2019

Air Purifier C Model + Humidifier

11:34 AM 0 Comments


PENAPIS UDARA CUCKOO C+ HUMIDIFIER

✅Penapis Udara Pertama dengan Fungsi Humidifier Di Pasaran Berserta Servis Berkala
✅Memberi kelembapan kepada udara
✅Harga Serendah RM120/bulan x 3 tahun (Normal Plan)
✅Harga Cash: RM2800
✅Servis PERCUMA hingga 3 tahun
✅Penapis Udara yang paling jimat dan berkuasa di pasaran
✅Sistem tapisan 7 lapisan
✅Ultra PM 2.5 Filter
✅Pengiktirafan KACA (Korea Clean Air Association)
✅Navigasi Suara
✅Keluasan optimum 402 kaki persegi
✅Kos NCS – RM480/tahun (bayar selepas tamat tempoh servis percuma)

Apakah Manfaat Humidifier?

💧Membantu anda kekal sihat, elak demam dan selsema
💧Kelembapan dapat membantu sistem pernafasan
💧Humidifier ini juga dapat mengurangkan alergi yang dihidapi oleh anda atau anak-anak.
💧Dapat tidur yang lebih berkualiti
💧Elak kekeringan kulit
💧Lindungi rambut dan kulit kepala daripada kelemumur
💧Memastikan haiwan dalam rumah lebih sihat dan selesa
💧Kesegaran untuk pokok dalam rumah
💧Memastikan perabot kayu dalam rumah anda dalam keadaan baik

Hanya RM120 je sebulan. Kesemua manfaat diatas anda boleh dapat manfaatkan sebaiknya.

Boleh terus beli online di webstore kaka!

Ataupun click saja link ini untuk maklumat lanjut.

Perlu ke pakai penapis udara di rumah?

8:43 AM 0 Comments
Ni kisah yang diceritakan oleh one of customer;

“Mula mula terdetik nak guna air purifier kat rumah ni dulu tahun lepas. Sebab anak-anak keluar masuk hospital due to bronco pneumonia, lung infection. Bukan takat tu je, Abe ammar siap Kena eye infection berkait jugak dengan pencemaran udara neh. Scary kan? Ni kisah benar tau, bukan tipu. Terjadi pada kami.”

So ini lah artikel yang membuka minda beliau pada masa tu. Terus contact agent nak beli time Ammar warded kat KPJ KB.



PENCEMARAN UDARA MERACUN JUTAAN KANAK KANAK DAN MEROSAKKAN KEHIDUPAN MEREKA. 

“Perkara ini tidak boleh dimaafkan. Setiap kanak-kanak sepatutnya berpeluang menghidu udara bersih supaya dapat membesar dan memenuhi potensi mereka sepenuhnya,” kata Ketua Pengarah WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus dalam kenyataannya.

Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) melaporkan setiap tahun, lebih 600,000 kanak-kanak meninggal dunia akibat jangkitan pernafasan kerana terhidu udara tercemar.

Bagi mereka yang memang ada asma atau anak mahupun pasangan yang mengidap asma, sangat disyorkan menggunakan penapis udara Cuckoo ni.

Tambahan lagi HAMA , BAKTERIA , BULU KUCING DAN DEBU2 YG BETERBANGAN, juga GAS2 BERBAHAYA yang terbebas di udara sama sama sedut udara tak bersih dalam rumah setiap hari 24JAM selagi bernafas.

Penapis udara B model, C model, D model ni, bukan je filter udara habuk dan bulu kucing, malah bakteria, virus, gas berbahaya pon boleh ditapis dan ditukar kepada udara segar, bersih dan selamat untuk yang tersayang! 😉



Disebabkan tu la, Penapis Udara Cuckoo ini dah menjadi keperluan dah sekarang. Yelah kesihatan tak boleh dibeli, duit banyak pun belum tentu boleh membeli kesihatan.

KENAPA PATUT BELI PENAPIS UDARA CUCKOO NI?
Meh kaka bagitahu siapa yang memerlukan Penapis Udara Cuckoo ni:

🔴 Ada bela kucing, Sugar Glider, hamster dll di rumah
🔵 Anak asma, alergik, sensitif debu , habuk
🔴 Sering batuk & selsema
🔵 Perabot & karpet rumah sering berhabuk/berdebu
🔴 Katil, bantal berhama yang menggatalkan

JOMMM ORDER SEKARANG!

TAK PERLU RISAU... 99.9% yang mendaftar APPROVED dan dapat pasang di rumah mereka.

❌TAK PERLU Payslip
❌TAK PAYAH Bank statement
❌TAK ADA Yuran Pendaftaran
✅Kerja sendiri atau suri rumah pon boleh apply
✅Sabah & Sarawak pon boleh dapat harga sama
❌TAK PAYAH keluar Rumah. Kami uruskan semua
✅Order harini esok dah siap pasang

Cepat dapatkan segera. DENGAN RM2.50 SEHARI DAPAT MENGHIRUP UDARA YANG DIJAMIN BERSIH, SELAMAT DAN BERKUALITI!!

Click je wasap kaka nih untuk maklumat lanjut.

Atau boleh je buat belian terus secara online di webstore kaka ni.

XOXO
Kaka Cuckoo

May 8, 2019

April yayy!

4:23 PM 0 Comments


Yayyy dalam caya tak percaya akhirnya, Alhamdulillah berjaua jugak siapkan first task iaitu buat 10unit. 

Tak cakap senang tapi InsyAllah berbaloi. Dalam tempoh 2minggu dapat siapkan 10unit disaat baey mula merangkak rasanya kena belanja diri sendiri nih sebiji beriuk!!

🥰🥰

Jom beraya dengan CUCKOO!

4:18 PM 0 Comments


=========================
JOM RAYA BERSAMA CUCKOO..!!
=========================

Dah masuk bulan Ramadhan, lepas ni kita RAYA pula..!!!

Apa persediaan kita untuk memudahkan kaum ibu dalam urusan mereka menyediakan juadah? Mudah saja, jom jadikan product CUCKOO sebagai ‘bibik’ anda supaya dapat meringankan tugas dalam urusan harian di rumah.

Product CUCKOO bukan hanya terdiri daripada pelbagai model penapis malah ada penapis udara, ada multicooker, ada blender, ada dapur induction dan yang TERBARU ialah outdoor filter PRIME X1..!!

Dengan harga yang MAMPU MILIK, anda mampu membuatkan isteri @ ibu anda senang hati dengan adanya ‘bibik-bibik’ CUCKOO ini. Secara tak langsung, anda dapat memberikan yang TERBAIK Attachment.png buat seluruh ahli keluarga anda.

Setiap pembelian product CUCKOO akan disertai pakej SERVIS dan WARANTI daripada pihak CUCKOO. Pasukan servis kami yang sangat EFISYEN dalam melaksanakan tugasan mereka dan setiap report yang CUCKOO terima akan diselesaikan dalam tempoh 24jam..!! Itulah STANDARD CUCKOO.

Untuk persediaan untuk PUASA dan RAYA ini, TIADA lagi kerisauan anda tentang :

🥘 Menyediakan juadah dan minuman
👨‍👩‍👧‍👦 Tetamu tiba-tiba serbu untuk menziarah
❄️ Nak bancuh air sejuk
🔥 Nak jerang air panas
🍼 Nak buat susu anak

kerana Cuckoo terdapat pelbagai pilihan penapis air yang mengikut STANDARD WHO yang mengekalkan MINERAL dalam air dan yang paling penting ialah BEBAS LOGAM BERAT.

Miliki penapis air CUCKOO anda dari serendah RM70.75/bulan bagi keperluan bekalan air minuman yang bersih untuk seisi keluarga anda. 

Anda tak perlu risau kerana sepanjang tempoh sewabeli, anda akan nikmati:

👍🏻 PERCUMA pemasangan ke seluruh Malaysia
👍🏻PERCUMA SERVIS selama 5 tahun (secara berjadual setiap 4 bulan)
👍🏻 PERCUMA TUKAR FILTER (6 batang filter – setahun) selama 5 tahun
👍🏻 PERCUMA WARANTI selama 5 tahun (alat ganti kerosakan)
👍🏻 PERCUMA pemasangan semula (pindah)

Nak ORDER??

Mudah saja..
❌ TAK PERLU Payslip
❌ TAK PAYAH Bank statement
❌ TAK ADA Yuran Pendaftaran
❌ TAK ADA deposit

Hanya perlu klik sahaja link dibawah ini 👇🏻👇🏻

mycuckoo.co/seri

TUNGGUUUU..!!!

Ada lagi promosi BEST daripada CUCKOO 👏🏻👏🏻

CUCKOO menawarkan Promosi GOOOD COMBO dimana setiap pembelian penapis air + penapis udara secara RENTAL akan mendapat FREE GIFT berupa CUCKOO AIR Q yang bernilai RM600 yang DILANJUTKAN sehingga 30 Mei 2019

DAN

SEWA SATU, PERCUMA SATU

bagi pembelian RENTAL penapis air model TERBARU XCEL @ IRIS untuk 60 bulan, anda layak mendapat outdoor filter secara PERCUMA dengan syarat melanggan pakej SERVIS dan WARANTI untuk setahun berharga RM700 sahaja...!!

Jom, cepat-cepat klik link ebrandstore CUCKOO saya dibawah ini 👇🏻👇🏻

mycuckoo.co/seri

mycuckoo.co/seri

mycuckoo.co/seri

Atau, boleh whatsapp kaka untuk mengetahui lebih lanjut mengenai promo tersebut.


http://cuckoosini.wasap.my

May 6, 2019

New TVC dari Cuckoo!

10:01 AM 0 Comments

Ramadan kini kembali!

Pastikan anda mengambil air yang mencukupi sebagai persediaan untuk kekal terhidrat sepanjang waktu berpuasa. Ambillah :

2 gelas air semasa bersahur
4 gelas air selepas berbuka
2 gelas air sebelum tidur

CUCKOO mengucapkan selamat berpuasa kepada semua muslim dan muslimat. Semoga Ramadan anda dilimpahi keberkatan, dan kesegaran!

*KAKA CUCKOO*
mycuckoo.co/seri



Rupanya berniaga TANPA MODAL itu wujud!

9:30 AM 0 Comments
Selamat berpuasa semua. Fuhhh tahun ni punya feel dia lain maciam pulak. Rasa bersemangat sungguh. Tuh yang malam tadi walaupun tidur dalam 3jam je, bangun pagi nih still cargas bertenaga je.


Alhamdulillah harini kaka berkesempatan nak sambung kisah lembaran baru di Cuckoo. 

Tak banyak lagi cerita nak dikongsi tapi apa yang jadi memang sangat membuka mata dan hati kaka untuk terus berkongsi.

Dulu kaka tak pernah tahu dan tak ambil tahu pun bisnes lain. Dan tidak ada sesiapa pun yang datang memberitahu. Seriously dulu kaka langsung tak pernah percaya wujudnya bisnes TANPA MODAL. Rasa macam kesah dongeng je. Takkanlah suh berniaga tapi tak amik apa2 produk or servis untuk diguna. Jadi nak promot apa? << ini kepercayaan kaka satu masa dulu.

Sekarang kaka dah percaya, kesah berniaga tanpa MODAL nih memang wujud sebenarnya.

Dalam masa 2minggu saja kaka berjaya “key in” 10unit cuckoo. Wowww rasa macam tak percaya saja. Dahla takyah uruskan pape. Duk umah je lak tuh sambil ambil hantar anak, pun boleh dapat banyak tu.

Nak tahu tak dapat berapa komisyen kalau kita boleh buat sales 10unit?
Tengok saja jadual ni..tuh ada angka yang nyata. Kalau nak tahu details kaka boleh explain satu datu cara mudah nak dapat banyak tu.


Terima kasih pada pengalaman lepas banyak membantu. Nak cakap senang pun tak jugak. Nak cakap susah, buat bisnes sebelum nih berganda lagi susah. 

Jadi pada mereka yang stuck taktau cari jalan mana, tengah cari jalan untuk cari extra income, yang sangkut dengan hutang piutang, yang ade kekangan masa dan transport, yang betul betul nak berubah..kat sini platformnya. 

Korang boleh generate GENUINE PASSIVE INCOME tanpa sesen pun modal. 

Tapi perlukan modal termahal yang korang ada iaitu USAHA.

The best way to multiply your happiness is to share it with others!

Love lots,

May 5, 2019

A new chapter begins

7:56 PM 0 Comments
Assalamualaikum semua.



Lama kaka tak bersiaran kat blog neh. Dah lama stuck. Nak tulis apa pun tak tahu. Rasanya semua benda dah kaka buh dalam nih.

Saje nak announce yang kaka officially dah jadi agent CUCKOO. 

Bukanlah nak kata Business Cuckoo nih yg paling best, banyak lagi bisnes kat luar sana yang lagi best lagi hebat.

Apapun berbalik pada DIRECTION yang kita carik dalam sesuatu bisnes tuh.

Macam kaka, kaka jumpa direction tuh dalam Cuckoo. Moga Allah tetapkan hati kaka untuk terus berusaha mencari rezeki dengan Cuckoo nih.

Kenapa Cuckoo?
1. Bisnes tanpa modal yang sangat reliable untuk semua orang. Tak ada specific requirement pun. Suri rumah, jobless, yang bekerja, student or sesiapa saja pun boleh buat.

2. Semuanya ONLINE. Takyah nak restok, amik barang kat stokist, sibuk2 pergi COD, hantar barang ke apa. HQ yang uruskan.

3. International and advance. Dahla sign up jadi agent pun FREE. Lepas sign up terus dapat ebrandstore atas nama sendiri. Sangat mudah. Semuanya di hujung jari.

4. Pasif income!! Nih macam duit pencen. Tapi ada compounding effect yang ada increment 4angka setiap bulan. << ini yang kaka carik! Takkan kaka nak buat sales sampai tua kan. Kat cuckoo dah dpt pasif income jangan sebok sgt nak buat sales.

Sebab itu kaka pilih Cuckoo..selain tuh thanks to syida yang tarik tangan sama sama untuk explore jalan baru nih!  

Kadang kadang dah rasa penat sangat buat MLM. Company dan produk tak salah pun. Tapi kudrat tuh dah makin berkurang. Semangat pun dah melayang. Nak bina kumpulan pun dah tak nampak bayang.

Ini adalah pengalaman selepas 6tahun bersama SHOM. Tapi shom ajar banyak kaka untuk terus kuat dan bertahan. Dan kaka masih lagi setia untuk berkongsi produk hebat SHOM nih pada semua.

Ok meh sini kaka cite apa maksudnya Pasif Income?

Maksudnya walaupun Group Tak Buat Sales Baru Sekalipun, kaka ada Income yang akan masuk setiap bulan selagi Customer masih gunapakai produk mereka. Selama mana dia bayar selama itu kita akan dapat! 

Kalau 60bulan, 60bulan lahhh kita dapat.

Apa Bezanya Cuckoo dgn bisnes lain yang diorang claim ada Pasif Income?

Sales di Cuckoo di jana oleh Customer/Agent/Company yg pakai produk. Selagi Mereka dan Keluarga Mereka Masih Minum Air dan Bernafas, selagi itulah mereka akan pakai dan bayar Produk.

Manakala bisnes lain (MLM), kebanyakan sales dijana melalui pakej yang ditetapkan untuk setiap agent baru. Tiada agent baru tiadalah sales. Dan agent lama perlu  “maintain” setiap bulan jika mereka nak dapat bonus pada bulan itu. Yg tak maintain, tak dapatlah. 

Kena jana sales sampai bila bila walaupun dah rank paling tinggi. Setiap bulan kena start from zero tau. Team hancur maka berkecailah sales. 

Nampak tak beza disitu?

So tiada yg BETUL atau SALAH.

Tepuk Dada Tanya Selera Masing Masing..

“FOCUS : Follow One Course Until Successful”

Kaka Cuckoo
mycuckoo.co/seri

Nov 23, 2018

PB bantu pesakit scoliosis

1:22 PM 0 Comments
Skoliosis - PORTAL MyHEALTH: Pengenalan Tulang belakang membantu menyokong badan berkedudukan tegak. Setiap orang mempunyai bengkokkan semula jadi di mana sedikit daripada bengkokkan itu diperlukan untuk mengimbangi kedudukan badan, bergerak dan berjalan dengan sempurna.   Apakah skoliosis? Ia adalah satu keadaan di mana tulang belakang membengkok secara berlebihan pada arah yang tidak betul. Istilah skoliosis diambil daripada perkataan Greek …

Bagaimana PB dapat beri harapan baru kepada pesakit scoliosis?
Membantu menyokong tulang belakang dan menjaga postur badan pada kedudukan yang betul. Dengan tujuh tetulang memori pada bengkung PB yang diiktiraf oleh 3 badan chiropractic antarabangsa banyak membantu pesakit yang lama merana dengan masalah tulang belakang untuk menjalani kehidupan yang lebih sihat.

Cerita dibawah adalah salah satu daripadanya.


Perut BONCIT apa puncanya?

1:06 PM 0 Comments
Lemak yang paling DEGIL nak buang ialah kat PERUT.



Selalunya masalah ni jadi kat lelaki. Masalah epal shape (visceral fat) nih sekarang dah mula menghantui kaum pompuan yang dah sedia takutkan kegemokan.

Antara punca adalah tabeat suka tidur lambat dan suka makan tinggi lemak!! 😬

Pastuh ter OVER kalori dan selalu STRESS.

Berita tak baiknya, masalah ni boleh ganggu sistem badan kita terutamanya cik HORMON dan jadi pembunuh orang muda sekarang.

Berita baiknya, part nih takleh turun dengan senaman.

Apa nak buat?
Tukar meal plan pelan pelan. Amik diet seimbang. Kurangkan ayam lebihkan ikan. Lebihkan lemak baik seperti omega3 (dalam makanan spt ikan, salmon, avocado dan juga supplement). Elakkan makanan bergoreng. Banyakkan sayur hijau dan air kosong!!

Fuhhh jom kita buat sama sama.
post signature

Petua buang angin.

11:27 AM 0 Comments
Masalah angin merupakan masalah yang sering kita alami. Biasanya berpunca daripada pemakanan kita ataupunsistem penghadaman. Kita mesti pernah mengalami masalah ini dari bayi hingga dewasa tetapi bezanya sama ada ia mudah keluar atau tidak dari badan.

Sesetengah orang mudah kentut, senang sendawa, tetapi ada juga yang mengalami masalah penghadaman sehingga menyusahkan untuk melepaskan angin baik dengan cara sendawa atau kentut.

Selalunya yang mengalami masalah angin dalam badan, pasti akan merasai simptom seperti perut kembung, pening kepala, sakit sakit badan, badan lemah, terasa loya dan muntah. Perut kembung boleh berlaku disebabkan oleh angin yang disimpan di dalam usus disekat dan tidak berupaya untuk keluar. Masalah angin juga boleh berlaku dari cara kita makan. Makan dengan terlalu laju juga boleh mengakibatkan angin disebabkan makanan yang kita makan tidak dihadam dengan baik. 

Aktiviti seharian akan terganggu pada yang mengalami masalah angin ini pasti terganggu.

sini sy kongsikan petua hilangkan angin dalam badan yang boleh anda lakukan secara tradisional atau dengan senaman kerana angin dalam badan telah menjadi satu penyakit yang biasa dalam masyarakat.

1. MEMINUM AIR HALIA
Ini adalah petua buang angin yang paling mudah dan paling sering diamalkan oleh ramai orang. Tambahan pula minuman yang berasaskan halia kini sudah dipelbagaikan.

Minum air halia yang dicampur sedikit dengan lemon dan madu untuk membantu masalah penghadaman dan masalah angin banyak dalam badan.

2. MEMAKAN BAWANG PUTIH
Kandungan bahan dalam bawang putih ini mampu mengusir angin dalam badan dengan cepat.

Kupas seulas bawang putih yang sederhana besarnya dan makan mentah-mentah. Badan akan menjadi hangat dan angin akan beransur keluar. Rasa mual dan pening akan berakhir

Ambil 5 ulas bawang putih dan bakar tetapi jangan sampai hangus. Kemudian, makanlah bawang tersebut. Hasilnya, angin dalam badan akan keluar secara perlahan-lahan.

Tapi paling mudah dan senang diamalkan, mak ambil garlic tablet nih setiap pagi. Takde berbau dan mudah nak dibawa kemana mana.



post signature

Nov 15, 2018

Stress boleh jadi punca berat badan naik!

9:00 AM 0 Comments
Badan ‘Naik’ Bukan Sebab Bahagia??

Ramai orang ingat kalau badan kita makin berisi, itu maknanya kita tengah bahagia. Namun sains membuktikan sebaliknya.

Kajian menunjukkan berat badan mudah naik disebabkan gagal menangani stres. Nak tahu kenapa? Ini 6 buktinya.

Dikongsi dari artikel Nazurah Hassan.

1. STRES MENINGKATKAN SELERA MAKAN. RASA NAK ‘BAHAM’ SEMUA!

Bila otak terlalu risau, tubuh akan terdorong untuk merembeskan hormon grehlin. Hormon inilah yang menyebabkan minda terangsang untuk makan makanan kegemaran yang tidak sihat.

Sebab itulah kita akan rasa nak makan makanan yang menenangkan seperti coklat atau minuman kegemaran – kononnya untuk stress-relief atau reward diri. Situasi ini selalu terjadi kerana tindakbalas yang berlaku dalam badan kita sendiri.

Terdapat juga kajian sebuah jurnal di Science Direct telah membuktikan bahawa comfort food seperti coklat boleh menjadi ‘jalan keluar’ yang pantas bagi mengurangkan rasa stres.

2. PROSES PEMBAKARAN LEMAK TERHALANG

Walau sekuat mana pun kita bersenam dan berdiet, tetapi berat badan masih tidak turun-turun. Badan pula ‘naik’ bagai dipam-pam. Nak kata makan banyak sangat, tidak juga. Rutin senaman pun masih diteruskan seperti biasa. Tapi kenapa susah betul nak turunkan berat badan? Cuba periksa semula kadar stres anda.

Tahukah anda, stres juga menyebabkan badan sukar memproses lemak untuk bertukar menjadi tenaga. Suatu penelitian mendapati bahawa apabila berada dalam keadaan tertekan, tubuh akan menghasilkan protein yang menghalang enzim yang berfungsi untuk membakar lemak.

Oleh itu, selain bersenam, jangan lupa tumpukan minda pada santapan rohani dan belajarlah menguruskan emosi. Dengan cara ini, barulah lemak dapat dibakar dengan lebih efektif.



3. STRES PEMUSNAH DIET

Memang betul diet bukanlah semudah yang disangka. Lebih-lebih lagi jika sudah terbiasa dengan pemakanan yang tidak sihat. Dalam keadaan stres, tekak lebih terasa mahu makan makanan sedap-sedap. Mungkin ramai menyangka bahawa ini hanya alasan bagi yang mudah mengalah, namun terdapat bukti yang dapat diterangkan secara saintifik dalam soal ini.

Menurut hasil kajian oleh jurnal Neuron, terdapat satu bahagian dalam otak yang berfungsi untuk merekod matlamat jangka panjang dan meyakinkan diri supaya kekal ke arah matlamat tersebut sehingga tercapai. Bahagian kecil ini juga menyimpan maklumat supaya minda berpihak kepada pilihan baik, selari dengan misi yang ingin dicapai. Apabila kerap stres, bahagian otak tersebut tidak dapat berfungsi dengan berkesan.

Kesannya, kita akan mudah beralih kepada diet lama yang memudaratkan kesihatan.

4. STRES MERANGSANG HORMON YANG MENGGEMUKKAN

Stres di tempat kerja membuatkan ramai tidak mendapat tidur yang berkualiti akibat minda yang berkecamuk. Kekurangan tidur mengurangkan rembesan hormon leptin, iaitu hormon yang merangsang minda supaya berhenti makan ketika kenyang. Kekurangan tidur juga boleh meningkatkan paras hormon yang membuatkan kita cenderung terhadap makanan.

Rasa stres dalam aktiviti harian turut meningkatkan produksi hormon kortisol. Paras kortisol yang tinggi ini mampu menjadikan tubuh kita aktif memproduksikan glukos, lalu meningkatkan paras gula dalam darah. Apabila proses ini sering berlaku, ia akan menyebabkan berat badan anda meningkat, seperti yang dijelaskan melalui Today’s Dietitian.

5. METABOLISME BADAN SEMAKIN PERLAHAN

Hari yang sibuk sama ada di rumah atau di tempat kerja kadang-kala membuatkan kita lupa untuk makan. Bila dah pukul 4 petang, baru makan tengah hari kerana terlalu asyik membuat kerja. Tabiat sedemikian dapat mengurangkan tahap metabolisme dalam badan.

Metabolisme yang seimbang penting untuk fungsi badan yang sihat secara menyeluruh. Pakar juga menyarankan untuk mengikut waktu pemakanan yang tetap untuk mengekalkan berat badan yang seimbang.

6. IA ‘MENYERAP’ TENAGA SEMASA BERSENAM

Sebenarnya tujuan untuk bersenam ialah untuk meningkatkan stamina dan tenaga dalam badan. Namun begitu, tanpa kita sedari kadangkala kita menjejaskan diri sendiri dengan melakukan dua perkara dalam satu masa. Kalau bersenam sambil risaukan kerja di pejabat, tubuh anda akan menjadi lebih cepat penat.

Satu kajian yang dijalankan menunjukkan bahawa individu yang bersenam sambil otaknya ligat memikirkan bermacam-macam benda akan menyebabkan ketahanan ototnya berkurang sebanyak 25%.  Maka anda mungkin tidak dapat berlari sejauh yang anda sasarkan. Tubuh pula juga terasa begitu lesu selepas sesi senaman.

post signature